ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 3 مرداد 1403
چهارشنبه 3 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 1 اسفند 1391     |     کد : 49980

ازدواج پدرخوانده و دخترخوانده ممنوع شد

قانونی که تا دیروز در چهارچوب قوانین کشور جایی نداشت اما از این به بعد با تصویب لایحه حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست اجرا می شود.



قانونی که تا دیروز در چهارچوب قوانین کشور جایی نداشت اما از این به بعد با تصویب لایحه حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست اجرا می شود.
مهر: لایحه حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، برای سازمان بهزیستی که از سال 88 تا به حال منتظر تصویب آن بود، لایحه پر پیچ و خمی به حساب می آمد. لایحه ای که 3سال در مجلس منتظر ماند و در دست نمایندگان دو دوره از مجلس چرخید تا بالأخره به تصویب رسید.
نمایندگان روز يكشنبه، یک تبصره ماده 27 از این لایحه را تصویب کردند که بر اساس آن، ازدواج چه در زمان حضانت و چه بعد از آن بین سرپرست و فرزندخوانده ممنوع است؛ مگر در شرائط خاص. شرائطی که دادگاه آن را مشخص می کند و در واقع بعد از مشورت با سازمان بهزیستی به این نتیجه می‌رسد که چنین ازدواجی به مصلحت فرزندخوانده است.
اما تا قبل از تصویب این ماده اوضاع چطور بود؟
شرائط إعمال محرمیت در فرزندخواندگی بر اساس قواعد شرع اسلام، منعی برای ازدواج پدرخوانده با دختری که به فرزندی پذیرفته وجود ندارد و دخترخوانده مادامی که به يكي از طُرق شرعي برای به پدرخوانده‌اش محرم نشود، به او نامحرم است و مثل هر نامحرم دیگری می تواند به عقد مرد درآید.
توصیه تمام مراجع تقليد با این حال، توصیه تمام مراجع در چنین شرائطی اعمال محرمیت در فرزندخواندگی است که معمولا از طریق ازدواج و روابط نسبی اتفاق می افتد.
آیت الله‌العظمی خامنه ای:
آیت الله‌العظمی خامنه ای، درباره حکم محرمیت فرزندخوانده می فرمایند: «فرزند خوانده حکم فرزند ندارد و با مرد و زنی که اورا بزرگ می کنند محرم نمی شود مگر به وسیله رضاع با مراعات شرائط آن و یا ازدواج پس از بلوغ و رشد و قبل از بلوغ با اذن حاکم شرع و رعایت مصلحت طفل عقد موقت اشکال ندارد.»
آیت‌الله مکارم شیرازی:
آیت‌الله مکارم شیرازی هم در پاسخ به استفتائی درباره محرم شدن فرزندخوانده به پدر می گویند:
«هرگاه مرد پدرى داشته باشد و این دختر به ازدواج موقت او درآید بر این مرد و فرزندان او محرم مى‌شود و اگر پسرانى از همسر دیگر دارد صیغه موقت دختر را براى خودش بخواند تا براى پسرانش محرم شود ولى در این صورت نسبت به خودش بعد از پایان مدت عقد موقت، محرم نخواهد بود.»
آیت‌الله محمد سعید حکیم:
آیت‌الله محمد سعید حکیم هم در پاسخ به استفتای مردی که دختری را به فرزندی پذیرفته اما این دختر از همسرش شیر نخورده است،
می گویند: «بر تو محرم نمى‌شود و فامیل تو نمى‌شود و از تو ارث نمى‌برد و تو از آن ارث نمى‌برى و اگر بزرگ شود نمى‌توانى به او نگاه کنى.»
روش‌هاي محرم شدن در كلام آیت الله فاضل لنکرانی
در پاسخ به استفتای دیگری که از آیت الله فاضل لنکرانی انجام شده هم ایشان گفته اند: «اگر کودک دختر شیرخواره باشد، با این روش ها به پدرخوانده محرم می شود:
1ـ شیر همسر انسان را بخورد، که در این صورت دختر رضاعى مرد مى شود.
2ـ شیر مادر مرد را بخورد، که در این صورت خواهر رضاعى مرد مى شود.
3ـ شیر خواهر مرد را بخورد، که دختر خواهر رضاعى مرد مى شود و یا شیر دختر خواهر مرد را بخورد.
4ـ شیر زن برادر مرد را بخورد، که دختر برادر رضاعى او مى شود و یا شیر دختر برادر او را بخورد.
5ـ اگر شیرخوار نباشد یا اگر شیرخوار است، افراد مذکور وجود ندارند مى توان به وسیله صیغه نکاح موقت بین دختر و پدر مرد یا پدر بزرگ او محرمیت ایجادکرد. که در این صورت این دختر،
زن باباى مرد مى شود، ولى باید توجه داشت که اگر دختر نابالغ باشد، نکاح مذکور باید به اذن ولى شرعى او باشد. و در صورت نبودن ولى، باید از مجتهد جامع الشرائط اذن گرفت.
در هرصورت نباید صیغه محرمیت براى دختربچه مفسده داشته باشد. بلکه رعایت مصلحت او لازم است. کما اینکه اگر دختر بالغ باشد اذن پدر یا جد پدرى به احتیاط واجب معتبر است. و اگر کودک پسر و شیرخوار باشد، از راه هاى زیر مى توان بین او و زن (مادر خوانده) ایجاد محرمیت کرد:
1ـ شیر همان زن را بخورد، که فرزند رضاعى او مى شود.
2ـ شیر مادر زن را بخورد، که برادر رضاعى زن مى شود.
3- شیر خواهر زن را بخورد، که پسر خواهر رضاعى زن مى شود یا شیر دختر خواهر زن را بخورد.
4ـ شیر زن برادر زن را بخورد، که پسر برادر رضاعى زن مى شود یا شیر دختر برادرزن را بخورد.
... البته راه هاى دیگرى هم وجود دارد، که فعلا محل ذکر آنها نیست.»


نوشته شده در   سه شنبه 1 اسفند 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode