طبق روال ماههای محرم و صفر سالهای گذشته
موزه محرم تبریز پذیرای عزاداران و عاشقان حسینی است
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی گفت: محرم امسال نیز طبق روال ماههای محرم و صفر سالهای گذشته، هیئتهای عزاداری محلات قدیمی تبریز در موزه محرم عزاداری میکنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تراب محمدی بعدازظهر امروز در بازدید از موزه محرم اظهار کرد: خانه دکتر ابوالقاسم خان صحتی که از سال 87 توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به عنوان موزه محرم نامگذاری شده است مانند رسم قدیمی 94 ساله پذیرای عزاداران حسینی خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: هیئتهای عزاداری محلات بازار، راسته کوچه و شتربان مراسم سینهزنی و عزاداری ایام محرم را در این موزه برگزار میکنند.
محمدی افزود: طبقه زیرین موزه محرم توسط سازمان میراث فرهنگی طی چند سال اخیر برای برگزاری مراسم محرم خانواده صحتی آماده شده است، طی این ایام عزاداران به انجام مراسم سوگواری خواهند پرداخت.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار داشت: چهار روحانی نیز طی چهار روز مجالس تعزیهخوانی، وعظ و سوگ امام حسین (ع) داشته و به روضهخوانی میپردازند.
محمدی مراسم ماه محرم را نماد پایداری و ایستادگی دانست و گفت: در این موزه بخشی از نماد و نشانههای نمادین مراسم و آئینهای ماه محرم در اقصی نقاط آذربایجان شرقی به نمایش گذاشته شده است.
وی تصریح کرد: مراسم محرم در کنش متقابل خود با مجموعه فرهنگ، عناصر نمادین آن را به خود گرفته و آنها را از اندیشه پیشگام شیعه سرشار ساخته و باز به فرهنگ مردم پس داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان هدف از تشکیل موزه محرم را نمایش همیشگی جاذبههای مادی و معنوی محرم دانست و گفت: این نمادها تنها در موسم عزاداری به کار گرفته می شوند و باقیمانده سال را در علم خانهها و انباریهای تکایا و مساجد پردهنشین میشوند.
محمدی یادآور شد: موزه محرم تبریز از بدو تاسیس تاکنون رایگان بوده است و در ایام محرم نیز بدون تغییر روال کاری از ساعت هشت صبح تا سه بعد از ظهر پذیرای بازدیدکنندگان و عزاداران امام حسین (ع) خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: خانه صحتی که از سوی این خانواده برای ایجاد موزه محرم در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار گرفته، 409 متر مربع مساحت دارد و در سه طبقه احداث شده است و در زمان حیات مرحوم دکتر ابوالقاسم صحتی و اوایل دوره پهلوی در ماه محرم به عنوان حسینیه مورد استفاده هیئت عزاداری محله راسته کوچه قرار میگرفت.
این خانه با شماره 2336 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و متعاقب آن عملیات مرمت و استحکامبخشی بنا به اجرا درآمده و پس از تجهیز به عنوان موزه مردمشناسی محرم مورد استفاده قرار گرفته است.