سوسيس جزو خوردنيهاي دلچسب در سراسر دنياست، اما آيا تاكنون به اين نكته توجه كردهايد كه مصرف سوسيس با چه مضراتي همراه است و يا اينكه چرا قيمت سوسيس از بسياري خوراكيها ارزانتر است؟
يكي از پزشكان انگليسي پس از ملاقلات و صحبت با قصابان و متخصصان تغذيه به نتايج زير رسيده است: معمولا سوسيسهاي گوشتي بايد حداقل داراي 42 درصد گوشت باشند اما در واقع اين حداقل، 32 درصد است البته در قالب بستهبندي هايي با برچسب سوسيسهاي معمولي.
هر ساله حدود 100 هزار تن سوسيس در رستورانها و فستفودها استفاده ميشود. مكانهايي كه شخص نميتواند اتيكت و يا برچسب روي جلد سوسيس را بخواند.
تحقيقات نشان دادهاند كه متوسط مصرف سوسيس در مدارس شامل 25 درصد چربي و يك گرم نمك است و در واقع چربي آن بيشتر از يك دونات و يا نان شيريني و نمك آن نيز بيشتر از يك ليوان آب شور است.
فرآوردههاي حيواني، مخصوصا گوشت قرمز داراي چربي اشباع شده هستند.
تحقيقات پزشكي نشان داده است كه چربي اشباع شده، شريانها و رگهاي بدن را به صورت لايهاي مي پوشاند. به مرور اين لايه بيشتر ميشود و چربي بيشتري در اطراف رگها انباشته ميشود كه اين امر ميتواند منجر به انسداد رگها و در نتيجه حملات قلبي و يا نارسايي قلب شود.
نمك، فشار خون را بالا مي برد و فشار خون بالا نيز عملكرد قلب را تحت تاثير قرار ميدهد.
محققان دو رژيم غذايي سالم و ناسالم را طي يكسال با هم مقايسه كردند. در رژيم غذايي ناسالم تنها 10 روز طول ميكشيد تا نشانههاي افزايش سطح كسترول خون آشكار شود.
مشخص است كه مصرف مقدار كمي سوسيس صدمه زيادي به بدن نميرساند، اما همانطور كه گفته شد مصرف زياد اين ماده غذايي به دليل وجود نمك، چربي اشباع شده و همچنين گاهي عدم رعايت بهداشت در ساخت آن، ميتواند با سرعت نسبتا زيادي به سلامت انسان آسيب جدي وارد كند.