جام جم آنلاين: يك فيزيوتراپ گفت: فعاليت نكردن و شرايط قرار گرفتن اشتباه بدن در خانه و محل كار از دلايل ابتلا به آرتروز است.
دكتر علياصغر ارسطو، در گفتوگو با ايسنا افزود: هر سطح مفصلي در بدن امكان ابتلا به آرتروز را دارد، آرتروز با شغل و سن افراد مرتبط است و مشاغلي كه فشار فيزيكي زيادي را تحمل ميكنند و افرادي كه اصول شرايط ايستادن، نشستن و استراحتكردن را رعايت نميكنند، بيشتر در معرض ابتلا به اين عارضه هستند.
وي ادامه داد: سطح مفصلي با گذر زمان دچار تغييراتي ميشود، استحكام استخوانها كاهش يافته و سيستم عروقي كند شده و تغذيه سطوح مفصلي كاهش مييابد. سطوح مفصلي كه غضروفي است شروع به ساييده شدن ميكند و استخوانسازيهاي نابهجايي ايجاد ميشود و در نتيجه در سنين بالاتر ابتلا به آرتروز نيز افزايش مييابد.
ارسطو تاكيد كرد: شايعترين آرتروز مربوط به زانو است، چرا كه زانو حركات مختلفي دارد. پس از آن نيز آرتروز ستوان فقرات بيشتر مشاهده ميشود كه دليل اين موضوع فشار زيادي است كه به كمر افراد وارد ميشود. مهرههاي پنجم و خاجي و مهرههاي پنجم و چهارم كه حالت پايهاي براي كمر دارند دچار اين عارضه ميشوند. در اين بيماران غضروف به حالت شفاف و انعطافپذير ديده نميشود و تيره شده است.
ارسطو گفت: آرتروز بيماري شايعي است و در ايران علت آن شرايط غلط بدني است؛ بسياري از افراد به حالت چمباتمه يا روي زانو مينشينند و هنگام ايستادن يا در محل كار نيز وضع درست بدن را رعايت نميكنند. فعاليت بدني نيز بين مردم كم است كه ميتوان در خانه با انجام فعاليتهاي ايروبيك اين مشكل را حل كرد، ولي مردم علاقهاي به ورزش نشان نميدهند.