آسمان منطقه "بیرمنگام" در آلابامای آمریکا در بامداد روز 16 دسامبر توسط امواج سونامی بزرگی در نوردیده شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ساکنان شگفت زده آلاباما از این پدیده آسمانی عکسهای متعددی ثبت کرده و به مرکز هواشناسی منطقه خود ارسال کردند تا منشاء شکل گیری این سونامی در میان ابرها را دریابند.
به گفته متخصصان هواشناسی، این ابرها نمونه هایی اولیه از امواج مشهور به "امواج کلوین-هلمولتز" هستند که چه در آسمان به وجود بیایند و چه در دریا، تشکیل آنها تحت تاثیر حرکت سریع لایه ای از یک جریان سریع بر روی لایه ای کند تر و ضخیمتر قرار دارد.
برای مثال امواج آبی زمانی شکل می گیرند که لایه ای از یک جریان سریع بر روی لایه ای کند و زیرین جاری شود. زمانی که تفاوت میان سرعت آب و باد تا نقطه ای معین افزایش پیدا می کند، امواج می شکنند، قله آنها به سمت پایین فروریخته و شکل امواج کلوین-هلمولتز را به خود می گیرند.
بر اساس گزارش دیسکاوری، متخصصان هواشناسی معتقدند این پدیده در ارتفاعات آسمان بر روی ابرها نیز رخ می دهد. در تصاویر به ثبت رسیده احتمالا وجود لایه ای سرد از هوا در نزدیکی زمین، جایی که سرعت باد نیز پایین است، و لغزیدن لایه ای سریعتر از هوا بر روی این لایه منجر به بالا کشیده شدن سطح رویی ابرهای لایه زیرین و تشکیل چنین امواج ابری سونامی مانندی شده است.