با فرود دو فروند هلیکوپتر در فرودگاه محلی ارس روی داد
پرواز نخستین تاکسی هوایی کشور/ نخستین تاکسی هوایی کشور مسافران خود را پیاده کرد
با فرود دو فروند هلیکوپتر در فرودگاه محلی ارس نخستین پرواز ایرتاکسی کشور صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، عصر امروز به مناسبت عید غدیر نخستین پرواز ایرتاکسی کشور با حضور مدیرکل تعاون ناجا در منطقه آزاد ارس به زمین نشست و تاکسی هوایی برای تردد سرمایهگذاران و گردشگران راهاندازی شد.
بر این اساس باند تازه تاسیس منطقه آزد ارس در جوار دشت گلفرج میزبان دو فروند هلیکوپتر مجهز و نو بود که در زمان 40 دقیقه هیئت متشکل از مسئولان کشوری و استانی و منطقهای را از تبریز به منطقه آزاد ارس منتقل کرد.
* ایرتاکسی گام اول برای توسعه ارتباط هوایی ارس
مدیر عامل سازمان منطقه آزد ارس بر لزوم راهاندازی نیازهای ارتباطی سریع در این منطقه تاکید کرد.
صادق نجفی در نشست با مدیر کل تعاون ناجا و مدیران و رؤسای سازمانهای استان آذربایجانشرقی گفت: یکی از ارکان مهم توسعه ارتباط سریع بوده که همواره مورد تاکید سرمایهگذاران است.
وی تصریح کرد: در گام نخست، نخستین پرواز ایر تاکسی کشور امروز در منطقه آزاد ارس اتفاق افتاد که رویداد مهمی برای توسعه این منطقه میباشد.
نجفی افزود: احداث فرودگاه محلی در برنامه سازمان منطقه آزاد ارس است که بهزودی مراحل راهاندازی آن آغاز خواهد شد.
وی با بیان اینکه در نیمه نخست سالجاری بیش از 88 میلیون دلار کالا از گمرک منطقه آزاد ارس به کشورهای هدف صادرات شده است گفت: مسیرهای ارتباطی سریع از جمله جاده مرند جلفا که با اتمام آن ارتباط با تبریز به صورت محسوسی کاهش مییابد از نیازهای ضروری برای تسریع در سرمایهگذاری و توسعه تولید در منطقه آزاد ارس است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: هماکنون دغدغه ما برای سرعت دادن به روند رو به رشد سرمایهگذاری در ارس اتمام هرچه سریعتر اتوبان مرند- جلفا، اصلاح و کاهش شیب راهآهن تبریز - جلفا و کاهش زمان تردد به یک و نیم ساعت و احداث فرودگاه محلی ارس برای فرود هواپیماهای با 100 سرنشین است که در صورت تحقق این پروژهها تحول عظیمی در این منطقه روی میدهد.
نجفی با بیان اینکه در مدت هفت ماه نخست سالجاری 173 شرکت در حوزههای تجاری، تولیدی، بازرگانی و خدماتی در منطقه آزاد ارس ثبت شده است، گفت: مزیتهای قانونی و منطقهای ارس موجب شده تا در کمتر از دو سال فعالیت رسمی بیش از 70 واحد تولیدی تولیدات خود را به کشورهای حوزه cis و کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیایی صادر کرده و بیشترین میزان ارزش افزوده را در بین مناطق آزاد کشور به خود اختصاص دهد.
وی افزود: این منطقه یکی از غنیترین مناطق کشور در زمینههای گردشگری، تاریخی، تمدنی، فرهنگی، تجاری، بازرگانی و کشاورزی روند روبه رشد خوبی دارد، بنابراین با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری در تحقق سریعتر اهداف اقتصاد مقاومتی و تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی نیازمند مساعدت بیش از پیش مسئولان کشوری و بخش خصوصی هستیم.
وی خطاب به مدیر کل بنیاد تعاون ناجا در رابطه با نیازهای منطقه آزاد ارس با توجه به زمینه فعالیت تعاون ناجا گفت: دشت وسیع گلفرج زمینه ایجاد سردخانه، واحدهای فرآوری میوه و خشکبار و پایانه واردات و صادرات میوه و خشکبار را در این منطقه ایجاد کرده است که متاسفانه تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
نجفی گفت: این منطقه یکی از بهترین مناطق برای گسترش تولید محصولات کشاوری با تکنولوژیهای مدرن است و در این زمینه برای تولید محصولات گلخانهای یکصد هکتار زمین با خاک مرغوب در این خصوص راهاندازی کردهایم که آماده واگذاری میباشد و بنیاد تعاون نیز میتواند نقش موثری در این زمینه داشته باشد.
وی آب رودخانه ارس را مزیتی بزرگ برای توسعه کشاورزی و اشتغالزایی دانست و تصریح کرد: ارس دومین رودخانه پرآب کشور بعد از کارون است و توسعه کشاورزی شمالغرب کشور در سایه بهرهمندی از این نعمت الهی است.
* توسعه سریع ارس مسرتبخش است
قنبرپور مدیر عامل بنیاد تعاون ناجا نیز در این مراسم گفت: با وضعیت کنونی اقتصاد جهان توسعه این منطقه خوب بوده و اقدامات اساسی در آن در حال انجام است.
وی نخستین پرواز ایرتاکسی از تبریز به منطقه آزاد ارس را تبریک گفت و افزود: این اقدام توسط شرکت هلیکوپتری ایران که وابسته به بنیاد تعاون ناجا میباشد، صورت گرفت.
قنبرپور در ادامه با اشاره به زمینههای فعالیت بنیاد تعاون ناجا گفت: بیشترین سرمایهگذاری ما در حوزه معدن بوده و آماده همکاری در این زمینه هستیم.
* انتقال آب از ارس لازمه حل مشکلات کشاورزی و آب شرب مرند و جلفا
نماینده مردم جلفا و مرند ضمن ابراز خرسندی از راهاندازی نخستین ایرتاکسی کشور در ارس گفت: علاوه بر نیاز اساسی به راههای مواصلاتی امن و سریع، تامین آب شرب و کشاورزی شهرستانهای مرند و جلفا با انتقال آب رودخانه ارس از نیازهای اساسی این منطقه است.
محمد حسننژاد گفت: مجوزهای قانونی این امر از وزیر مربوطه اخذ شده و برای اجرای این طرح بزرگ ملی به یک شرکت و یا بنگاه اقتصادی قدرتمند نیاز داریم و امیدواریم بنیاد تعاون ناجا در این امر مشارکت نماید.
وی افزود: این طرح با سه سال بازگشت سرمایه در صورت اجرا تحول بزرگی در حوزه کشاورزی شمالغرب کشور ایجاد میکند.
وی منطقه آزاد ارس را ظرفیت خوب استان دانست و ابراز داشت: ارس بازده مناسب برای رشد سرمایهگذاری را دارد.
حسننژاد به مشکل آب شرب شهرستان مرند اشاره کرد و گفت: سنگینی آب شرب شهرستان مرند در برخی از ایام به بالاتر از یکهزار میرسد در حالیکه بیشتر از سیصد فاجعهبار است.
وی گفت: با اجرای این طرح آب شرب 8 شهر و 81 روستای استان تامین خواهد شد.