شهردار تبريز در ديدار مسئولان جهاد دانشگاهی و اعضای شورای سياستگذاری چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان گفت: اقدامات اصلی برای برگزاری باشكوه اين رقابتها انجام شده است و همكاری دوستان در شهرداری تبريز نويد برگزاری يك دوره مسابقات باشكوه را میدهد.
به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، سفر روز پنجشنبه، 29 تيرماه، مديران جهاد دانشگاهی به تبريز كه به منظور انجام رايزنی و هماهنگی برای برگزاری چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان برگزار شد، با دو ديدار مهم همراه بود؛ نخست از ساعت 8:30 صبح ديدار و گفتوگو با آيتالله مجتهد شبستری، نماينده ولی فقيه در استان آذربايجان شرقی و امام جمعه تبريز و دوم ديدار و انجام آخرين هماهنگیها با عليرضا نوين، شهردار كلانشهر تبريز كه پيش از ظهر انجام شد.
گزارش ديدار با آيتالله مجتهد شبستری را اينجا بخوانيد!
در اين ديدارها محمدحسين يادگاری رئيس جهاد دانشگاهی، عليرضا زجاجی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، ميری، رئيس حوزه رياست جهاد دانشگاهی، حجتالاسلام و المسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و مديرعامل ايكنا، احمد فرشبافيان، رئيس واحد جهاد دانشگاهی استان آذربايجان شرقی، علوی، رئيس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبريز و محمود موسوی، مدير اجرايی چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان حضور داشتند.
از آنجا كه قرار است چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان طی روزهای 22 الی 25 شهريورماه سال جاری با حضور نمايندگان دانشجو از بيش از 50 كشور در شهر تبريز برگزار شود، اين جلسات و ديدارها به منظور انجام آخرين هماهنگیها جهت برگزاری هرچه مطلوبتر و باشكوهتر اين رقابتهای بينالمللی و ميزبانی شايسته جمهوری اسلامی ايران از مهمانان داخلی و خارجی برگزار شد.
در ابتدای ديدار با عليرضا نوين، شهردار كلانشهر تبريز، حجتالاسلام و المسلمين سيدمهدی تقوی، رئيس سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور و دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان با ارائه گزارشی از روند پيشرفت امور، گفت: اقدامات اصلی برای برگزاری باشكوه اين رقابتها انجام شده است و همكاری دوستان در شهرداری تبريز نويد برگزاری يك دوره مسابقات باشكوه را میدهد.
وی ادامه داد: در حال پيگریهايی از دفتر مقام معظم رهبری هستيم كه بتوانيم يك وقت برای حضور متسابقان و داوران در محضر معظم له را تنظيم كنيم.
در ادامه عليرضا نوين، شهردار تبريز تأكيد كرد كه هرگونه كسری و نياز برای برگزاری اين رقابت ها احساس شد، ما حاضر هستيم تا اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهيم.
محمود موسوی، مدير اجرايی چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، نيز در ادامه اين ديدار به ارائه گزارشی از روند اجرای برنامهها پرداخت و گفت: برنامه رزرو هتل انجام شده است. همچنين در نظر گرفته شده است كه مطالعات جدیتری روی مصلای جديد تأسيس تبريز به عنوان محل برگزاری مسابقات انجام شود كه از جمله موضوعاتی مانند پاركينگ و كيفيت اياب و ذهاب بايد مورد توجه قرار گيرند.
وی در ادامه تصريح كرد: ايدههای بخشهای مختلف اعم از دولتی و غير دولتی را میگيريم و نسبت به برگزاری جلسات هماهنگی با آنان اقدامات لازم را انجام خواهيم داد.
تاکنون حضور نمايندگان 40 كشور در مسابقات نهايی شده است
وی اظهار كرد: تاكنون حضور نمايندگان 40 كشور در مسابقات نهايی شده است و كميته داوران نيز تشكيل شده، همچنين برای اجرای برنامههای فوق برنامه در حين مسابقات ايجاد يك موج قرآنی در شهر تبريز را مدنظر داريم. برپايی دعای پرشور و شعور كميل در مصلای تبريز و مذاكره با رسانهها برای پوشش خبری اين رويداد بزرگ قرآنی نيز از ديگر اقدامات ما در روزهای گذشته بوده است.
سپس عليرضا نوين با بيان دو پيشنهاد، تصريح كرد: شهر تبريز با تعدادی از شهرهای دنيا خواهرخوانده محسوب میشود و يكی از موضوعات تفاهمنامههای خواهر خواندگی، موضوعات فرهنگی است. اين شهرها در كشورهای مسلمان واقع شدهاند و میتوان از مسئولان شهری آنها برای حضور در برنامه مسابقات دعوت كرد.
امروز شهرداری در مباحث فرهنگی و هنری ورود پيدا كرده است
وی يادآور شد: شهرداری به نسبت سازمانهای ديگر كه متولی امور فرهنگی هستند سرمايهگذاری بيشتری هم در زمينههای فرهنگی میكند كه از جمله برگزاری كنگره شهدا و افتتاح بوستان قرآنی در ايام برگزاری مسابقات را میتوان نام برد. امروز شهرداری در مباحث فرهنگی و هنری ورود پيدا كرده و اين خود يك فرصت برای مجموعه ما تلقی میشود.
شهردار تبريز ادامه داد: بعد از برگزاری اين مسابقات بينالمللی قرآن قصد داريم ادامه كار را در موضوعات قرآنی بگيريم، چرا كه ملتهای برخی كشورهای همسايه چشم اميدشان به اينجاست و برنامههای قرآنی در اين مناطق را بايد رونق داد. بنابراين قصد داريم آثار اينگونه برنامهها را به بيرون از كشور نيز منتقل كنيم.
همچنين حجتالاسلام و المسلمين تقوی در ادامه اين جلسه گفت: در تهران نيز ما همكاری نزديكی با شهرداری داريم و رسالت شهرداری را فراتر از ارائه خدمات شهری میدانيم. تلاش خواهيم كرد شعبه ايكنای تبريز نيز با يك برنامهريزی منسجم وارد كار شود و فضای فرهنگی شهر را برای برگزاری چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان آمادهتر سازد.
آماده سازی اذهان عمومی برای برپايی رقابت های بين المللی قرآن
احمد فرشبافيان، رئيس واحد جهاد دانشگاهی استان آذربايجان شرقی نيز در اين ديدار گفت: ايكنا و ايسنا به عنوان دو مجموعه زير نظر جهاد دانشگاهی، به عنوان همراه و همكار در كنار شهرداری خواهند بود تا اذهان عمومی را برای برپايی اين رقابتهای بينالمللی قرآن آماده كنند.
محمدحسين يادگاری، رئيس جهاد دانشگاهی و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نيز در اين ديدار ضمن تشكر از زحمات شهرداری تبريز در حمايت و پشتيبانی از برنامه مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان، گفت: همه كارهای شهرداری ارائه خدمات شهری نيست و با انجام همين حركتها میشود نگاه مردم را نسبت به شهرداری اصلاح كرد. شهرداری متولی بسياری از امور فرهنگی نيز هست و اميد داريم با تلاش مسئولان شهرداری تبريز برنامههای قرآنی هم رونق بگيرد.
وی افزود: همه بايد دست در دست هم دهيم و برای ارتقای نظام و حفظ ام القرائی آن تلاش كنيم و در نهايت منويات مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشانيم.
خوب است يك برنامه گردشگری برای متسابقات پيش بينی كنيم
عليرضا نوين نيز در ادامه تأكيد كرد: خوب است يك برنامه گردشگری برای متسابقات پيشبينی كنيم و در اين زمينه حتی آمادگی داريم يك روز بيشتر ميزبان اين عزيزان باشيم. همچنين خوب است زمينه مشاركت مهد قرآن و ساير مؤسسات و نهادهای قرآنی استان آذربايجان شرقی نيز در زمينه برگزاری اين مسابقات فراهم شود، به ويژه خواهران كه در فعاليت های قرآنی استان سهم مهمی دارند و تعداد قابل توجهی حافظ قرآن نيز در بين آنها وجود دارد.
شهرداری تبريز يادآور شد: دانشكده علوم قرآنی كه در استان مشغول فعاليت است میتواند در اين زمينه فعاليتها و برنامههای خوبی داشته باشد. همچنين ما قرآن دستنويس استاد شهريار را داريم كه میتوانيم آن را تا زمان برگزاری مسابقات چاپ كرده و آن را به صورت هديه در دسترس علاقهمندان قرار دهيم. نونهالان و قاريان و حافظان قرآن كريم استان نيز میتونند به عنوان ميهمان افتخاری در برنامههای مختلف جانبی مسابقات حضور پيدا كنند.
برگزاری نشست های فوق برنامه برای زمان برگزاری مسابقات
حجتالاسلام و المسلمين تقوی، دبير چهارمين دوره مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان نيز اظهار كرد: نشستهای فوق برنامه را برای زمان برگزاری مسابقات پيشبينی كردهايم كه از جمله در حوزه قرآن و علوم در سازمان فعاليتهای قرآنی دانشجويان كشور اقدامات شاخصی انجام شده است و نمونه آن در حوزه قرآن و اقتصاد يا قرآن و سلامت در حال اجراست و قصد داريم برخی نتايج اين برنامهها را به صورت چهار زبانه چاپ و در دسترس متسابقان قرار دهيم تا به جامعيت قرآن پی ببرند.
علوی، رئيس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تبريز نيز در اين جلسه گزارشی از روند اجرای امور ارائه كرد و گفت: موضوع اسكان حل شده است. همچنين گزيدهای از كتاب منشور عقايد اماميه را در تيراژ پنج هزار جلد چاپ و طی ماه شعبان در شهر تبريز توزيع كرديم. تيزر و پوستر اوليه نيز تهيه شده و در حال نهايی شدن هستند.
احمد فرشبافيان هم در پايان اين ديدار با اشاره به مركز افكارسنجی جهاد دانشگاهی(ايسپا) تصريح كرد: مركز افكارسنجی ايسپا قصد دارد برای اين دوره از مسابقات روی موضوعات فرهنگی شهر تبريز قبل و بعد از مسابقات بينالمللی قرآن دانشجويان مسلمان كار كند و يك طرح ويژه افكارسنجی را به اجرا گذارد.