ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 16 تير 1403
شنبه 16 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : پنجشنبه 12 بهمن 1391     |     کد : 49120

ذرت مكزيكي كالري بالايي دارد

عطر كره، پنير پيتزا، قارچ و ذرت به مشام مي‌رسد. درست حدس زده‌ايد بوي اشتهابرانگيز ذرت مكزيكي است.


جام جم آنلاين: عطر كره، پنير پيتزا، قارچ و ذرت به مشام مي‌رسد. درست حدس زده‌ايد بوي اشتهابرانگيز ذرت مكزيكي است.


اين روزها كنار هر فروشگاه يا مغازه‌اي مكاني را مي‌بينيم كه در آن ذرت مكزيكي طبخ مي‌شود، ابتدا در يك ظرف بزرگ استيل دانه‌هاي ذرت پخته و سپس مقداري از آن به همراه قارچ درون ظرفي ديگرريخته و تا دلتان بخواهد به آن سس سفيد، پنير پيتزا، كره، نمك، فلفل و آويشن افزوده و چند دقيقه‌اي كه مواد با هم مخلوط شد ذرت فرآوري شده در اختيار مشتري قرار مي‌گيرد. ولي زماني كه آن را ميل مي‌كنيم انگار مزه‌اش به اندازه عطر و بو و ظاهرش خوشايند نيست.

شوري آن مزه ذرت را باطل و سس زياد آن طعم پنيرش را مخفي مي‌كند، اما سوال‌هايي كه پرسيده مي‌شود، اين‌كه ذرت مكزيكي تا چه ميزان مغذي است، براي چه افرادي منع مصرف دارد و آيا مي‌توان آن را يك ميان وعده تنقلي به شمار آورد؟

ذرت از نظر اهميت غذايي پس از گندم و برنج قرار دارد و سرشار از ويتامين‌هاي

A، C،B و املاحي چون كلسيم، پتاسيم، فسفر و منيزيم است. قسمت اعظم آن نشاسته‌اي است و ميزان چربي آن پايين است.

رنگ زرد ذرت بر خاصيت آنتي‌اكسيداني آن مي‌افزايد و به واسطه داشتن فيبرهاي نامحلول، ملين بوده و از بروز يبوست و بواسير پيشگيري مي‌كند.


ذرت را بخارپز كنيد

به گفته كارشناسان تغذيه در اثر بخارپز كردن، تركيبات مفيد و موثر ذرت آزاد و بر خاصيت آنتي‌اكسيداني آن افزوده شده و قابليت جذب آن در بدن دوچندان مي‌شود. در تهيه ذرت مكزيكي از چه نوع ذرتي استفاده مي‌شود؟ ذرت مكزيكي يا كاپ كورن را از ذرت شيرين تهيه مي‌كنند.

اين ذرت خواص تغذيه‌اي بالايي دارد، اما در برخي منابع نقل است انواعي از ذرت‌ها به روش اصلاح ژنتيك شيرين شده و ممكن است براي سلامت مخاطره‌آميز باشد.

ذرت مكزيكي ميان وعده نيست!

به دليل آن كه در اين غذا از افزودني‌هاي پركالري، چرب، شور و تند استفاده مي‌شود مصرف آن براي بيماران قلبي ـ عروقي، مبتلايان به فشار و چربي‌خون بالا و افراد چاق خطرناك است.

خوب است بدانيد در 100 گرم ذرت 300 كالري انرژي نهفته است. حال اگر با كره و پنير پيتزا تركيب شود براساس حجم مصرف مي‌تواند بيش از 700 كالري انرژي توليد كرده و تبديل به يك وعده غذاي اصلي شود بنابراين مصرف ذرت مكزيكي به‌عنوان يك ميان وعده موجب افزايش دريافت كالري روزانه مي‌شود البته اگر اين غذا با كمترين ميزان نمك تهيه و كره و پنير پيتزا از تركيب آن حذف و با انواعي از ادويه‌جات طعم‌دار شود، تبديل به يك ميان وعده تنقلي مغذي و كم‌كالري خواهد شد.

هشدار؛ خطر مسموميت

موضوع مهم اين است كه ذرت مكزيكي اغلب در اماكن غيربهداشتي در كنار خيابان و مراكز پررفت و آمد و از سوي كارگراني كه فاقد كارت بهداشت هستند، تهيه و عرضه مي‌شود و به دليل آن كه اطميناني از تاريخ مصرف، كيفيت و تازگي مواد اوليه وجود ندارد، مصرف آن بويژه براي كودكان مسموميت‌زا و مخاطره‌آميز است.

فاخره بهبهاني - جام‌جم


نوشته شده در   پنجشنبه 12 بهمن 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode