ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : پنجشنبه 4 بهمن 1403
پنجشنبه 4 بهمن 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 10 دي 1391     |     کد : 48031

زباله‌هاي فضايي را چه كنيم

حالا كه شب يلدا را پشت‌سر گذاشته‌ايم شايد بسياري از اكنون به فكر كارهاي آخر سال افتاده باشند و چه كاري زمان‌بر‌تر و پر‌استرس‌تر از خانه تكاني؟

جام جم آنلاين: حالا كه شب يلدا را پشت‌سر گذاشته‌ايم شايد بسياري از اكنون به فكر كارهاي آخر سال افتاده باشند و چه كاري زمان‌بر‌تر و پر‌استرس‌تر از خانه تكاني؟ اما اگر زماني حجم كارهاي پيش‌رو شما را به وحشت انداخت، اندكي به بالاي سرتان نگاه كنيد تا با ديدن چشم‌اندازي از پيچيدگي‌هاي برخي از خانه‌تكاني‌ها، كارهاي خانه برايتان به امري مفرح بدل شود.
فضاي بالاي جو زمين را انبوهي از زباله‌هاي فضايي پر كرده است. اين زباله‌ها شامل قطعات طبقات بالايي پرتابگرها، قطعات اضافي و خرده‌ريزهاي حاصل از برخورد برخي از ماهواره‌ها و ماهواره‌هاي مرده در مدار است.

بخشي از اين زباله‌ها را ماهواره‌هاي از كار افتاده تشكيل مي‌دهد و بسياري از اين ماهواره‌ها در مداري به نام مدار گورستان ماهواره‌ها قرار گرفته‌ است. هم‌اكنون حداقل 1300 ماهواره خارج از رده در اين مدار قرار دارند.

اين زباله‌هاي فضايي رو به ازدياد به خطري بالقوه براي برنامه‌هاي فضايي بدل مي‌شود. ممكن است اين ماهواره‌ها در اين مدار با هم برخورد كرده و قطعات حاصل از اين برخورد، ابري از قطعات كوچك‌تر را بوجود آورد كه هر يك از آنها مي‌تواند ماهواره و از آن بدتر سفينه‌اي سرنشين‌دار و ايستگاه فضايي را مورد تهديد قرار دهد.

طرح‌ها و برنامه‌هاي متعددي براي حل مشكل زباله‌هاي فضايي مطرح شده و يكي از جديد‌ترين اين طرح‌ها بازيابي و استفاده مجدد از قطعات آنهاست.

بسياري از قطعات اين ماهواره‌ها قابل بازيابي و استفاده مجدد است و اكنون پروژه‌اي به نام «فونيسك» مطرح شده كه قرار است اين ماهواره‌ها را از اين مدار شكار و قطعات قابل استفاده آنها جدا كرده و به زمين برگرداند تا در ساخت ماهواره‌هاي جديد مورد استفاده قرار گيرد.

به نظر ولخرجي بزرگي مي‌آيد، اما واقعيت اين است كه اين طرح بيش از اين ‌كه با هدف مبارزه با آلودگي فضايي اتفاق بيفتد به اين دليل است كه هزينه‌اي كه صرف بازيابي اين ماهواره‌ها و استفاده از قطعات آنها مي‌شود 10 برابر كمتر از ساخت دوباره قطعات ماهواره‌هاي جديد است.

اين پروژه رباتيك از سال 2015 كار خود را آغاز مي‌كند و اولين گام آن تلاش براي شناسايي و جداكردن آنتن‌هاي ارتباطي ماهواره‌ها خواهد بود. (جام جم - ضميمه سيب)

منبع: Popular Science


نوشته شده در   يکشنبه 10 دي 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode