ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 دي 1404
يکشنبه 7 دي 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : سه شنبه 27 تير 1391     |     کد : 39702

وقتی غبارروبی حرم بهانه‌ای برای شست‌وشوی دل می‌شود

حافظ قرآن گفت: اکنون که در بارگاه بی‌بی معصومه(س) هستیم باید توسل و با تقوا توشه‌ای برای قبر و قیامت برداریم.

 در آستانه ماه میهمانی خدا، حرم کریمه اهل‌بیت‌(س) در شهر مقدس قم غبارروبی شد تا بهانه‌ای برای شست‌وشوی دل و جان باشد.

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان و دهه کرامت مساجد حرم کریمه اهل‌بیت(س) در حلقه دوستداران و محبان خاندان عصمت و طهارت و تعدادی از خبرنگاران،‌ کارکنان و مدیران خبرگزاری فارس و تعدادی از کارمندان شرکت نفت غبارروبی و تنظیف شد.

این مراسم معنوی که بعد از نماز مغرب و عشاء شب گذشته (دوشنبه 26 تیرماه) برگزار شد، شرکت‌کنندگان در این مراسم لباس مخصوص خادمان را بر تن کرده و مراسم پس از قرائت آیات نورانی از قرآن کریم و خطبه‌خوانی و مدیحه‌سرایی با نظم و شور و اشتیاق خاصی آغاز شد. عاشقان اهل‌بیت با چشمانی اشکبار نسبت به زدودن غبار از حرم حضرت معصومه(س) و نیز غبارروبی دل و توبه و انابه در آستانه ورود به ماه میهمانی خدا پرداختند.

در این مراسم علی امینی نابغه قرآنی و کودک 10 ساله‌ای که حافظ کل قرآن و نیز مسلط به تفسیر آیات است حضور داشت.

* ماجرای نامه «من الغریب الی الحبیب» امام حسین(ع)

حجت‌الاسلام محمدمهدی ماندگاری رئیس موسسه تفحص و سیره شهدا در جمع عاشقان اهل‌بیت در مراسم غبارروبی گفت:‌ شما که اصحاب رسانه هستید این افتخاری برای شما است که خادم درگاه آستان کریمه اهل‌بیت باشید و وقتی این اخبار منتشر می‌شود، هر چه خدمت بی‌ریا و خالصانه‌تر باشد نزد خبرگزاری آخرت و خدای متعال بهتر پخش خواهد شد.

وی افزود:‌ اهل‌بیت دنبال کسانی می‌گردند که هم پرکار و هم گمنام باشند و دنبال خبرهای دنیوی نباشند و امیدواریم حضرت معصومه(س) نظری کند که همه ما در نوکری و خادمی آستان مقدس پرکار و گمنام باشیم. نظام اسلامی در جمهوری اسلامی به نام اهل‌بیت مفتخر است و دو ویژگی پرکاری و گمنامی در خدمت به اهل‌بیت مدنظر است.

ماندگاری گفت: نوکری خاندان اهل‌بیت منحصر به چاردیواری حرم نیست؛ به قول مرحوم حجت‌الاسلام مهندسی باید دیوارهای حرم را تا خانه‌های مردم و در دل مردم گسترش دهیم.

وی با اشاره به واقعه تاریخی حضور امام حسین(ع) در کربلا گفت: وقتی امام حسین و یاران به کربلا رسیدند تعداد آنها اندک بود اما در مقابل سپاه دشمن پرشمار بود، چنانکه حضرت سکینه دختر امام حسین(ع) پرسید پدرجان برای دشمن فوج فوج سپاه کمکی می‌آید آیا برای ما کسی به یاری نمی‌شتابد.

ماندگاری افزود: امام حسین(ع) در نامه مختصری به حبیب‌بن مظاهر که در کوفه به صورت مخفیانه زندگی می‌کرد این جمله را نوشت «من الغریب الی الحبیب» وقتی این نامه به دست حبیب رسید او سر سفره مشغول غذا خوردن بود که با دیدن این جمله منقلب شد و از خوردن غذا صرفنظر کرده و بلند شد که برود. زنش پرسید کجا با این عجله و او پاسخ داد مگر نمی‌بینی نوه رسو‌ل‌الله(ص) و امام زمان دعوت کرده است. سپس همسر او گفت من نیز با تو می‌آیم.

وی افزود: وقتی حبیب‌بن مظاهر و همسرش به راه افتادند در بازار به مسلم بن عوسجه برخورد کردند که مقداری حنا گرفته بود و قصد داشت محاسن خود را خضاب کند و وقتی پرسید حبیب به کجا می‌روی، گفت به یاری امام غریبم می‌روم آیا تو نمی‌خواهی محاسن خود را با حنای دیگری و خون خودت در راه خدا خضاب کنی که در این لحظه مسلم که غلامی داشت گفت تو را در راه خدا آزاد کردم. آن غلام نیز پاسخ داد تاکنون که تو اربابم بودی من بنده بودم حال که قرار است امام حسین(ع) اربابم باشد می‌گویی آزاد هستی من هم باتو می‌آیم.

وی افزود: این 4 نفر برای یاری امام حسین(ع) به کمک سیدالشهدا شتافتند و اگر امروز ما هم خودساخته باشیم و قابل باشیم، امام زمان(عج) نیز نامه‌ای می‌نویسد که من الغریب الی الحبیب! چون اگر امام زمان(عج) غریب نبود حتما ظهور می‌کرد.

رئیس موسسه تفحص و سیره شهدا گفت: شعر معروف «کجایید ای شهیدان خدایی» قبلا توسط امام علی(ع) خوانده شده در جایی که فرمودند «أین عمار» چون در آن موقع نیز امام تنها بودند و سراغ عمار یاسر را می‌گرفتند و یا وقتی که امام حسین(ع) در صحرای کربلا تنها شد فریاد زد یا مسلم ‌بن عقیل، یا هانی بن عروه یا حبیب‌‌بن مظاهر! در واقع آنجا نیز شعر امام همین بود که شهیدان خدا کجایند؟

وی گفت: الان هم امام زمان(عج) در کنار شهدای گمنام این شعر را می‌خواند که کجایید این شهیدان خدایی.



* «تقوا» بهترین توشه در ماه رمضان

در این مراسم معنوی بعد از غبارروبی، علی امینی خردسال حافظ قرآن در سخنانی گفت: بعد از مرگ قبر انسان طبق روایات برای انسان‌های کافر وحشتناک و برای افراد مومن و شیعه امیرالمومنین(ع) روضه‌ای از باغ‌های بهشت است.

وی گفت: قبر مقدمه‌ای برای عالم برزخ است و خود عالم برزخ مقدمه‌ای برای روز قیامت است که طبق آیه قرآن، آن روز 50 هزار سال طول می‌کشد.

حافظ 10 ساله قرآن کریم افزود: برخی افراد عاقبت آنها مانند قوم نوح است که در برزخ نیز وارد آتش می‌شوند و برخی بر عکس مانند شهدای راه خداست که قرآن فرمود «عند ربهم یرزقون» یعنی شهدا نزد خداوند روزی می‌خورند و «فرحین بما آتاهم» یعنی از آنچه که خدا به آنها داده شاد و خوشحال هستند. در جایی که همه مردم غمگین هستند اما شهدا خوشحالند.

وی با اشاره به آستانه ماه مبارک رمضان گفت: طبق سفارش قرآن که فرمود «وَتَزَوَّدُواْ فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوَى» یعنی زاد و توشه‌ای با خود بردارید که بهترین توشه تقوا و پرهیزکاری است.

حافظ قرآن گفت: اکنون که در بارگاه بی‌بی معصومه(س) هستیم باید توسل و با تقوا توشه‌ای برای قبر و قیامت برداریم.

وی گفت:‌اگر تقوا در دستور کار قرار گیرد با مردن و در عالم برزخ وارد نعمت الهی شده و در بهشت نیز از نعمت‌های خدا بهره‌مند خواهیم شد.

* جایگاه غبارروبی در سنت‌های پسندیده اسلامی

به گزارش فارس، سنت اسلامی غبارروبی از حرم کریمه اهل‌بیت(ع) با شور و اشتیاق و استقبال فراوان گروه‌های مختلف مردم روبرو می‌شود و در این راستا از زمان تولیت آیت‌الله سیدمحمد سعیدی این برنامه به طور منظم اجرا می‌شود و در آن از گروه‌ها و اقشار مختلف جامعه از جمله خبرنگاران، کارکنان ادارات، دانشگاهیان،‌ بازاریان، کارگران و دیگر علاقه‌مندان به خاندان عصمت و طهارت شرکت می‌کنند که برای این منظور ماه‌ها در صف انتظار قرار می‌گیرند.

مقام تنظیف و خدمت به مسجد و حرم براساس آیات قرآن به حضرت ابراهیم و اسماعیل، حضرت یحیی، حضرت زکریا، حضرت مریم و انبیاء و اولیای خدا منتسب است و مردم دوستدار اهل‌بیت(ع)‌ همواره عشق و ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت از جمله امام رضا(ع) که بارگاه ملکوتی‌اش در حلقه ایرانیان عاشق در مشهد قرار دارد و نیز حرم کریمه اهل‌بیت(ع) دختر امام موسی کاظم(ع) و خواهر امام رضا(ع) در قم همواره مورد توجه و اقبال مردم قرار دارد.


نوشته شده در   سه شنبه 27 تير 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode