|
|
با آمدن کاهو سر سفره ها در فصل بهار و تابستان آیا تا به حال از خود سوال کرده اید که این سبزی خوشمزه و پرمصرف چه خواصی دارد؟آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا بسياري از افراد چاق برای لاغر شدن، هر روز يك بشقاب بزرگ سالاد ميخورند و كاهو يكي از سبزيهاي سالادشان را تشكيل ميدهد؟
اگر بخواهيم كمي درباره تاريخچه آشنايي انسان با اين سبزي برايتان بگوييم، بايد اينگونه آغاز كنيم كه اين سبزي در حدود 2500 سال پيش توسط ايرانيان باستان مصرف ميشده و تاکنون محبوبیت خود را از دست نداده است. برای کسانی که از کمبود اهن رنج میبرند بسیار توصیه میشود چرا که سرشار از ويتامين و آهن است. متخصصان مي گويند كه كاهو ويتامين هاي «آ» و «ب» و «ث» دارد و خونساز است. اين سبزي سرشار از املاح آهن، كلسيم، منيزيم، منگنز، روي، سديم و مس است. اين املاح به ويژه منگنز و روي از سفيد شدن و ريزش مو جلوگيري مي كند.حتی برای آفتاب سوختگي مفيد بوده، قرمزي ناشي از آن را در سطح پوست كاهش مي دهد. تعدادی از پزشکان معتقدند که کاهو خاصيت خنك كننده دارد تشنگي را برطرف مي كند. افرادی که تشويش و نگراني و دلهره دارند حتما مصرف روزانه کاهو زا در برنامه غذائی خود بگنجانند چرا که تحقیقات نشان داده کاهو مسکن اعصاب و بهترین دارو برای بیماران عصبی است،همچنین براي آرامش اعصاب و رفع خستگي و بي خوابي مفيد است.
جالب است بدانید که مصريان قديم به كاهو «گياه بارور» مي گفتند. و از آن برای درمان ناباروی و بالابردن توان جنسی استفاده میکردند. کاهو فشار خون را تنظيم مي كند و خوردن مرتب آن از بروز بيماريهاي قلبي- عروقي و سكته جلوگيري ميكند . در درمان يبوست مؤثر است. كاهو اشتها را تحريك مي كند. خوردن كاهو با كمي سركه و ادويه پيش از غذا ـ با تحريك غدد دستگاه گوارش و ترشح اسيد معده ـ به هضم غذا كمك مي كند.
|
سلامت نیوز
|
|
|
|
|
|
نوشته شده
در
شنبه 14 ارديبهشت 1387
توسط
مدیر پرتال
|
PDF
چاپ
بازگشت
|
|
|