ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 28 دي 1403
جمعه 28 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 3 ارديبهشت 1391     |     کد : 35696

در جستجوي جان ‌سخت‌ها

تاردیگرید» كه تا این اواخر عنوان مقاوم‌ترین و سرسخت‌ترین موجود زنده دنیا را یدك می‌كشید ممكن است بزودی مجبور شود از این تخت سلطنت به زیر آید و جای خود را به یك پدیده حیرت‌آور دیگر از فهرست بلندبالای موجودات سرسخت بدهد.

جام جم آنلاين: «تاردیگرید» كه تا این اواخر عنوان مقاوم‌ترین و سرسخت‌ترین موجود زنده دنیا را یدك می‌كشید ممكن است بزودی مجبور شود از این تخت سلطنت به زیر آید و جای خود را به یك پدیده حیرت‌آور دیگر از فهرست بلندبالای موجودات سرسخت بدهد.
بدن تاردیگرید كه موجودی میكروسكوپی، آبزی و هشت پا​ست می‌تواند در محیط خلأ و در شرایطی كه در معرض تابش اشعه ماوراء‌بنفش محیط فضا قرار دارد تنها با از دست‌دادن آب بدن خود به بقا ادامه دهد.

این اطلاعات طبق آزمایش‌هایی كه با میكروسكوپ الكترونی صورت گرفت به دست آمد. در این میكروسكوپ‌ها از پرتاب الكترون برای آشكارسازی اجسام استفاده می‌شود و جالب این كه این موجودات تنها موجوداتی هستند كه در شرایط بمباران الكترونی به صورت زنده مشاهده شدند.

آنها توانستند شرایط آزمایش را تحمل كنند و طبق تصویربرداری‌هایی كه از آنها صورت گرفته​ نشان داده اند حتی در شرایط خلأ نیز به زندگی و حركت خود ادامه مي دهند.

اما بتازگی نتایج تحقیقات پروفسور نوآهیسا توموسوگی از دانشگاه پزشكی كاناوازا نشان می‌دهد كه ساس و كنه هم می‌توانند در خلأ به زندگی خود ادامه دهند.

آزمایش‌ها نشان می‌دهد ​ این حشرات در صورت مواجهه با خلأ، نفس خود را در سینه حبس می‌كنند و منتظر بازگشت مجدد هوا به محیط اطرافشان می‌شوند.

آنها در بررسی‌های خود ساس و كنه را در معرض خلأ تنها و همچنین خلأ همراه با تابش پرتو الكترونی قرار دادند و متوجه شدند ​ این پرتو‌ها به آنها آسیب وارد می‌كند، ولی آنها را نمی‌كشد.

اكنون و با داشتن 2 نمونه بارز می‌توان انتظار داشت ​حیوانات زیادی وجود داشته باشند كه توانایی تحمل شرایط خیلی سخت مثل خلأ یا در معرض تابش‌های سنگین‌بودن را داشته و هنوز برای بشر ناشناخته باشند.

توموسوگی معتقد است ​مطالعه تاردیگریدها و ساس‌ها می‌تواند به بشر برای رسیدن به سیستم بیولوژیكی مقاوم جهت ادامه زندگی در فضای بین سیاره‌ای یا سفرهای آینده بین ستاره‌ای كمك شایانی كند.

بررسی ژنتیكی این موجودات و تلاش برای یافتن سایر نمونه‌های زنده‌ای كه چنین قابلیتی دارند می‌تواند زمینه‌ساز دستكاری ژنتیكی نخستین ساكنان مریخ را نیز فراهم آورد.

در پایان یك پرسش اساسی خودنمایی می‌كند كه آیا این احتمال وجود دارد موجوداتی مشابه این جان‌سختان یافت‌شده را بتوان در سایر اجرام فضایی چون مریخ یا تیتان یافت؟

منبع : ​newscientist
بهروز یزدان‌پناه - گروه دانش




نوشته شده در   يکشنبه 3 ارديبهشت 1391  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode