ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 30 شهريور 1388     |     کد : 4794

آمريكا در حال دچار شدن به سرنوشت شوروي در افغانستان است

يك پايگاه خبري-تحليلي آمريكايي نوشت: همان‌طور كه برژيسنكي سياستمدار كاركشته آمريكايي گفت آمريكا در حال تكرار همان سرنوشتي در افغانستان است كه شوروي نيز بدان دچار شد...

 

يك پايگاه خبري-تحليلي آمريكايي نوشت: همان‌طور كه برژيسنكي سياستمدار كاركشته آمريكايي گفت آمريكا در حال تكرار همان سرنوشتي در افغانستان است كه شوروي نيز بدان دچار شد.

به گزارش فارس، پايگاه خبري-تحليلي "خانه ‌شفاف‌سازي اطلاعات " (Information Clearing House) در مقاله‏اي به قلم "آليسون اسميل " (Alison Smale) تصريح كرد: قدرت‏هاي غربي اكنون در خطر مواجهه با سرنوشت شوروي سابق در افغانستان هستند و همان‌طور كه "برژينسكي " (Brzezinski) مشاور جيمي كارتر رئيس‌جمهور اسبق آمريكا گفت "اگر نيروهاي غربي نتوانند شورش‏هاي افغانستان را سركوب و ذهنيت مردم افغان نسبت به خود را مبني بر "اشغالگر بودن " آمريكا اصلاح كنند، چه‏بسا به همان سرنوشتي دچار شوند كه شوروي سابق در افغانستان دچار شد. "

برژينسكي كه در زمان حمله اتحاد جماهير شوروي به افغانستان، مشاور امنيت ملي كارتر رئيس‌جمهور وقت آمريكا بود، طي سخنراني در جمع كارشناسان نظامي و روابط خارجي آمريكا تصريح كرد: آلمان و انگليس با پشتيباني فرانسه خواهان برگزاري كنفرانسي شده‏اند كه به بررسي مسائل بغرنج افغانستان بپردازند.

اسميل به نقل از مشاور سابق امنيت ملي آمريكا ادامه داد: در سال 2001 در حدود 300 نفر از نيروهاي ويژه آمريكا در همكاري با نيروهاي ائتلاف شمال موفق شدند طالبان را از قدرت بركنار كنند. اما در شرايط كنوني، 100 هزار نيروي آمريكايي و متحدان آن، از پس طالبان بر نمي‏آيند، ضمن اينكه هر روز بيش از گذشته در ذهن جامعه افغان به همان سرنوشت نيروهاي شوروي سابق، يعني تصور "اشغالگر بودن " دچار مي‏شوند.

برژينسكي اضافه كرده بود كه افغانستان مهمترين موضوع سياست خارجي آمريكاست كه لازم است باراك اوباما، رئيس‌جمهور اين كشور در خصوص آن تجديدنظر كند.

تحليلگر "خانه شفاف‌سازي اطلاعات " با بيان اين‌كه برژينسكي در ديدار با اوباما، در زمان كانديداتوري رياست جمهوري آمريكا نيز اين مطلب را به وي گوشزد كرده بود، افزود: اين سياستمدار كاركشته آمريكايي در سخنراني جمعه شب خود نيز صراحتاً تاكيد كرد كه "ما در حال تكرار همان سرنوشتي هستيم كه شوروي نيز بدان دچار شد. "

* هيچ دولت مسئوليتپذيري خاك افغانستان را ترك نمي‌كند!

اسميل با بيان اين‌كه حضور انبوه نيروي خارجي در افغانستان، منجر به اين تصور خواهد شد كه آمريكا و متحدينش دشمناني تجاوزكار به حساب بيايند و در نتيجه نوع نبرد تغيير كند، اظهار داشت: برژينسكي در سخنراني خود با اشاره به اجلاس بين‏المللي برگزار شده از سوي فرانسه، از آن استقبال كرد و اظهار داشت كه اين اجلاس مي‏تواند به طرح‏ريزي راهبرد‏هاي جديد در خصوص افغانستان كمك مي‏كند.

اين سياستمدار سالخورده آمريكايي تنها ماندن ايالات متحده در افغانستان را به منزله پايان يافتن ائتلاف غربيان دانسته و تاكيد كرده بود: استفاده از يك برنامه توسعه طولاني مدت با كمك نيروهاي نظامي، مي‏تواند به بقاي نيروهاي اروپايي در افغانستان كمك كند، البته اگر اروپايي‏ها نخواهند كه آمريكا را در باتلاق افغانستان تنها بگذارند.

به نوشته اسميل، در جلسه‏اي كه با حضور "شرارد كاوپركولز " (Sherard Cowper-Coles)، نماينده ويژه وزارت خارجه بريتانيا در امور افغانستان و سفير سابق انگليس در افغانستان، عربستان و اسرائيل برگزار شد، وي در حضور اعضاي سازمان غيردولتي "موسسه بين‏المللي مطالعات راهبردي لندن " مدعي شد: "البته همه چيز هم در افغانستان سياه و تاريك نيست، اما اگر اكنون ميدان را خالي كنيم، آنچه به‏دست آمده است هم از دست خواهد رفت. "

كولز با بيان اين ادعا كه راهبرد خروج را هيچ دولت مسئوليت‏پذيري دنبال نخواهد كرد، ادامه داد: نقش ايالات متحده بسيار حياتي بوده و تا زماني كه اوباما به تعهد خود درخصوص افغانستان پايبند باشد، بريتانيا نيز پايبند خواهد بود.

تحليلگر سايت "خانه شفاف‌سازي اطلاعات " با بيان اين‌كه اين سخنان كولز در حالي بيان شده كه هفته گذشته، آلمان و انگليس با دست‏پاچگي خواستار برگزاري اجلاسي براي بررسي اوضاع افغانستان شده‌اند، تصريح كرد: ظاهراً اين دست‏پاچگي ناشي از تنش‏هايي بوده است كه پس از انتخابات افغانستان پديدار شده است چرا كه ناظران خارجي معتقدند كه در اين انتخابات، تقلب‏هاي روشني انجام گرفته است.

كولز پيشنهاد كرده بود كه توسعه قدرت سياسي در افغانستان، از طريق روساي قبايل اين كشور انجام شود كه از گذشته نيز قدرت واقعي در افغانستان به شكل سنتي در دست آن‌ها بوده است. وي تاكيد كرده بود كه تزريق پول به برنامه توسعه نيز بايد از طريق روساي قبايل انجام شود.

* انگليس چه زماني خاك افغانستان را ترك مي‌كند؟

اسميل در ادامه مقاله خود افزود: با توجه به اينكه پيش‏بيني مي‏شود تا پايان سال جاري ميلادي، تعداد نيروهاي آمريكايي حاضر در افغانستان به عدد 68 هزار نفر و تعداد نيروهاي ساير ملل در اين كشور به 40 هزار نفر بالغ شود و با توجه به افزايش تلفات و مرگ و ميرها در اين كشور، به نظر مي‏رسد نه تنها جامعه افغان، بلكه جوامع غربي نيز دست از حمايت از ماموريت افغانستان بردارند.

وي در ادامه با بيان اين‌كه به غير از كولز بقيه سخنرانان اين اجلاس بر اين عقيده بودند كه آمريكايي‏ها تمايل زيادي براي پشتيباني از حضور طولاني‌مدت نيروهاي انگلستان، آلمان و فرانسه كه بيشترين نيرو را پس از آمريكا به افغانستان اعزام داشته‏اند، نشان نمي‏دهند، اظهار داشت: اما در عضو كولز تاكيد كرده بود كه آنچه اكنون مورد نياز است، استفاده هوشمندانه از نيروي نظامي در كنار راهبرد توسعه طولاني‏مدت است.

به گفته اسميل، كولز روياي خود را براي افغانستان سال 2011 چنين تشريح كرده بود: "روزي كه يك كاميون انار را بتوان بدون مزاحمت از خاك افغانستان و سپس پاكستان عبور داد و به هندوستان رسانيد؛ روزي كه دانشجويان غربي بتوانند بر روي آثار باستاني افغانستان مطالعه كنند؛ روزي كه پوسترهاي دعوت به پيوستن به طالبان از خيابان‏هاي جنوب افغانستان پاك شود، آن روز، روز پايان ماموريت ماست. "

تحليلگر اين سايت خبري با طعنه به اين مقام انگليسي افزود: البته آن‌چه كه شرارد كولز عنوان كرده، همان‌طور كه ذكر شد تنها يك رويا است!

 


نوشته شده در   دوشنبه 30 شهريور 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode