ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 مرداد 1403
پنجشنبه 4 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 4 مرداد 1392     |     کد : 57101

پرسشگری آغاز تفکر فلسفی و خلاقیت ذهنی کودکان است

یک عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه گفت: مهمترین عنصر در فلسفه پرسشگری است، یعنی باید کودکان ما هنر پرسشگری را یاد بگیرند و به آنها زمینه داده بشود که بتوانند پرسش های خودشان را آزادانه مطرح بکند و منعی برای طرح پرسش ایجاد نکنیم.



یک عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه گفت: مهمترین عنصر در فلسفه پرسشگری است، یعنی باید کودکان ما هنر پرسشگری را یاد بگیرند و به آنها زمینه داده بشود که بتوانند پرسش های خودشان را آزادانه مطرح بکند و منعی برای طرح پرسش ایجاد نکنیم.



آیت الله محسن غرویان در مورد اینکه برخی کارشناسان حوزه فلسفه برای کودکان معتقدند که نظام آموزش و پرورش ما دانش آموزان متفکر تربیت نمی کند آیا شما نیز چنین اعتقادی دارید به خبرنگار مهر گفت: مقام معظم رهبری در چند سال اخیر چندین بار به مسئله فلسفه برای کودکان در جمع اساتید فلسفه اشاره کرده اند و در سال 82 جمعی از مدرسین فلسفه که بنده هم توفیق حضور در خدمت ایشان را داشتم این مسئله را بیان کردند که حوزه های علمیه و دانشگاه های ما به مسئله فلسفه برای کودکان نپرداخته اند که بایستی به آن خیلی جدی بپردازند.

عضو هیئت علمی جامعة المصطفی العالمیه تصریح کرد: در مغرب زمین کتاب های زیادی با مضامین فلسفی برای کودکان نوشته شده است که مفاهیم فلسفی را در قالب داستان و با بیان کودکانه می نویسند و کودکان ازهمان سنین کودکی در یک فضای فکری فلسفی نسبت به هستی و نسبت به انسان و سایر مقولات فلسفی قرار می گیرند.

وی افزود: به اعتقاد من این کار(فلسفه برای کودکان)، یک ضرورت بسیار مهم و با ارزشی است که باید آموزش و پرورش ما با کمک فیلسوفان حوزوی و دانشگاهی یعنی کسانی که در فضای فلسفه می نویسند و فکر می کنند بتواند مفاهیم فلسفی را که پایه اعتقادات کودکان است عرضه کند تا بچه ها و کودکان ما انسان های متفکر و اندیشمندی در آینده بار بیایند و خلاقیت و تفکر در همان سنین کودکی در آنها نهادینه شود و تفکر انتقادی را یاد بگیرند.

این محقق و پژوهشگر حوزه دین و فلسفه در مورد اینکه چه راهکارهایی برای تربیت تفکر انتقادی و فلسفی در کودکان و نوجوانان در نظام آموزشی ما پیشنهاد می کنید هم یادآور شد: مهمترین عنصر در فلسفه پرسشگری است یعنی باید کودکان ما هنر پرسشگری را یاد بگیرند و به آنها زمینه داده بشود که بتوانند پرسش های خودشان را آزادانه مطرح بکند و منعی برای طرح پرسش ایجاد نکنیم. آغاز تفکر فلسفی و خلاقیت ذهنی این است که راجع به مبدأ، معاد، خدا، انسان، روح، فرشته و سایر مفاهیمی که در کتب دینی و اعتقادی مطرح است فکر کنند. حتی می شود بازی هایی را طراحی کرد که ذهن کودک را وادار به تفکر و پرسش بکند و داستانها و کتابهایی که برایشان گذاشته بشود و جلسات بحث و مناظره کودکانه در باب مفاهیم فلسفی، برقرار کنند اینها راهکارهایی است که به نظر می رسد می تواند در این خصوص مفید باشند.


نوشته شده در   جمعه 4 مرداد 1392  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode