جام جم آنلاين: يك فوقتخصص بيماريهاي عفوني گفت: زنان باردار به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري «توكسوپلاسموزيس» از مصرف سوسيس و كالباس خوب پخته نشده و نيز تماس با گربه خودداري كنند، چرا كه ابتلا به اين بيماري منجر به سقط جنين ميشود.
دكتر مسعود مرداني در گفتوگو با ايسنا افزود: افراد بايد كمتر سوسيس و كالباس مصرف كنند و حتما بايد اين دو ماده غذايي را به خوبي در روغن سرخ كنند يا آنها را تفت دهند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با بيان اينكه احتمال ابتلا به توكسوپلاسموزيس بر اثر مصرف پيتزا نيز وجود دارد، تصريح كرد: متاسفانه سوسيس و كالباس از گوشتهاي نامرغوب تهيه ميشود و هنگام تهيه پيتزا به اندازه كافي حرارت داده نميشود، بنابراين عامل كيست توكسوپلاسموزيس در آنها از بين نميرود.
وي گفت: برخي از افراد به علت تماس با گربه، چنگ زدن اين حيوان و حتي تميز كردن مدفوع آن به بيماري توكسوپلاسموزيس مبتلا ميشوند. اين بيماري به علت افزايش نگهداري از گربه در شهرهاي بزرگ ايران شيوع بيشتري پيدا كرده است. علاوه بر آن افرادي كه فرآوردههاي گوشتي خوب پخته و كبابنشده را مصرف ميكنند نيز ممكن است به اين بيماري دچار شوند.
مرداني درباره علائم ابتلا به توكسوپلاسموزيس افزود: اين بيماري هيچگونه علامتي ندارد، ولي در برخي از موارد با بزرگي كبد و طحال و بزرگي غدد لنفاوي ناحيه گردن همراه است.