جام جم آنلاين:امروز به پرسش ما دكتر درياني، فوق تخصص گوارش و استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران پاسخ ميدهد.
رعايت راهكارهاي ساده تغذيهاي در افطار و سحر ميتواند روزهداران را براي دريافت منافع بدني و بهرهمندي از مزاياي روحاني اين ماه مبارك ياري كند.
البته ماه رمضان امسال به دليل مصادف شدن با روزهاي گرم و طولاني تابستان داراي حساسيت و سختي بيشتري است كه با يك برنامه تغذيهاي درست، هنگام افطار و سحر ميتوانيم بدون هيچگونه مشكلي از مزاياي آن بهره ببريم و به مشكلاتي مانند ضعف بدني، افت فشار، تشنگي و گرسنگي نيز دچار نشويم.
افراد روزهدار براي اينكه در طول ايام ماه مبارك رمضان دچار مشكلات گوارشي نشوند، بايد نحوه تغذيه مناسبي داشته باشند، چرا كه انتخاب تغذيه و نحوه ميل كردن آن اهميت زيادي دارد.
بر اين اساس در شروع افطار افراد روزهدار بايد از آب ولرم و فرني استفاده كنند. متاسفانه برخي افراد بويژه جوانان به علت گرما، افطار را با خوردن آب سرد و نوشابه آغاز ميكنند.
در حالي كه ورود نوشابه به معده باعث اتساع معده و سيري زودرس ميشود بنابراين به روزهداران توصيه ميشود كه افطار را با خرما كه سرشار از انرژي است و با آب ولرم شروع كنند.
همچنين توصيه ميكنيم كه روزهداران در زمان افطار از نان و پنير و گردو استفاده كنند؛ گردو HDL (چربي مفيد) خون را بالا ميبرد و بسيار مفيد است.
روزهداران وعده سحر را كامل ميل كنند و از خوردن غذاي پرچرب و شور بپرهيزند. همچنين از خوردن زولبيا و باميه كه بسيار چرب است و قند فراواني دارد پرهيز كنند.
روزهداران وعده سحري را به هيچ عنوان حذف نكنند، زيرا ادامه دادن به اين روال در طول ماه رمضان سبب افت بدني و تحليل عضلاني خواهد شد.
روزهداران در ماه رمضان ميوههاي آبدار و سبزيجات بيشتري مصرف كنند تا در طول روز دچار تشنگي نشوند.