ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 10 بهمن 1390     |     کد : 31981

دوشنبه 10 بهمن 7 ربيع الاول 30 ژانويه

درگذشت «علي بن محمد تَنوخي» ازفضلا، ادبا و مشاهيرشاعران در سال342هجري قمري ...

درگذشت «علي بن محمد تَنوخي» ازفضلا، ادبا و مشاهيرشاعران در سال342هجري قمري

«علي بن محمد تَنوخي» ازفضلا، ادبا و مشاهيرشاعران قرن4 هجري قمري در64سالگي دربصره درگذشت. او درانطاكيه درعلم نحو، لغت، نجوم، هيئت، هندسه، عروض و علوم ادبي ازمشاهيردوران بود و درفقه، اصول و حديث ازجمله نوادرآن روزگارمحسوب مي شد. او پس ازفراگيري همه علوم به بصره مراجعت كرد و به قضاوت مشغول شد. ازاين رو به قاضي تَنوخي شهرت يافت. تنوخي علاوه بركسب مراتب علمي درسخنوري نيزبياني بسيارشيرين داشت و خوش گفتارو مجلس آرا بود. ازهمين رو درميان بزرگان عراق به« ريحانَةُ‌ النُّدَما» و« تاريخُ الظُّرَفا» معروف شده بود. او علاوه برديوان شعرصاحب كتاب «العَروض و عِلمُ القَواضي» نيزهست.



انتشار روزنامه تهران در سال1326هجري قمري

حاج ميرزا حسن تبريزي معروف به رشديه در سال1326هجري قمري روزنامه تهران را منتشركرد. حاج ميرزا حسن تبريزي ازروحاني زادگان تبريز بود كه درجواني به بيروت رفت و درآنجا با شيوه جديد آموزگاري و مدارس جديد آشنا شد. او اولين كسي بود كه درتبريزو تهران دراويل سلطنت مظفرالدين شاه مدرسه ابتدايي به سبك جديد تأسيس كرد و چون كلمه رشديه دراصطلاح عثماني به معني مدرسه ابتدايي است به اين نام مشهورشد. حاج ميرزا حسن تبريزي مدرسه رشديه تبريزرا درسال1267شمسي مقارن با 1305هجري قمري تأسيس كرد و درآن به شيوه مكتب داران شاگردان را روي زمين نشاند و تخته اي درمقابل آنان قرارداد و الفبا را به شيوه جديد و آسان به آنان آموخت.



درگذشت « ابومنصورمحمّد بن ازهري هِرَوي » در سال300هجري قمري

« ابومنصورمحمّد بن ازهري هِرَوي » ازجمله بزرگترين دانشمندان علم و ادب و لغت در سال300هجري قمري درقرن4هجري قمري در شهرهرات بدرود حيات گفت. ازهري هروي بخشي ازعمرخود را درعراق و جزيرة العرب به گردآوري لغت سپري كرد و درهمين دوره بود كه بدست قَرامِطِه چند سالي درعربستان اسيرو زنداني شد. بزرگترين و مشهورترين اثرازهري هِرَوي درباب لغت «كتابُ التَّهذيب» نام دارد.



به اوج رسیدن تحصن روحانیون در مسجد دانشگاه تهران در سال1357هجري شمسي

تحصن روحانيان در سال1357هجري شمسي درمسجد دانشگاه تهران به اوج خود رسيد و بيش از2000تن ازآنان دراين مكان متحصن شدند. كميته استقبال ازحضرت امام خميني اعلام كرد: “ نظربه اينكه دولت ايران با فرود يك فروند هواپيماي ارفرانس موافقت كرده است. حضرت امام ساعت9صبح روزپنجشنبه 12بهمن وارد تهران خواهند شد.” اين كميته ازمردم خواست كه درمسيرحركت حضرت امام ازميدان آزادي تا ميدان انقلاب براي استقبال ازايشان اجتماع كنند. همچنين صبح اين روزفرودگاه مهرآباد و ديگرفرودگاههاي كشور بازشد و اعلام گرديد كه ازسپيده دم تا غروب آفتاب فرودگاهها بازند ولي درساعات شب تعطيل مي‎شوند.



گشایش كتابخانه مجلس بطوررسمي در سال1304هجري شمسي

كتابخانه مجلس در سال1304هجري شمسي بطور رسمي گشايش يافت و زير نظر يوسف اعتصامُ المُلك آغازبه كار كرد. كتابخانه مجلس با حدود16500جلد كتاب خطي و بيش از 15000جلد كتاب چاپي و مجموعه نسبتاً كاملي ازنشريات اَدواري ازكتابخانه‎هاي مهم و معتبر ايران بشمارمي‎رود. ازگرانبهاترين گنجينه‎هاي كتابخانه مجلس مجموعه‎هاي اسناد است و ازجمله مهمترين اين اسناد، نامه‎ها، فرمانهاي مربوط به مشروطيت ايران است. ازديگربخشهاي درخورتوجه كتابخانه مجلس مجموعه نقاشي‎ها و عكسهاي تاريخي است كه آثاركمال الملك درآن ميان جايگاه ويژه‎اي دارد.



ترور گاندي رهبرملّي و مردمي هندوستان و بنيانگذاراستقلال هند در سال1948ميلادي

گاندي رهبرملّي و مردمي هندوستان و بنيانگذاراستقلال هند بدست يك جوان متعصب هندو در سال1948ميلادي ترورشد. گاندي فارغ التحصيل رشته حقوق ازانگلستان بود و مدتها دراِفريقاي جنوبي رهبري هنديان مبارزرا به عهده داشت. گاندي درنتيجه مبارزات خود با دولت انگلستان و رهبري مردم محروم هند به مهاتما يعني داراي روح بزرگ معروف شد. مهاتما گاندي به علّت مبارزه مستمرشعاريامرگ يا استقلال درسال1922به6سال زندان محكوم شد و درپايان اين دوره اسارت، سياست مبارزه منفي را عليه انگلستان مطرح ساخت و خود پيشاهنگ اين مبارزه شد. گاندي با اين شيوه مبارزه ضربه سختي برپيكراقتصادي انگلستان وارد آورد. داستان تجربيات من ازآثارگاندي است. اين كتاب شرح حال گاندي به قلم خود اوست.



استقلال کشور كويت در سال1959ميلادي

كويت در سال1959ميلادي به استقلال رسيد. براساس قرارداد منعقدشده ميان نماينده انگلستان و اميركويت شيخ عبدالله السّالِم اَلصَّباح، كويت مختارشد با هركشوري كه مايل است روابط اقتصادي برقراركند. گفتني است كه درسال 1961همزمان با استقلال رسمي كويت دولت عراق اين كشور را ازايالتهاي عراق دانست و درسال1990ميلادي آن را اشغال كرد. نيروهاي عراقي بعد ازچند ماه خاك كويت را ترك كردند.

امير نشين مشروطه كويت در غرب خليج فارس و شمال شرقى شبه جزيره عربستان واقع است. كويت 17818 كيلومتر مربع وسعت دارد و جزيره بوبيان واقع در شرق آن، به اين كشور تعلق دارد. جزيره فيليكا (واقع در مشرق كويت) نيز از آن كويت است. كويت در ناحيه شرقى و در سواحل خليج فارس داراى فرورفتگى عميقى بنام خليج كويت مى باشد. در جنوب شرقى و غرب آن مناطق بيطرفى وجود دارد كه كويت، عراق و عربستان هر كدام ادعاى مالكيت آن را دارند.

كويت از نقطه نظر طبيعى، كشورى است هموار و جلگه اى و كوه و رود مهمى در آن مشاهده نمى شود. صرفا چند واحه طبيعى در داخل اين سرزمين وجود دارد. آب و هواى آن در نقاط مركزى گرم و خشك و در سواحل، گرم و مرطوب است. مركز حكومت آن شهر كويت و شهرهاى مهم آن جهره و الاحمدى مى باشد.

كويت مدتهاى مديدى جزو ايران بوده و در سال دوازدهم هجرى قمرى در اين ناحيه نبردى ميان نيروهاى خالد بن وليد (سردار اسلام) و قواى ساسانى روى داد كه موجب كست ساسانيان شد و كويت به قلمرو حكومت اسلامى ضميمه گشت. پرتقالى ها در قرن شانزدهم تاسيساتى در آن بوجود آوردند. مدتى، عثمانى ها بر آن حكومت مى كردند و به مدت 62 سال در سلطه انگلستان بود و در سال 1961م عراق مدعى مالكيت كويت شد اما انگلستان مانع لشكركشى عراق به اين كشور شد و سرانجام در سال 1963 عراق كويت را به رسميت شناخت و كويت به عضويت سازمان ملل درآمد. در سال 1973م در جنگ اعراب و اسرائيل در ناحيه سوئز در جنگ «يوم كيپور» كويتى ها شركت كردند و براى مدتى در تحريم نفتى عليه غرب، كويت شركت داشت. كويت در سال 1981م در جنگ عراق عليه ايران، كمك هاى زيادى به رژيم متجاوز عراق نمود.

كويت در يازدهم مرداد ماه 1369ش، مطابق با اوم اوت 1990م مورد تجاوز عراق واقع شد و عراق من تصرف كويت، صدمات فراوان مالى و جانى به اين كشور وارد نمود، شوراى منيت سازمان ملل اين تجاوز را محكوم كرد و كشورهاى متحد (امريكا، انگلستان فرانسه، ايتاليا و ...)براى حمايت از كويت به جنگ با عراق برخاسته و در 27 ديماه 1369 پس از 167 روز كه از اشغال كويت مى گدشت نيروهاى چند مليتى كه درخاك عربستان بسر مى بردند به سركردگى آمريكا، حملات موشكى و هواپيمائى خود را به شهرها و مناطق مسكونى، اقتصادى و تجارى عراق آغاز كردند و موفق شدند در تاريخ چهارشنبه هشتم اسفند 1369ش )مطابق با 27 فوريه 1991م) عراق را مجبور به تخليه كويت و قبول قطعنامه هاى شوراى امنيت كنند.

كويت بر حسب امار 1990م، 2095000 نفر سكنه داشته كه 92% در شهرها سكونت داشته اند. 85% از نژاد عرب و بقيه از نژادهاى ايرانى، هند و پاكستانى مى باشند. 90% مسلمان هستند. در كويت با وجود آنكه كشورى اسلامى است با مظاهر اسلامى از جمله حجاب مخالفت مى شود و چندى پيش 4 دانشجى دختر، بدليل استفاده از حجاب اسلامى از دانشكده پزشكى كويت اخراج شدند.

ذخاير نفت كويت 70 ميليارد بشكه است و اين كشور عضو اوپك مى باشد و درآمد آن از نفت 75% توليد ناخالص ملى را تشكيل مى دهد. واحد پول كويت، دينار كويت (K.D) برابر 1000 فلس است. 





نوشته شده در   دوشنبه 10 بهمن 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode