سیستم عامل جدید شرکت مایکروسافت با نام ويندوز 7، ۲۲ اکتبر به بازار آمد.
ویندوز ۷ قرار است جانشین Windows Vista شود که بسیاری از کاربران از آن شاکی بودند.
اما آیا این یکی بهتر از قبلی است؟ قرار است Windows 7 سریعتر و کارآمدتر از ویستا باشد و سرک کمتری به حافظه کاری (رم) بکشد.
مایکروسافت تلاش کرده است در ساخت این سیستم عامل، کاستیهای ویستا را جبران کند. هرچند که وقتی پای هکرها به میان میآمد، از ویستا به عنوان سیستم عاملی با ضریب امنیت بالا یاد میشد، اما در عمل کاربران مشکلات بسیاری با آن داشتند.
برای مثال در صورت کند بودن درایورها، برخی سختافزارها با این سیستم همخوان نبودند و ناسازگاری نرمافزاری هم مشکلی دیگر بود. مایکروسافت به کاربران اطمینان میدهد که در ۹۹ درصد از موارد، سخت و نرمافزارهایی که با ویندوز ویستا کار میکردند، با ویندوز ۷ هم همخوانند.
دسکتاپ کارآمدتر
این ادعا را تستهایی که در برخی مجلههای کامپیوتری به چاپ رسیدهاند تأیید میکنند. دسکتاپ ویندوز ۷ بسیار به ویستا شبیه است. اما با ظرافت خاصی کار کردن با آن سادهتر شده. به ویژه نوار ابزار (تاسک منو)ی نسخه جدید جلب نظر میکند. با بازشدن هر برنامه، دکمه آن در این نوار نمایش داده میشود و به این ترتیب دیگر نباید در منوی استارت به دنبال برنامههایی که از آنها استفاده شده، گشت. در ویندوز ۷ هم درست مانند ویستا، میتوان پیشنمای برنامه را قبل از بالا آوردن آن دید.
ضریب امنیت پایین
حسن دیگر ویندوز۷ کار کردن با گزینههای منوی استارت از طریق کیبورد است. عیب ویندوز۷ را باید در کاهش هشدارهای ایمنی و پرسشهای ویندوز ۷ در مقایسه با ویستا دید. در ویندوز ۷ پرسشها با پاسخهای پیشنهادی از پیش تعیین شده، که به هنگام نصب یک برنامه جدید یا تغییرات در تنظیم سیستم فعال میشوند، ضریب امنیت سیستم را پایین آوردهاند. در حالی که در ویستا چندین بار از کاربر پرسیده میشد که "آیا این اقدام واقعاً باید انجام شود یا خیر"، در ویندوز ۷ این مورد کمتر پیش میآید.
به گزارش دويچهوله، یک کارشناس امور کامپیوتر در این مورد به کاربران ویندوز ۷ هشدار میدهد و توصیه میکند که پس از استارت، در منوی استارت بلافاصله سه حرف UAC را که کوتاهشده User-Account-Control است وارد کنند و دکمه تنظیمکنندهای را که ظاهر میشود، تا بالاترین حد ممکن بالا ببرند. به این ترتیب ضریب ایمنی (تا حد ویستا) بالا میرود و میتوان مطمئن بود که ویروسها به راحتی قادر به آلودهکردن کامپیوتر نخواهند بود.
سیستم عاملی برای Notebook ها
ویندوز ۷ جای ذخیره کمتری میگیرد و بر روی نُتبوکهای ارزان و کوچکی که با سختافزارهای به نسبت کند ساخته شدهاند هم مشکلی ندارد.
برای کامپیوترهای قدیمی، ویندوز ۷ توصیه نمیشود. اما اگر کامپیوترتان را دو سه سال قبل با ویندوز ویستایی که از همان ابتدا روی آن نصب بوده، خریدهاید، میتوانید کم کم به فکر ویندوز ۷ بیفتید. نوتبوکها به وضوح با سیستم عامل جدید بهتر کار میکنند. برای استفادههای شخصی و غیر پیچیده، نسخه Home کفایت میکند.
برای استفادههای پیچیدهتر، به خصوص در شبکههای شرکتها میتوان به نسخه Professional و Ultimate فکر کرد.