ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : دوشنبه 5 آذر 1403
دوشنبه 5 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 19 بهمن 1390     |     کد : 32445

خنداندن كار هر كسي نيست

«خنده بازار»، مجموعه طنزي است كه توانسته مخاطبان زيادي را به خود جذب كند. اين برنامه كه در قالب آيتم (بخش)‌ توليد و پخش مي‌شود از بخش‌هاي متنوعي برخوردار است.

تعداد نويسندگان مجموعه خنده‌بازار در سري سوم بيشتر شده تا موضوعات جديدتري تصويري شود
خنداندن كار هر كسي نيست
جام جم آنلاين: «خنده بازار»، مجموعه طنزي است كه توانسته مخاطبان زيادي را به خود جذب كند. اين برنامه كه در قالب آيتم (بخش)‌ توليد و پخش مي‌شود از بخش‌هاي متنوعي برخوردار است. سري جديد خنده بازار به مناسبت دهه فجر به روي آنتن رفته است. به همين بهانه با تعدادي از بازيگران اين مجموعه و البته تهيه‌كننده آن گپي زديم كه حاصلش را مي‌خوانيد.
اضافه‌شدن نويسندگان جديد به مجموعه

فريد شب‌خيز، تهيه‌كننده مجموعه خنده‌بازار در ابتدا و در پاسخ به اين سوال كه چرا نقد فيلم جايگزين بخش هشت شده است، گفت: بخش نقد فيلم با هشت خيلي فرق دارد، ما كه تيم هشت را حذف كرده‌ايم و قصد نداريم آن را ادامه دهيم. آدم‌هاي بخش نقد فيلم مابه‌ازاي خارجي ندارند. يعني ا‌ز آقاي فراستي و جيراني خبر نيست و منتقدان هم فرد خاصي را در ذهن مردم زنده نمي‌كنند.

در بخش نقد فيلم يك اثر نمايشي پخش مي‌شود و 2 منتقد درباره‌اش صحبت مي‌كنند. اين بخش شبيه همان مسابقه سريالي ماست كه قبلا اجرا مي‌شد و فقط يك مقدار با دكور برنامه‌هاي تلويزيوني شوخي كرده‌ايم. چون الان دكورها و بخصوص ميزها همه سرسره‌اي شده‌اند.

وي مي‌گويد: بخش مترو هم از بخش‌هاي جديد ما است. طراحان صحنه برنامه، يك مترو ساخته‌اند كه بازيگران داخلش مي‌شوند و اتفاقات جالبي در آن مي‌افتد. در اين بخش به مشكلات داخل مترو مثل دستفروشان هم پرداخته‌ايم.

اين تهيه‌كننده درباره بخش دلالان كه جديدا به خنده‌‌بازار اضافه شده است، مي‌گويد: در اين بخش يك عده دلال از پله‌ها پايين مي‌آيند و خبرنگار ما مي‌رود تا با‌ آنها صحبت كند و هر بار سراغ دلالان يك بخش مي‌رويم؛ مثل دلال ارز، دلار، ميوه، دارو و...

شب‌خيز به بخش يك كلاغ، چهل‌ كلاغ اشاره مي‌كند و مي‌گويد: مي‌خواهيم در اين بخش نشان دهيم كه چطور عده‌اي از كاه كوه مي‌سازند و شايعه‌سازي مي‌كنند.

تهيه‌كننده خنده‌بازار در ارتباط با همكاري جديد با نويسندگان متعدد در اين برنامه مي‌گويد: بعد از طنز‌هاي غيرسريالي مثل ساعت‌خوش، قطار ابدي، 77 و جدي نگيريم و... مدت‌ها بود كه ساخت اين‌گونه برنامه‌ها به دست فراموشي سپرده شده بود و خنده‌‌بازار دوباره ساخت اين‌گونه آثار را براي مخاطبان تلويزيون زنده كرده است و براي همين ما تعداد نويسندگان‌مان را افزايش داديم تا به نتايج بهتري دست پيدا كنيم.

شب‌خيز در پاسخ به اين كه آيا پخش نود را همچنان رامتين حامي‌فرد اجرا خواهد كرد يا خير، مي‌گويد: مردم اين بازيگر را در نقش عادل فردوسي‌پور قبول كرده‌اند. ما بيشتر بازيگران سري قبلي‌مان را حفظ كرده‌ايم. گروه خنده‌بازار با هيچ بازيگري مشكل ندارد و هر كسي هم كه از ما جدا شده به خواست و ميل خودش بوده است.

هدف، ايجاد سرگرمي و شادي است

شهاب عباسي علاوه بر بازي در خنده‌بازار، كارگرداني آن را نيز به عهده دارد و بر اين باور است كه در اين برنامه توانسته‌اند خط قرمزها را بشكنند و حرف‌هايي را بگويند كه تا به حال هيچ گروهي نتوانسته آنها را بيان كند.

عباسي در پاسخ به اين سوال كه چگونه هدايت اين برنامه را به دست گرفته است، مي‌گويد: از طريق هومن حاج‌عبداللهي به آقاي شب‌خيز معرفي شدم و پس از صحبت‌هاي اوليه با يكديگر به توافق رسيديم و كارمان را شروع كرديم.

مفيدي: ساخت برنامه‌هاي طنز دشواري‌هاي خاص خودش را دارد، چون خنداندن كار هر كسي نيست. بويژه مخاطبان ايراني كه خودشان طناز هستند و انتظارشان از افرادي كه كار طنز مي‌كنند خيلي بالاست
وي درباره اين سوال كه هدفش از ساخت اين مجموعه چه بوده است، مي‌گويد: در وهله اول هدف از ساخت اين برنامه ايجاد سرگرمي و شادي براي مخاطبان است و بعد اين كه مي‌خواستيم به گونه‌اي روحيه انتقادپذيري را در مردم جامعه بالا ببريم. اين آرزوي همه ماست كه ظرفيت و روحيه انتقادپذيري در اجتماع بالا برود چون با اين اتفاق خيلي از مشكلاتمان حل و فصل خواهد شد و اين امر به يك فرهنگسازي اساسي نياز دارد و مطمئنا برنامه ما به تنهايي نمي‌تواند اين بستر را فراهم كند.

عباسي در پاسخ به اين سوال كه آيا كارگرداني و بازيگري به شكل همزمان برايش سخت نيست، مي‌گويد: چرا كارم دشوارتر است و براي همين در بخش‌‌هاي كمتري حضور دارم. مثلا بخش چهارپايه داغ را انتخاب كردم چون هم گفت‌وگومحور بود و هم تمركز بالايي را مي‌طلبيد و اگر بخش‌هاي بيشتري را بازي مي‌كردم قطعا كيفيت كارم پايين مي‌آمد.

وي در مورد انتخاب بازيگران خنده‌بازار مي‌گويد: تمام هنرمنداني كه در خنده‌‌بازار ايفاي نقش مي‌كنند از دوستانم هستند و تمام بازيگران اين مجموعه به من اعتماد كردند و در اين كار با من همراه شدند و در مجموع از تيم بازيگران اين مجموعه بسيار راضي هستم و خيلي خوب حرف همديگر را مي‌فهميم.

مثلا وقتي متن‌ها نوشته مي‌شد از قبل يك دورخواني‌ باهم داريم و اگر كسي ايده‌‌‌‌اي داشته باشد آن را به راحتي مطرح مي‌كند و براي همين فضاي دوستانه‌اي به كل كار حاكم است و خوشبختانه خنده بازار يكي از بي‌حاشيه‌ترين گروه‌ها را دارد.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا فكر مي‌كردند خنده بازار تا اين حد موفق شود، مي‌گويد: خير. براي همين ابتدا كمي غافلگير شديم، چون حدس نمي‌زديم كه اين برنامه تا اين حد بتواند بازتاب مثبتي از جانب مخاطبان پيدا كند، ولي به لطف خدا و حمايت مديران شبكه 3 اين اتفاق خوشايند براي ما حاصل شد.

خنداندن ايراني‌ها سخت‌تر است

سياوش مفيدي يكي از بازيگران خنده‌بازار است كه حسابي هم گل كرده است. بخصوص در بخش‌‌هاي پليس نامحسوس و سرآشپز. وي در ابتدا در پاسخ به اين كه ساخت كارهاي طنز چقدر در شرايط فعلي آسان يا حتي سخت است، مي‌گويد: ساخت آثار طنز در همه جاي دنيا يك كار دشوار و البته فاخر است و توليد چنين برنامه‌هايي براي مخاطبان يك امر ضروري است، چون مردم اساسا از كارهاي كمدي استقبال مي‌كنند.

مفيدي در مورد دشواري‌هاي كار طنز نظرش را اين‌طور بيان مي‌كند: ساخت برنامه‌هاي طنز دشواري‌هاي خاص خودش را دارد، چون خنداندن كار هر كسي نيست. بويژه مخاطبان ايراني كه خودشان طناز هستند و انتظارشان از افرادي كه كار طنز مي‌كنند خيلي بالاست. براي همين هم در خنده بازار ما سعي كرديم كه از لودگي حذر كنيم تا مخاطبان برنامه از دست‌مان دلخور نشوند.

مفيدي درباره استفاده از بداهه در كار طنز مي‌گويد: بداهه جزو لاينفك كار طنز است، براي همين نظرمان را مي‌گوييم كه گاهي قبول و گاهي رد مي‌شود، اما بداهه معمولا در كارهاي طنز وجود دارد. اين بازيگر درباره تفاوت كارهاي طنز با كارهاي جدي مي‌گويد: براي بسياري از بازيگران اين دسته‌بندي وجود دارد، اما به نظر من كار طنز و كار جدي در خروجي با يكديگر متفاوت هستند وگرنه بازيگر در هر دو گونه با جديت كار خود را انجام مي‌دهد، اما يقينا بازي‌كردن در مجموعه طنز دشوارتر است به خصوص طنز آيتمي، چراكه بازيگر مجبور است در مدت زمان اندك در بيشتر بخش‌ها بازي كند.

محبوبه رياستي / جام‌جم


نوشته شده در   چهارشنبه 19 بهمن 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode