ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 7 مرداد 1403
يکشنبه 7 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 1 اسفند 1390     |     کد : 33028

وقوع گردباد عظيم بر سطح خورشيد

ماهواره های ناسا به تازگی گردبادی عظیم را بر روی سطح خورشید رصد کرده اند، گردبادی که به یکی از شگفتی های سامانه خورشیدی تبدیل شده و ابعادی برابر زمین دارد.

جام جم آنلاين: ماهواره های ناسا به تازگی گردبادی عظیم را بر روی سطح خورشید رصد کرده اند، گردبادی که به یکی از شگفتی های سامانه خورشیدی تبدیل شده و ابعادی برابر زمین دارد.
رصدخانه دینامیک خورشیدی، ماهواره ای که نظاره گر فعالیتهای خورشید است مجموعه ای از تصاویر را از شعله های خورشیدی در ماه های گذشته ثبت و به زمین ارسال کرده است.

تصاویر ویدیویی جدید این رصدخانه فضایی نشاندهنده حرکت نوسانی پلاسمایی تیره تر و سردتر از حد معمول بالای سطح خورشید است که وسعتی عظیم دارد.

به گفته "تری کوچرا" از مقامات پروژه "سوهو" و فیزیکدان خورشیدی در مرکز گودارد ناسا این گردباد عظیم می تواند ابعادی مشابه با سیاره زمین داشته باشد که با سرعتی برابر 480 هزار کیلومتر بر ساعت در حال وزش است.

وی می گوید: حرارت در این گردباد برابر 15 هزار درجه فارنهایت است که نسبت به حرارت دو میلیون درجه ای دیگر بخشهای خورشید بسیار سرد به شمار می رود.

چنین گردبادهایی چندین دهه پیش شناسایی شده اند و فضاپیمای "سوهو" آژانس فضایی اروپا در سال 1996 شواهدی از وجود آنها را به ویژه در قطبهای شمال و جنوب خورشید به ثبت رسانده است.

با وجود اینکه این گردبادهای خورشیدی از نظر ظاهری به گردبادهای زمینی شباهت دارند، به شکلی کاملا متفاوت و بر اثر نیروی مغناطیسی و نه تحت تاثیر فشار و نوسانهای حرارتی به وجود می آیند.

این توفان عظیم به واسطه نیروهای مغناطیسی به وجود آمده است که ذرات مغناطیسی بر روی خورشید را به سمت جلو و عقب هدایت کرده و توده ای چرخنده از پلاسما که خطوط میدان مغناطیسی را دنبال می کنند، به وجود آورده است.

به گفته کوچرا وسعت بخش طولانی و روبان مانند این گردباد می تواند به صدها یا هزاران کیلومتر نیز برسد.

بر اساس گزارش اسپیس، تا پیش از آغاز فعالیت رصدخانه دینامیک خورشیدی، ثبت چنین تصاویری ممکن نبوده است اما اکنون با کمک دوربینهای متعدد این رصدخانه امکان عکاسی از پدیده های خورشیدی در طول موجها و فرکانسهای مختلف به وجود آمده است.(مهر)


نوشته شده در   دوشنبه 1 اسفند 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode