رييس انجمن فيزيوتراپي ايران با اعتقاد به اين كه سلامت انسان قرباني ماشيني شدن جوامع و زندگيها شده است، گفت: بيتحركيهاي طولاني مدت اعم از نشستن، ايستادنهاي طولاني كه همگي نتيجه زندگي ماشيني است پس از 15 دقيقه سبب افت توام بافت نرم و از دست رفتن آب ديسك بين مهرهاي ميشود.
دكتر ابراهيمي در حاشيه دهمين سمينار فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات در جمع خبرنگاران اظهار كرد: افت قوام و كاهش مايعات ديسكهاي بين مهرهاي عاملي براي نزديكي ستون فقرات در نتيجه شل شدن ليگامانها (رباطها) ميشود كه نتيجه آن اختلال در حركت مفاصل است.
وي با توصيه به هموطنان مبني بر تغيير در شرايط فيزيكي، ايجاد وضعيت ارگونومي مناسب و خودداري از وضعيت ثابت طولاني مدت، گفت: همه افراد اعم از مرد و زن نبايد بيش از 15 دقيقه در وضعيت ثابت باقي بمانند.
رييس انجمن فيزيوتراپي ايران با بيان اينكه رباط در بلندترين طول بيشترين كارآيي را دارد، افزود: اين در حالي است كه در وضعيتهاي ثابت به مدت طولاني طول رباطها (ليگامانها) كاهش مييابد و نقش ثباتي خود را از دست ميدهد.
دكتر ابراهيمي اين بي تحركي را حتي شامل خواب شبانه دانست و افزود: از اين رو متخصصان فيزيوتراپي تمرينات نرمشي (نه تمرينات ورزشي) را مناسبترين تحرك پس از خواب شبانه ميدانند. پس از خواب شبانه بدن آمادگي زيادي براي صدمه ديدن دارد كه اين وضعيت مشابه را در نشستنهاي طولاني مدت مشاهده ميكنيم.
وي با توصيه به هموطنان مبني بر عدم انجام حركات تند و سريع پس از بي تحركيهاي طولاني مدت گفت: نشستنهاي طولاني مدت باعث كاهش گودي كمر، ايجاد فتق ديسك كمر و فشار به اعصاب ران ميشود.
رييس انجمن فيزيوتراپي ايران با بيان اينكه افزايش گودي كمر خطر چنداني ندارد، افزود: هرچند تكنولوژيها و سيستمهاي هوشمند كارآيي بالايي دارند اما سلامت انسانها قرباني اين زندگي ماشيني پيشرفته شده است.
دكتر ابراهيمي در پايان يادآور شد: كوتاهي پا، انحراف يك اينچي سر به سمت جلو و حتي ايجاد اشكال در لگن به عنوان سكان كشتي ستون فقرات همگي در بروز اختلال ستون فقرات نقش دارند.