يك نويسنده انگليسي با يادآوري اقدامات خائنانه انگليس و آمريكا در ايران، ضمن خواستار شدن عبرتآموزي سياستمداران اين دو كشور از تاريخ تصريح كرد كه ما دوستيهاي ايران را با طمعورزي و سياستهاي دورويانه و خيانتكارانه تلافي كرديم.
به گزارش فارس، "استوارت ليتلوود "، كارشناس مسائل سياسي و نويسنده كتاب " راديو آزاد فلسطين " در گزارشي كه در پايگاه اينترنتي "ريدرس " منتشر شده است به بررسي تاريخ و سابقه دخالتها و اقدامات استعماري آمريكا و انگليس از زمان سرنگوني دولت قانوني "مصدق " و تحميل هشت سال جنگ تحميلي عليه ايران پرداخته و در نهايت نيز اقدامات كنوني اين دو رژيم بدسابقه عليه ايران را بررسي كرده است.
ليتلوود در آغاز مقاله تحليلي خود با اشاره به وقايع اخير ايران مينويسد: در پريشانيهاي اخير ايران كه در پي برگزاري انتخابات رياست جمهوري اين كشور به وقوع پيوست، رهبري ايران، بريتانيا را خبيثترين دشمن ايران ناميد و با اشاره به موضعگيريهاي برخي كشورهاي غربي يادآوري كرد كه هماكنون ديپلماتهاي غربي عداوت و دشمني خود با جمهوري اسلامي را به نمايش گذاشتهاند كه خبيثترين آنها نيز دولت انگليس است.
اين نويسنده انگليسي در ادامه با تاييد سخنان رهبر ايران در تقبيح سياستمداران انگليسي، افزود: در طول جنگ ايران و عراق صدها شركت انگليسي روابط تجاري محكم و خوبي با دولت ايران داشتند اما اين روابط ناگهان به دليل دخالتهاي بيمورد دولت انگليس دچار مشكل شد.در حقيقت دولت انگليس با اعلام حمايتش از صدام حسين [رئيس جمهوري معدوم عراق] تاكيد كرد هرگونه صادرات به ايران ممنوع است.
ليتلوود سپس با اشاره به اين مطلب كه هيچ يك از وزراي خارجه انگليس از زمان انقلاب اسلامي ايران تا كنون به اين كشور سفر نكردهاند ( به جز سفر يك روزه جك استراو در سال 2001)، به كمكهاي ايران به انگليس در زمان جنگ جهاني اول اشاره كرد و سياستهاي كنوني انگلستان در قبال ايران را نوعي نمكنشناسي ارزيابي كرد.
اين كارشناس مسايل سياسي و خاورميانه در بخش ديگري از مقاله خود با اشاره به سياستهاي خيانتكارانه انگليس عليه ايران مينويسد: ما دوستيهاي ايران را با طمعورزي و سياستهاي دورويانه و خيانتكارانه تلافي كرديم.
وي با يادآوري نقش فعال انگليس و آمريكا در كودتاي 28 مرداد تصريح كرد: در حالي كه انگليس حريصانه از منابع نفتي ايران استفاده ميكرد و بيشتر از ايرانيان از منابع نفتي آنها بهره ميبرد، دكتر "محمد مصدق " بطور دموكراتيك توسط ايرانيان انتخاب شد و اقدام به مليسازي صنعت نفت ايران كرد.
ليتلوود در ادامه ميافزايد: در دهه20، وزارت خارجه آمريكا ذخاير نفتي خاورميانه را " منبع حيرتآوري از قدرت استراتژيك و يكي از عظيمترين مواد باارزش تاريخ جهان " توصيف كرد. اين در حالي است كه از آن زمان تاكنون نيز طراحيهاي آمريكا براي بهرهگيري از منابع استراتژيك ايران و عراق ادامه دارد.
وي سپس كودتاي 28 مرداد را موجب لبريز شدن تحمل ايرانيان دانست و تصريح كرد: هنگامي كه كودتاي 28 مرداد با سازماندهي سازمان جاسوسي آمريكا (سيا)، دولت مصدق را سرنگون ساخت و " شاه منفور " ايرانيان را به همراه ساواك دوباره به قدرت رساند، به شركتهاي نفتي آمريكا اجازه ورود به ايران داد.
بنا بر اين گزارش، اين در حالي بود كه ايرانيان، توطئه و دسيسهچيني آمريكا و انگليس را 25 سال پس از كودتاي 28 مرداد و در زمان انقلاب اسلامي ايران در سال 1978 پاسخ دادند. انقلابي كه 444 روز بحران تحقيرآميز گروگانگيري در سفارت آمريكا را به دولت ايالات متحده تحميل كرد.
اين نويسنده غربي در ادامه با انتقاد از سياستمداران فاسد غربي مينويسد: چه چيزي ميتواند درس موثري براي سياستمداران فضول غربي باشد كه تبديل به يك جراحت چركين شدند و چه چيزي ميتواند عذري براي طرحريزيهاي كينهجويانه، اتخاذ تمهيداتي براي اشغال منابع انرژي ايران و اهميت ندادن به پيامدهاي اقدامات غرب براي ميليونها بيگناه باشد؟
نويسنده كتاب " راديو آزاد فلسطين " با اشاره به سوءاستفاده غرب از مسئله تروريسم نيز نوشت: با توجه به تعريف پيچيده كلمه "تروريسم "، وزارت خارجه آمريكا در حالي ايران را فعالترين حامي تروريسم ناميده است كه خود و رژيم صهيونيستي را در شمار كشورهاي حامي تروريسم نياورده است.
اين نويسنده انگليسي در بخش پاياني گزارش خود با مضحك و خجالتآور دانستن سخنان مقامات انگليس و آمريكا به سخنان مقام معظم رهبري اشاره كرد و نوشت: آيتالله خامنهاي، رهبر معظم ايران، به درستي آمريكا را به دليل دخالتهايش در مسايل دموكراسي ايران و متهم كردن ايران به تقلب در انتخابات رياست جمهوري سرزنش كرد و گفت: سخنان مقامات آمريكايي در رابطه با حقوق بشر پذيرفتني نيست، زيرا آنها با حمله به افغانستان و عراق و ديگر نقاط جهان نشان دادند كه چيزي از حقوق بشر نميدانند. بنابراين ايران نيازي به توصيه و نصيحت آمريكا ندارد.