محققان با بررسي هاي ژنتيكي مرد يخي، اطلاعات دقيقي از رنگ چشم، گروه خون و بيماري هاي وي به دست آورده اند و شواهد نشان مي دهد «اوتسي» قديمي ترين نمونه شناخته شده ابتلا به بيماري لايم است.
محققان با بررسي ژنتيكي مرد يخي موفق شدند رنگ چشم، گروه خون و بيماري هاي اين مرد باستاني را شناسايي كنند.
به گزارش ايسنا جسد مرد يخي 5300 ساله معروف به «اوتسي» حدود 20 سال قبل در شرق كوه هاي آلپ كشف شد.
محققان با بررسي هاي ژنتيكي مرد يخي، اطلاعات دقيقي از رنگ چشم، گروه خون و بيماري هاي وي به دست آورده اند و شواهد نشان مي دهد «اوتسي» قديمي ترين نمونه شناخته شده ابتلا به بيماري لايم است.
به گفته دكتر «آلبرت زينك» مدير موسسه تحقيقاتي موميايي ها در آكادمي Bozen ايتاليا، محققان از نمونه استخوان لگن مرد يخي براي بررسي ژنتيكي استفاده كردند و شواهدي از وجود باكتري بورليا (Borrelia burgdorferi) به عنوان عامل ايجاد بيماري لايم كشف كردند. اين بيماري نشانه هايي شبيه آنفلوانزا دارد كه مي تواند منجر به مشكلات قلبي و سيستم عصبي شود.
«استيون شوتسر» ايمونولوژيست دانشگاه پزشكي نيوجرسي تأكيد كرد: اثبات نهايي وجود باكتري بورليا در بدن مرد يخي نيازمند آزمايشهاي بيشتري است و در صورت تكميل شدن تحقيقات، «اوتسي» قديمي ترين نمونه ابتلا به اين باكتري در انسان محسوب مي شود.
بيماري لايم نخستين بار در اواسط دهه 70 ميلادي در آمريكا شناسايي شد و نمونه مشابهي از اين بيماري نيز در اوايل قرن بيستم در اروپا شناسايي شد.
بررسي دقيق ژنتيكي مرد يخي همچنين نشان مي دهد، رنگ چشمان «اوتسي» به احتمال زياد قهوهيي و گروه خوني وي نيز O بوده و علائمي از مشكلات قلبي و عروقي و عدم تحمل لاكتوز نيز در مرد يخي شناسايي شده است.
در تحقيقات قبلي، ميتوكوندريال DNA مرد يخي براي شناسايي اقوام زنده وي مورد بررسي قرار گرفت كه بي نتيجه بود.
اصالت اجداد مرد يخي به شرق اروپا باز مي گردد و پس از آن در سراسر اين قاره پراكنده شده اند، اما بيشتر در جزيره كورس و منطقه ساردني ايتاليا ساكن بوده اند وهمچنان در برخي مناطق اروپا زندگي مي كنند.
مرد يخي در سن 45 سالگي با وجود ابتلا به بيماريهاي مختلف، احتمالا در جريان يكي درگيري و در اثر برخورد نوك پيكان به شانه چپش جان خود را از دست داده است.