ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 3 دي 1403
دوشنبه 3 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 14 آبان 1388     |     کد : 5386

تقويت سيستم ايمني براي پيشگيري از آنفلوانزا

سالمندان، كودكان و افرادي كه ضعف سيستم ايمني دارند بيشتر در معرض ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند...

 سالمندان، كودكان و افرادي كه ضعف سيستم ايمني دارند بيشتر در معرض ابتلا به آنفلوانزا قرار دارند.

به‌منظور پيشگيري، پيروي از يك رژيم غذايي سالم كه در آن از تمام گروه‌هاي غذايي خصوصا ميوه‌ها و سبزي‌هاي تازه استفاده شده و پرهيز از مصرف غذاهاي آلرژي‌زا پيشنهاد مي‌شود، همچنين استفاده از شيريني‌هاي طبيعي مانند خرما و توت به جاي شكر و مصرف مواد گياهي كه مي‌تواند به تقويت سيستم ايمني كمك كند، مانند سير، زنجبيل، پياز و فلفل قرمز از ديگر توصيه‌هاي تغذيه‌اي است.

در ادامه با موادمغذي‌اي كه سيستم ايمني را تقويت مي‌كنند بيشتر آشنا مي‌شويد:

ويتامين A: ماده‌اي ضروري براي حفظ عملكرد مخاط سيستم تنفسي طي ابتلا به آنفلوانزا دارد. ويتامين A به‌عنوان يك ويتامين ضد‌عفونت شناخته مي‌شود كه مي‌تواند ويروس‌ها و باكتري‌‌ها را به 2 روش از بين ببرد؛ يكي توسط حفظ سلامت و عملكرد سلول‌هاي دستگاه گوارش است زيرا اين سلول‌ها مي‌توانند مانند يك سد در مقابل نفوذ ميكروارگانيسم‌ها باشند.

اگر ميكروارگانيسم‌ها بتوانند از اين سد عبور كنند، بدن بايد آنتي بادي‌ها ولنفوسيت‌هاي خود را براي مبارزه با آنها آماده كند.ويتامين A به تشكيل اين مواد نيز كمك مي‌كند. قبل از مصرف دوزهاي بالاي اين ويتامين حتماً با پزشك مشورت كنيد.

بتاكاروتن: بتاكاروتن پيش‌ساز ويتامين A است و قدرت آنتي اكسيداني و ضد‌ويروسي قوي‌اي دارد و از طريق افزايش ترشح مخاطي به دفع ويروس‌ها كمك مي‌كند.

 روي (Zinc): روي مي‌تواند توليد گلبول‌هاي سفيد را تحريك كند وكمبود روي مي‌تواند احتمال ابتلا به آنفلوانزا، سرماخوردگي و عفونت‌هاي دستگاه تنفسي فوقاني را افزايش دهد.

 مصرف روي باعث مي‌شود گرفتگي بيني، گلودرد، سرفه و سردرد سريع‌تر بهبود يابد. مي‌توانيد از غذاهاي غني از روي در رژيم غذايي خود مانند گوشت‌هاي كم چرب، غذاهاي دريايي، مرغ، دانه‌ها و مغزها، غلات كامل، بنشن‌ها و مواد لبني كم چرب استفاده كنيد. مكمل‌هاي غذايي روي نيز جهت رفع كمبود آن پيشنهاد مي‌شود.

ويتامين D: ويتامين D از افزايش رها شدن سيتوكين‌هاي التهابي جلوگيري كرده وظرفيت اكسيداتيو ماكروفاژها را افزايش مي‌دهد. يكي از مهم‌ترين نقش‌هاي ويتامين D اين است كه باعث فعاليت عوامل ضد‌ميكروبي كه در نوتروفيل‌ها، منوسيت‌ها و سلول‌هاي اپيتليال دستگاه تنفسي كه در جلوگيري از عفونت‌هاي ريه نقش دارند، مي‌شود.

 


نوشته شده در   پنجشنبه 14 آبان 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode