عوامل تاثيرگذار در ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق چيست؟
يكي از عوارضي كه باعث ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق ميشود، مصرف چربي است. بدن ما نيازمند به جذب بعضي چربيهاست كه براي ساخت هورمونها و آنزيمها به آنها احتياج داريم، اما منظور از چربيهاي مضر كه بايد آن را كنار گذاشت ؛ اسيدهاي چرب اشباع شده است.
هر نوع چربي كه بتوان آن را با نان يا با دستمال از روي مواد غذايي جدا كرد، چربيهاي مضر اشباع شده محسوب ميشود.
اسيدهاي چرب اشباع شده كه در روغنهاي حيواني به وفور وجود دارد و راديكالهاي آزاد نيز كه در چربيهاي مانده حيواني وجود دارد، براي بدن بسيار مضر است.
همچنين در فرآوردهاي سوسيس و كالباس از چربي حيواني مانده استفاده ميشود.
اسيدهاي چرب اشباع شده موجود در بدن، پلاكهاي چربي را ميسازند و در ديواره عروق رسوب ميكنند و عروق حساس مثل عروق كاروتين گردن را درگير ميكنند و غير از تنگي موضعي، خونرساني را مختل ميسازد و موجب سكتههاي قلبي و مغزي ميشود.
بنابراين هنگام خريد روغن توجه كنيد كه اسيدهاي چرب آزاد اشباع شده آن بايد زير 10 درصد باشد، همچنين از مصرف روغنهاي گياهي مانده خودداري شود.