ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 22 شهريور 1388     |     کد : 4654

پيشنهاد قطعنامه خلع سلاح هسته‌اي در سازمان ملل

پيشنهاد قطعنامه خلع سلاح هسته‌اي در سازمان ملل...

پيشنهاد قطعنامه خلع سلاح هسته‌اي در سازمان ملل

 

آمريكا پيش‌نويس قطعنامه‌اي را به شوراي امنيت سازمان ملل ارائه كرده است كه براساس آن همه كشورهاي دارنده سلاح هسته‌اي توافق خواهند كرد كه سلاح هسته‌اي خود را از بين ببرند.

به گزارش رويترز، 15 عضو شوراي امنيت قرار است 24 سپتامبر در نشستي ويژه به رياست باراك اوباما در حاشيه مجمع عمومي سازمان ملل متحد اين موضوع را بررسي كنند. آمريكا در اين ماه رياست دوره‌اي شوراي امنيت سازمان ملل را به دست مي‌گيرد.

پيش نويس اين قطعنامه روز جمعه در اختيار تمامي اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل قرار گرفته است. مبناي اين پيش نويس پيمان منع تكثير هسته‌اي يا همان ان‌پي‌تي در سال 1970 ميلادي است.

در اين پيش‌نويس از كشورهاي امضا‌كننده ان‌پي‌تي خواسته شده تا مذاكرات درباره كاهش تسليحات هسته‌اي خود را آغاز كنند و از ديگر كشورها هم خواسته شده كه به اين پيمان بپيوندند.

ديپلمات‌ها مي‌گويند اين پيش‌نويس قطعنامه بخشي از تلاش‌هاي دولت اوباما براي نشان دادن تغيير موضع آمريكا درباره موضوع خلع سلاح هسته‌اي است. اقدام دولت بوش در ناديده گرفتن تعهدات آمريكا در زمينه خلع سلاح، خشم جهان را برانگيخته بود و دنيا اين نقض تعهد را عامل بي‌اثر شدن ان‌پي‌تي مي‌دانست.

5 عضو دائم شوراي امنيت يعني انگليس، آمريكا، چين، روسيه و فرانسه از سلاح هسته‌اي برخوردارند. 3 دولت ديگري كه داراي سلاح‌هاي هسته‌اي هستند و در اين پيش‌نويس نامي از آنها برده نشده عبارتند از پاكستان، هند و رژيم صهيونيستي كه با وجود دارابودن سلاح هسته‌اي تاكنون زير بار امضاي ان‌پي‌تي نرفته‌اند.

در اين ميان اسرائيل حتي حاضر به قبول يا رد دارابودن زرادخانه هسته‌اي خود نشده  كه اين موضوع با انتقاد بسياري از كشورهاي دنيا رو‌به‌رو شده‌است. با وجود اين اخبار و گزارش‌ها از ذخيره هسته‌اي قابل توجه اين رژيم خبر مي‌دهند.

به گفته ديپلمات‌هاي شوراي امنيت، منظور بعدي اين پيش‌نويس متوجه كره‌شمالي است كه در سال 2003 از ان‌پي‌تي خارج شد. اندكي پس از آن بمب هسته‌اي خود را آزمايش كرد؛ سپس 2 بمب ديگر يكي در سال 2006 و ديگري در سال‌جاري ميلادي را به رخ جهان كشيد.

پيش نويس قطعنامه‌اي كه آمريكا به شوراي امنيت ارائه كرده اين كشورها را ترغيب مي‌كند تا به ان‌پي‌تي بپيوندند و سپس در چارچوب ان‌پي‌تي تسليحات هسته‌اي خود را محدود كنند؛ امري كه كشورهاي هسته‌اي دنيا تاكنون حاضر به انجام آن نشده‌اند. اين پيش نويس همچنين بدون آنكه به منطقه يا كشور خاصي اشاره كند مي‌گويد: از گام‌هاي برداشته شده براي ايجاد مناطق عاري از تسليحات هسته‌اي استقبال مي‌شود.

پيش از اين مصر و چند كشور عربي ديگر خواستار ايجاد منطقه عاري از سلاح هسته‌اي در خاورميانه شده‌بودند. اين پيش نويس همچنين خواستار توافقنامه‌اي براي محدودكردن توليد سوخت‌هاي فسيلي كه امكان استفاده در تسليحات هسته‌اي را دارد، شده است.

آمريكا در بخش ديگري از اين پيش نويس همچنين خواستار خويشتن داري و خودداري كشورهاي دارنده سلاح هسته‌اي از هرگونه آزمايش هسته‌اي شده است. در سال 1996 ميلادي و در دوره بيل كلينتون ، آمريكا توافقنامه منع آزمايش‌هاي هسته‌اي را امضا كرد. در سال 1999 اما اكثريت جمهوريخواه كنگره آمريكا اعلام كرد اين توافقنامه از آنجايي كه محدوديت‌هاي غيرضروري را براي تحقيقات ارتش آمريكا ايجاد مي‌كند لغو مي‌شود.


نوشته شده در   يکشنبه 22 شهريور 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode