ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 10 آذر 1403
شنبه 10 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : جمعه 30 تير 1391     |     کد : 39872

نمای هنرمندانه امامزاده اسماعیل رنگ و بویی بهشتی به آن داده است

دیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: نمای خارجی امامزاده اسماعیل شهرستان میانه در منطقه خوش آب و هوای میانه، پوشیده از کاشی‌های فیرزوه رنگی است که رنگ و بویی بهشتی به این بنای آجری بخشیده است.

 
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: نمای خارجی امامزاده اسماعیل شهرستان میانه در منطقه خوش آب و هوای میانه، پوشیده از کاشی‌های فیرزوه رنگی است که رنگ و بویی بهشتی به این بنای آجری بخشیده است.

به گزارش خبرگزاری فارس از میانه، تراب محمدی صبح امروز در حاشیه بازدید از پروژه‌های مرمتی و گردشگری شهرستان میانه در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: دیوارهای امامزاده اسماعیل که به نام مقبره کمال‌الدین شهرت دارد در جنوب و متصل به مسجد جامع میانه واقع شده آجری بوده و گنبد و روپوش دارد.

محمدی، وسعت داخلی این بقعه را در حدود 30 متر مربع عنوان کرد و گفت: بلندای گنبد بقعه به شش متر می‌رسد و در دیوار شمالی دری به مسجد جامع میانه باز می‌شود که در بالای آن کتیبه سنگی قرار گرفته است.

وی با تشریح دیگر قسمت‌های این بقعه تاریخی افزود: مناره بلندی به ارتفاع 13 متر در صحن بقعه با آجر بنا شده که از نظر استحکام و زیبایی قابل توجه است به طوریکه تاریخ ساخت آن از روی اشعاری که روی سنگی نوشته و در بنا نصب شده است، به دست می‌آید.

رئیس شورای ثبت آثار فرهنگی و تاریخی استان در فهرست آثار ملی یادآور شد: این مناره دارای دو کتیبه سنگی است که یکی در بالای دری که از چند راه‌پله‌ای که در داخل مناره واقع شده و شخص را به راس مناره می‌رساند نصب شده و دیگری در قسمتی که نمای آن از داخل حیاط بقعه معلوم نیست و باید از سمت کوچه آن را مشاهده کرد.

محمدی، امامزاده اسماعیل را دارای حیاطی بسیار بزرگ خواند و گفت: حیاط دارای چهار درب ورودی به حیاط امامزاده است که در پشت بقعه امامزاده روی کاشی‌هایی قسمتی از یکی ازسوره‌های مبارکه قرآن نوشته شده و روبروی یکی از درهای ورودی امامزاده نصب شده است.

وی با اشاره به جایگاهی که این بقعه در میان مردم و اهالی دارد، گفت: امامزاده اسماعیل ماه محرم هر سال پذیرای عاشقان حسین و عزاداری‌های پرشور حسینی است.

محمدی با بیان اینکه هرسال چند روز به عاشورا و تاسوعا مانده در حیاط امامزاده مراسم سوگواری برگزار می‌شود، یادآور شد: در روز عاشورا با حضور هیئت‌ها و دسته‌های عزاداری مختلف در امامزاده و حضور اقشار مختلف مردم، آیین‌های محلی عزاداری برگزار می‌شود و نماز ظهر عاشورا با حضور خیل عظیمی از مردم نیز بسیار با شکوه اقامه می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان امامزاده اسماعیل را یکی از آثار قابل احترام در میانه خواند و گفت: این بقعه که در مرکز شهر قرار گرفته، با یک ضریح بسیار زیبا مورد توجه بسیاری از اهالی و گردشگران است که هر هفته پنجشنبه مملو از جمعیت می‌شود.


نوشته شده در   جمعه 30 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode