فرهنگ زندگي ديجيتال
چه دوربيني بخريم
جام جم آنلاين: امروزه در دنياي ديجيتال با عنوانها و عبارتهاي جديدي روبهرو ميشويم كه بعضي را ميشناسيم و بعضي را نه. اين اسمهاي نوظهور شايد چندان يا اصلا جدي در نظر گرفته نشوند، ولي زماني كه قصد خريد يك محصول ديجيتال جديد را داشته باشيم، قضيه فرق ميكند و اين عنوانها گاهي برايمان به يك دغدغه بدل ميشوند.
در اين ستون قصد داريم تا پرده از يكي ديگر از اين اصطلاحات برداريم تا شايد بتوانيم كمي از سردرگمي علاقهمندان در دنياي فناوري بكاهيم.
دوربين عكاسي هميشه يكي از محصولات محبوب اكثر مردم است كه در ثبت هر چه بهتر و پررنگتر خاطرات به كار ميآيد.
از طرفي اين دستگاه پرطرفدار با گسترش رو به رشد اينترنت و شبكههاي اجتماعي، بيشتر مورد توجه عموم قرار ميگيرد و همه روزه كم نيستند افرادي كه به سمت خريد يك دوربين ديجيتال ميروند، اما همانطور كه در آغاز اين مطلب گفته شد دنياي دوربينها نيز گستردگي و عنوانهاي زيادي دارد كه ممكن است باعث گيج شدن خريدار شود.
دوربينهاي عكسبرداري ديجيتال امروزه به چهار گروه مختلف تقسيمبندي ميشوند كه به طور اجمالي هر كدام را برايتان شرح ميدهيم. اين گروهها عبارتاند از: دوربينهاي ديجيتال كامپكت يا فشرده، SLR ، بريج و ميكرو سه چهارم.
گروه اول دوربينهاي عكسبرداري كامپكت هستند كه احتمالا به خوبي آنها را ميشناسيد. اين دوربينها جثه و بدنه كوچك و جمع و جوري دارند ولي لنزشان ثابت و جدانشدني است كه به دليل اندازه و كيفيت خوب عكاسي، موردپسند بيشتر كاربران خانگي و عام به حساب ميآيند كه تنوع عمدهاي هم در بازار دارند. از سويي كامپكتها قيمت مناسبي دارند كه با بودجهاي نه چندان زياد ميتوانيد صاحب يكي از آنها شويد. در واقع اين دوربينها ارزانترين گروه هستند و نگهداري خاطراتتان را با قيمتي معقول ميسر ميسازند.
گروه دوم يعني SLRها كه شايد آنها را ديده باشيد دوربينهاي حرفهاي محسوب ميشوند. داخل بدنه اين دوربينها از آينه براي انعكاس تصوير لنز در چشمي دستگاه استفاده شده كه به همين دليل برايشان نام SLR به معني انعكاس تك لنز را برگزيدهاند.
در حقيقت SLRها ميراثدار همان دوربينهاي نگاتيوي قديم هستند با اين تفاوت كه براي ثبت عكسها به جاي استفاده از فيلم از سنسورهاي ديجيتالي موسوم به CCD بهره ميبرند.
اين محصولات جثه بزرگي دارند و امكان تعويض لنز و تنظيمات بينظير تصويربرداري را به كاربر ارائه ميدهند كه بيشتر مناسب عكاسان حرفهاي هستند و قيمت بالايي هم دارند. با اين حال روز به روز بر تعداد خريداران SLR نيز افزوده ميشود زيرا اشتياق عكاسي باكيفيت رو به گسترش است.
گروه سوم كه ممكن است حين جستجو براي خريد با آنها برخورد كنيد دوربينهاي بريج هستند كه ظاهري شبيه گروه قبلي يعني SLRها دارند با اين فرق كه لنزشان ثابت بوده و جدا نميشود.
همچنين اين دوربينها امكان زوم (بزرگنمايي) اپتيكال بالايي ارائه ميدهند (گاهي تا 30 برابر). اين سري در واقع يك پله بالاتر از كامپكتها قرار ميگيرند ولي كيفيت SLRها را ندارند و بيشتر مناسب كاربراني هستند كه دوست دارند از سوژهها در دوردست عكس بگيرند.
آخرين گروه ميكرو سه چهارمها هستند كه تقريبا نوظهور محسوب ميشوند. نام ميكرو سه چهارمها در اصل به دليل اندازه سنسور درونشان به آنها اطلاق شده است.
اين دوربينها با ورودشان علاقهمندان را شگفتزده كردند، زيرا جثه كامپكتها را دارند، لنزشان تعويض ميشود و از همه مهمتر حسگر بزرگي همانند و همسايز CCDهاي SLR را درون خود جاي دادهاند كه كيفيت عكاسي بسيار بالا را با ابعادي كوچك در دستان عكاس قرار ميدهد.
اگر توان خريد يك SLR را نداريد، ميكرو سه چهارمها قيمت پايينتري دارند. معمولا يك فهرست بلند بالا از امكانات و تنظيمات نسبتا حرفهاي را در اختيار كاربر قرار ميدهد و عكاسان حرفهاي به دليل سايز كوچك اين دوربينها ترجيح ميدهند در شرايط سخت تصويربرداري از آنها استفاده كنند.
رامين فتوت - جامجم