اخبار جدیدی از سیستم عامل ابری آینده گوگل به نام Chrome OS منتشر شدهاست.
به گزارش بیبیسی، این سیستم عامل منبع باز و مجانی که برای نتبوکهای ارزان و بر اساس پردازش ابری طراحی خواهد شد اکثر قابلیتهای سیستم عاملها معمول را دارا است.
در این سیستم عامل تمام برنامهها از طریق مرورگر اینترنت کروم اجرا و اطلاعات کابران نیز برروی سرور گوگل نصب میشود.
به این ترتیب برای مثال کاربران برنامههای مختلف را در Tab های مرورگر کروم باز میکنند و همه چیز بسیار ساده و آسان است.
ساندر پیچای، رئیس بخش مدیریت محصولات گوگل در مصاحبه با بیبیسی میگوید: "هیچ برنامهای بر روی دسکتاپ وجود ندارد و نیاز به نصب و بهروزرسانی برنامهها نیست. تمام سیستم یک مرورگر اینترنت است و تمام برنامهها هم بر روی وب و از طریق همین مرورگر قابل دسترسی است."
وی میگوید که این سیستم عامل بر مبانی سرعت، سادگی و امنیت بالا طراحی شدهاست و میتواند در 7 ثانیه به طور کامل بوت شود.
ساندر پیچای میگوید که تیم گوگل به سختی در حال کار کردن بر روی کم کردن این زمان است تا جایی که وقتی نتبوک را روشن میکنید مستقیماً به درون ChromeOS برده شوید و زمان بوت کردن دستگاه به صفر برسد.
كروم؛ پنجرهاي به دنياي وب
گفتنیاست که این سیستم عامل فقط بر روی دستگاههایی که دارای ابزار ذخیره حالت جامد هستند کار میکند و دستگاههای دارای هارد دیسکهای مغناطیسی قدیمی قادر به اجرای Chrome OS نیستند.
مرورگر کروم 14 ماه پیش توسط گوگل به طور مجانی منتشر شد و اکنون 40 میلیون کاربر دارد.
مهندسان گوگل خبر دادهاند که اولین کامپیوترهای مجهز به این سیستم عامل از پایان سال 2010 به بازار منتشر خواهند شد.
گوگل برای اولین بار در ماه جولای 2009 خبر ساخت این سیستم عامل را منتشر کرد که به دلیل همزمان شدن آن با عرضه ویندوز 7 از سوی مایکروسافت جنجال زیادی به راه انداخت.
در حال حاضر گوگل درآمد خود را از تبلیغات در موتورجستجو و صفحات سرویسهای آنلاین خود کسب میکند.
نوآوری گوگل در طراحی ChromeOS، ورود غیر منتظره گوگل به پردازش ابری و مجانی بودن این سیستم عامل شاید برای مایکروسافت که به تازگی سیستم عامل ویندوز 7 را منتشر کردهاست خیلی خوشایند نباشد و یک رقابت بین دو غول فنآوری به حساب آید.