جام جم آنلاين: بررسي راز و رمز دوران مختلف زندگي دايناسورها همواره نتايج بسيار شگفتانگيزي را در پي داشته است. در تازهترين تحقيقات مشخص شده است كه اجداد ككها به عنوان حشرات انگلي در عصر دايناسورهاي عظيمالجثه در بيش از 160 ميليون سال پيش نيز وجود داشته و از آنها تغذيه ميكردند.
اين موجودات كه 10 برابر گونههاي تكامل يافته امروزي خود بودهاند، بسيار آرام و مخفيانه نيش دردناك خود را مانند سوزن آمپول بر بدن دايناسورها وارد ميكردند.
تحقيقات دانشمندان دانشگاه ايالتي اورگان آمريكا روي فسيلهاي يافت شده از اين جانداران خونآشام نشان ميدهد كه آنها در مقايسه با نمونههاي تكامل يافته امروزي توانايي زيادي براي پرش نداشته و در واقع طي دوران تكامل خود از حالت خزنده به جهنده تغيير شكل دادهاند.
اين حشرات داراي اندامي مناسب براي قرار گرفتن برپوست ضخيم دايناسورها بودند و با پنهان شدن بر بدن ميزبان و مخفي شدن روي برخي دايناسورهاي پرنده يا پستانداران متوسط زندگي ميكردند و خون آنها را ميمكيدند.
اين در حالي است كه در گونههاي تكامليافته پاها شكل ديگري پيدا كرده و به دليل داشتن جثه كوچكتر و شاخكهاي كوتاهتر توانايي بيشتري براي پرش و دور شدن از پر و يا پوست ميزبان دارند.
در گونههاي جديد پاها داراي خاصيت فنري هستند و ميتوانند 50 تا 100 برابر طول بدن خود را بپرند. به اين ترتيب مطالعات از نحوه زندگي آنها نيز نشان ميدهد كه از ميان 2300 گونه شناخته شده، 94 درصد اين موجودات از پستانداران و پرندگان تغذيه ميكنند.
دانشمندان با بررسي دو فسيل كشف شده از اين حشرات انگلي اندازه يكي از آنها را حدود 17 ميليمتر تخمين زدهاند كه با نام علمي jurassicus. P شناخته شده و متعلق به 165 ميليون سال پيش است و گونه ديگر به نام magnus. P متعلق به حدود 125 ميليون سال پيش بوده و اندازهاي حدود 30 ميلي متر داشته است.
اين فسيلها كه در شمال چين كشف شدهاند، به شكل بينظيري جزييات بدن و ساختار اين حشرات انگلي را حفظ كردهاند، به اين ترتيب گويا طبيعت عكسي بسيار باكيفيت از اين خونآشامان چندميليونها ساله براي دانشمندان برجاي گذاشته است.