ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 7 آذر 1388     |     کد : 5665

شنبه 7 آذر 10 ذي الحجه 28 نوامبر

شنبه 7 آذر 10 ذي الحجه 28 نوامبر...

عيد سعيد قربان و أعمال و عبادات آن

عيد سعيد قربان، همانند عيد سعيد فطر، عيد مذهبي و ديني تمام مسلمانان جهان از هر فرقه وطائفه اي مي باشد و اين عيد نه تنها در اسلام،بلکه پيش از اسلام از زمان تجديد بناي خانه خدا[کعبه] توسط حضرت ابراهيم(ع) وفرزندش حضرت اسماعيل (ع) به بعد رايج بوده و موحدان و پيروان دين حنيف ابراهيم(ع) و حتي مشرکان عربستان،آن راگرامي مي داشتند .

پيدايش عيد قربان بر مي گردد به آن زماني که حضرت ابراهيم(ع) در عالم رؤياديد که خدا او را فرمان داد که بادست خويش پسرخود را قرباني مي کند.

پس از تکرار اين رؤيا به ابراهيم الهام شد که اين پيام الهي است و از وسوسه هاي شيطان دور است.بدين جهت آنرا با پسرش اسماعيل(ع) در ميان گذاشت و اسماعيل(ع) که به ايمان و صداقت پدرش مطمئن بود، بيدرنگ پيشنهادش را پذيرفت و با شادماني ازآن استقبال کرد.اما هنگامي که دردهم ذي حجّه،حضرت ابراهيم(ع)  فرزندش اسماعيل(ع) را در سرزمين مني به زمين خواباند و قصد قرباني کردنش را نمود،به او وحي شد که اي ابراهيم! همانا تو به وظيفه ات عمل کردي و مراتب اخلاص خود را اظهار داشتي،ولي اين يک امتحان بود،نه يک عمل واقعي و انجام شدني.ما به عوض اسماعيل (ع) ،گوسفندي براي تو فرستاديم و او را به جاي اسماعيل(ع) قرباني نما.

حضرت ابراهيم(ع) گوسفند اهدا شده الهي را در سرزمين مني قرباني کرد.او با اين کار،هم خودش و هم فرزندش را از آزمايش بزرگ الهي،پيروز و پذيرفته شده بيرون آورد.

از آن زمان،قرباني کردن گوسفند ،يا شتر و يا گاو،سنتّي براي موحّدان و مسلمانان گرديد.

اين روز،عيد است و عيد از اوقات مهّم و حساس سال است که سزاوار است انسان، براي توفيق انجام اعمال نيک و رفتار خدا پسندانه،در درگاه خداي بزرگ دعا کند و اين روز،روزي است که خداوند متعال به بندگان خود اجازه عمومي براي حضور در پيش گاه خود داده و آنان را از بخشش خاص،آمرزش گناهان،اصلاح عيوب،رسيدن به حاجات و آرزوها،جوايز و ايمني خود از فتنه هاو آشوب هابهره مند مي سازد.

امام جعفر صادق(ع) ،به نقل از پدرانش در باره حضرت علي (ع) فرمود:کان يعجبه ان يفرغ نفسه اربع ليال في السنته، وهي اول ليلة من رجب،و ليلة النصف من شعبان، وليلة الفطر، وليلةالاضحي.

يعني:امام علي بن ابي طالب (ع) دوست داشت چهار شب در سال،خود را از هر چيزي فارغ نمايد:شب اول رجب،شب نيمه شعبان،شب عيد فطر و شب عيد قربان.

ميرزاجواد ملکي تبريزي(ره)در توضيح اين حديث گفت:ممکن است منظور از فراغت، فراغت براي عبادت در آن شب و با زنده نگه داشتن آن باشد. بلکه به قرينه احاديث مشابه ظاهراً منظور همين است. زنده نگه داشتن آن،عبارت از فارغ ساختن نفس، قلب و اعضاي بدن در خدمت به خداوند متعال است، به اين صورت که دل او در ياد خداباشد،بدنش مشغول فرمانبرداري و عبادت خدا بوده و در طول شب هيچ چيزي حتي مناجات، او را از خدا وند غافل ننمايد، مگر اينکه مشغول شدن به اين مناجات نيز براي خدا و به خاطر او باشد،که اين مطلب اولين درجه مراقبت است.

به هر روي اعمال عبادي شب و روز عيد قربان عبارتند از :

1- زيارت قبر شريف ابا عبدالله الحسين(ع) ودر صورت امکان،اقامت در آن مکان شريف،در شب عيد قربان .

 

2- خواندن ده بار دعاي:يا دائم الفضل علي البريه...،در شب عيد فطر.

3- غسل کردن در بامداد روز عيد،که مستحب و سنّت مؤکد است.

4- پوشيدن لباسهاي نظيف و تميز.

5- خواندن دعاي :اللّهم انا نستفتح الثّناء بحمدک ونستدعي الثواب بمنک...

6- خواندن اين دعا به هنگام رفتن به سوي مصلاي نماز عيد:بسم الله و بالله،الله اکبر، الله اکبرلااله الا الله و الله اکبر...

7- خواندن نماز عيد قربان.

8- خواندن اين دعا پس از نماز عيد قربان:الله اکبر،الله اکبر، لا اله الاّ الله والله اکبر، ولله الحمد...

9- قرباني کردن به حيوان حلال گوشت[گوسفند ،گاو و شتر]،که براي حاجيان واجب و براي غير حاجيان سنّت است

10- هديه گوشت قرباني.[برخي از امامان معصوم(ع) يک سوم گوشت قرباني را به همسايگان،يک سوم را به نياز مندان و يک سوم ديگر را به اهل و عيال خويش هديه مي کردند.]

11- خواندن دعاي ندبه و ساير ادعيه اي که براي اين روز بزرگ روايت و توصيه شده است.

 

وفات ابوالعّباس سفّاح در سال 136  هجري قمري

ابوالعباس، عبدالله بن محمد بن علي بن  عبدالله بن عباس، معروف به"سفاح"،نخستين کسي است که از طايفه بني عباس به  خلافت رسيد.

درأواخر حکومت امويان، نهضتي بزر گ تحت پوشش "الرّضامن آل محمّد(ص) "بر ضد حکومت بني اميه، سراسرجهان اسلام را فراگرفت وهرروز نفرت مردم نسبت به امويان وعلاقه و محبتشان به هاشميان و وابستگان به خاندان رسالت ،زيادتر مي شد.    

صحنه گردانان اين نهضت عظيم، فرزندزادگان امام حسن  مجتبي(ع) ،معروف به بني الحسن (ع) واولادواحفاد عباس بن عبدالمطلب،عموي پيامبر اکرم (ص) بودند.        

ابومسلم خراساني ،درخراسان و شرق عالم اسلام وابوسلمه خلال درمناطق عرب نشين ،داعيان بزرگ آنان بودند وبافراگير کردن نهضت،امويان راواداربه شکست نمودند وباکشتن مروان بن محمّد، معروف به مروان حمار، به خلافت امويان، پايان  بخشيدند.امّا در تصاحب خلافت ،بني عباس پيش دستي کرده و آن رااز رقيب داخلي اش ،يعني بني الحسن ربوده وبراي خويش ازمردم بيعت گرفتند. ابوالعباس سفاح ،اوّلين خليفه عباسي است که در ربيع الاوّل سال 133 قمري ،زمام امور مسلمان را بدست گرفت.

در زمان او، هوادارانش باسپاهيان مروان بن محمد و بازماندگان آنان نبرد کردند و بني اميه را در شام،قتل عام نمودند.

ابوسلمه خلال،که در پيروزي نهضت عباسيان نقش به سزايي داشت ،پس ازاستقرار ابوالعباس سفاح در مقام خلافت،مورد کينه و خشم باطني وي قرار گرفت و ناجوانمردانه در تاريکي شب به قتل رسيد. سفاح، قتل وي را به گردن خوارج انداخت و از اين راه بر جنا يت خويش پرده اي پوشيد.

عاملان سفاح با مردم مناطق شهر هاي مختلف، رفتار خشن و سختي اعمال مي کردند و هر کسي را به بهانه هاي واهي به تيرو تيغ مي سپردند.دراين ميان، جنايت  برادرش يحيي بن محمد درموصل و کشتن تعداد بيشمار از مردم و هتک نواميس آنان، چهره زشتي از زمام داري اين طايفه را از آغاز خلافتشان به مردم نشان داد.

آن طوري که نقل شد، وي نسبت به آل ابي طالب(ع) و علويان مبارز، اعم از بني الحسن(ع) و بني الحسين(ع) و ساير سادات منتسب به بيت رسالت و امامت، رفتاري نيکو داشت و به آنان احسان هاي زيادي مي نمود.

سر انجام،در دهم ذي حجّه، سال 136 قمري پس از نزديک به چهار سال خلافت،در شهر أنبار[واقع در کشور کنوني عراق] بدرود حيات گفت و در همان شهر به خاک سپرده شد.

پس از وي،برادرش منصور دوانقي بنا به وصيت او به خلافت رسيد.

 

درگذشت ميرزا حسن زرين خط ازاستادان هنرخوشنويسي در سال1357هجري شمسي

ميرزا حسن زرين خط ازاستادان هنرخوشنويسي ايران در سال1357هجري شمسي درگذشت و دربهشت زهرا بخاك سپرده شد. استاد زرين خط خوشنويسي را نزد ميرزا طاهر كاتب همايون و ميرزا محمد حسين سيقي قزويني آموخت و خيلي زود به مقام استادي رسيد. استاد زرين خط درمدرسه طاهريه به تعليم هنرخطاطي و خوشنويسي پرداخت و ضمن تعليم هنرجويان متعدد آثارارزشمندي هم ازخود به يادگارگذاشت. «كتيبه هاي مساجد و بسياري مدارس قديم و اماكن كهن تهران» ازجمله آثار استاد زرين خط بشمار مي روند. همچنين«ديوان اشعار» شماري ازشاعران با خط زيباي استاد زرين خط موجود است.

 

انجام موفقيت آميز عمليات مرواريد در سال1359هجري شمسي

دلاورمردان نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران عمليات مرواريد را در سال1359هجري شمسي در جنگ تحميلي عراق عليه ايران با موفقيت به انجام رساندند. عمليات مرواريد يكي ازپرافتخارترين عملياتهاي انجام شده درزمان 8 سال دفاع مقدس بشمار مي رود. دراين عمليات دريادلان ارتش جمهوري اسلامي به سكوي «اَلاُمَيّه و اَلبَكر» عراق حمله كرده و ضمن برافراشتن پرچم اسلام برفرازبلندترين نقطه اسكله البكر، دوسكوي يادشده را منهدم كردند. درادامه عمليات مرواريد خلبانان تيزپرواز نيروي دريايي يكان هوادريا و تكاوران دريايي11ناوچه مدرن و اژدرافكن و ديگرواحدهاي شناور ارتش عراق را نابود كردند. قابل توجه است كه سكوهاي نفتي «الاُميّه و البكر» ازمهمترين مراكز صدورنفت عراق درشمال غربي خليج فارس بشمار مي رفت. گفتني است به مناسبت اين حماسه بزرگ و پيروزي افتخارآفرين، 7آذر به عنوان روز«نيروي دريايي» نام گرفته است.

 

لغو قانون انجمن‌هاي ايالتي و ولايتي در سال 1341 هجري شمسي

با اعتراض علماي اسلام از جمله آيت‌الله روح‌الله خميني و آيت‌الله حائري و ديگر علما و حضور گسترده مردم در پشتيباني از علماي اسلام پس از مكاتبات و تظاهرات و اعتراضات ، دولت خائن ا سدالله علم قانون فوق را ملغي اعلام كرد.

 

تصويت تجزيه فلسطين به دو بخش عرب نشين و يهودي نشين در سال1947ميلادي

مجمع عمومي سازمان ملل متحد در سال1947ميلادي تجزيه فلسطين را به دو بخش عرب نشين و يهودي نشين تصويب كرد و شهربيت المقدس را هم به عنوان منطقه بين المللي اعلام نمود. بدين ترتيب سازمان ملل متحد بروجود يك رژيم اشغالگرمحد گذاشت. پس ازاين اعلاميه و خروج آخرين سربازان انگليسي مستقردربيت المقدس، شوراي يهود تشكيل جلسه داد و استقلال رژيم اشغالگر قدس را اعلام كرد. گفتني است دولتهاي عرب به وجود اين رژيم اعتراض كردند. اما جنگ آنها هم با مداخله سازمان ملل متحد به متاركه انجاميد. اما مبارزان مسلمان فلسطيني ازآن زمان تا كنون به مبارزه عليه رژيم اشغالگر قدس پرداختند و اين مبارزه تا بازپس گرفتن آزادي سرزمينشان ادامه مي دهند.

 

تشكيل شوراي آزاديبخش و ضدفاشيستي يوگسلاوي در سال1945ميلادي

شوراي آزاديبخش و ضدفاشيستي يوگسلاوي سابق در سال1945ميلادي به رياست تيتو تشكيل شد. دراين روز شوراي آزاديبخش يوگسلاوي سابق نخستين دولت يوگسلاوي را بعد ازپيروزي تيتوبرآلمان تشكيل داد. با رهبري همين شورا بود كه يوگسلاوي توانست درجنگ جهاني دوم برآلمان نازي پيروزشود.


نوشته شده در   شنبه 7 آذر 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode