جام جم آنلاين: ساعات كاري طولاني، شيفتهاي متعدد كاري، افزايش اضطراب و استفاده بيشتر از اينترنت و تلويزيون بويژه در ساعات پاياني شب، همگي از ويژگيهاي زندگي در جامعه مدرن امروزي است كه تاثير چشمگيري روي كاهش كيفيت خواب شبانه دارند.
اين در حالي است كه كمبود خواب عميق يكي از دلايلي است كه باعث بالارفتن فشارخون ميشود. در واقع افرادي كه حداقل ميزان خواب را دارند، 80 درصد بيش از افراد ديگر به افزايش فشارخون مبتلا ميشوند.
براي رسيدن به اين نتيجه مهم، من و همكارانم در مركز درماني بوستون، الگوي خواب و تغييرات فشارخون 800 مرد 65 ساله را به مدت سه سال بررسي كرديم.
اين بررسي در نهايت نشان داد افرادي كه به طور مكرر از خواب بيدار ميشوند و نميتوانند براحتي به خواب بروند، بيشتر در معرض فشارخون بالا هستند.
چرا كه فشارخون در طول خواب پايين ميآيد و در نتيجه اگر خواب به اندازه كافي نباشد، به رگها آسيب ميزند و خطر ابتلا به بيماريهاي قلبي را افزايش ميدهد.
مطالعات پيشين هم يافته ما را تاييد ميكند چرا كه نشان ميدهد افرادي كه كمتر از شش ساعت در شب ميخوابند، در معرض افزايش فشارخون هستند بنابراين اگر خوب نميخوابيد، در طول روز احساس خستگي ميكنيد و دچار مشكل خروپف هستيد، بايد هرچه زودتر به پزشك مراجعه كنيد. چرا كه اگر تا به حال به فشارخون مبتلا نشدهايد به احتمال زياد به زودي به آن دچار ميشويد.
دكتر دونالد لاوان
پژوهشگر مركز درماني بوستون