هملت در بخش هایی از نمایشنامه از حضور بی ثمر و کسالت بار خود شکوه می کند .
یک پزشک و محقق بازنشسته می گوید خواندن نمایشنامه های شکسپیر می تواند به پزشکان درک بهتری در مورد رابطه احساسات انسانی با بیماری ها بدهد.
دکتر کنت هیتون می گوید بسیاری از پزشکان، از درک رابطه مشکلات روانی با نشانه های فیزکی بیماری ها عاجزند.
مطالب مرتبطآرامگاه شکسپیر بازسازی میشود کشف بقایای اولین تئاتر شکسپیرموضوعات مرتبطگزیده هابه عقیده دکتر هیتون، شکسپیر با آنچه در آثار خود بیان کرده می تواند در نشان دادن این رابطه به پزشکان کمک کند. او به چندین نمونه در آثار نمایشی شکسپیر اشاره کرده است که می تواند چنین پدیده ای را به روشنی نشان دهد.
به عقیده دکتر هیتون، پزشکانی که آثار شکسپیر را مطالعه می کنند می توانند با دقت در این نکته پزشکان بهتری باشند.
در حالی که آموزش های سنتی در دانشکده های پزشکی جهان چندان از علم تشخیص و درمان بیماری ها فاصله نمی گیرد، اما در سال های اخیر تمایل برای گنجاندن دروسی در برنامه های درسی دانشکده های پزشکی که به موضوعات هنری، تاریخی و ادبی مرتبط با علوم بهداشتی می پردازند افزایش یافته است.
دکتر هیتون که پیش از این پزشک متخصص روده و معده بوده، پس از بازنشستگی آثار شکسپیر را خوانده و معتقد است که پزشکان به ویژه پزشکان عمومی، با داشتن نگاهی عمیق تر در مورد احساسات بشری، می توانند دیدگاه ها و خواسته های بیماران را بهتر درک کنند.
'بی میلی'تحقیقات تازه دکتر هیتون که در مجله "علوم انسانی پزشکی" منتشر شده، عمدتا بر نشانه های واقعی بیماریها از جمله سرگیجه، خستگی، غش و ضعف، و نارسایی های شنوایی که بر اثر مشکلات روحی و عاطفی ایجاد می شود تمرکز کرده است.
کنت هیتون، پزشک و محقق"شکسپیر درک خارق العاده ای از روان انسان ها داشته است، در حدی که توانسته تاثیر حالت های احساسی را بر جسم انسان تشخیص دهد. بعضی از دانشکده های پزشکی بیشتر از سایرین به آموزش علوم انسانی اهمیت می دهند، اما واقعیت این است که بسیاری از پزشکان می توانند از مطالعه آثار شکسپیر درس بگیرند"
آن طور که در این تحقیق آمده، در بسیاری از این موارد پزشکان قادر نیستند برای این نشانه ها، دلایل واضح فیزیکی در بدن بیمار پیدا کنند.
برخی از نمونه های برجسته این بیماری ها در آثار شکسپیر، احساس خستگی مفرط در هملت، در شرایطی است که او سوگوار به قتل رسیدن پدرش است. هملت در بخش هایی از نمایشنامه از حضور بی ثمر و کسالت بار خود شکوه می کند.
اتلو، یکی دیگر از قهرمانان تراژدی های شکسپیر نیز پس از آنکه احساس می کند همسرش به او خیانت کرده، دچار سر درد می شود.
در نمایشنامه شاه لیر نیز، در جایی که گلوستر به لحظه خودکشی نزدیک می شود، ادگار پسرش، متوجه "مختل شدن حس هایش" بر اثر غم و اندوه می شود.
در رومئو و ژولیت هم از حس های سردی و ضعف برای بیان حالت هراس و سراسیمگی استفاده شده است.
دکتر هیتون در مجموع به ۴۳ مورد در آثار شکسپیر اشاره کرده است که در آنها مشکلات جسمانی ریشه در ناراحتی های روانی دارند.
به عقیده آقای هیتون نمونه های این چنینی را در شکسپیر به مراتب بیشتر از آثار دیگر نویسندگان هم عصر او می توان دید.
بسیاری از منتقدان ادبی از ویلیام شکسپیر به عنوان بزرگترین نمایشنامه نویس در زبان انگلیسی نام می برند
او می گوید بی میلی پزشکان امروزی برای مرتبط دانستن نشانه های فیزیکی بیماری با ناملایمات روحی و روانی بیماران، می تواند منجر به تاخیر در تشخیص بیماری، و انجام آزمایش ها و اعمال شیوه های درمانی بی مورد شود.
دکتر هیتون در توضیح ویژگی آثار این نمایشنامه نویس مشهور انگلیسی می گوید: "شکسپیر درک خارق العاده ای از روان انسان ها داشته است، در حدی که توانسته تاثیر حالت های احساسی را بر جسم انسان تشخیص دهد. بعضی از دانشکده های پزشکی بیشتر از سایرین به آموزش علوم انسانی اهمیت می دهند، اما واقعیت این است که بسیاری از پزشکان می توانند از مطالعه آثار شکسپیر درس بگیرند".
دکتر پال لازاروس، از اساتید دانشگاه لستر، از کسانی است که با گسترش مواد درسی در برنامه دانشکده های پزشکی موافق است، و از گنجاندن موضوعاتی نظیر تاریخچه پزشکی، پزشکی در ادبیات و هنر، و حتی معماری بیمارستان ها استقبال می کند.
او در این مورد می گوید: "مطالعه این موضوعات می تواند به دانشجویان کمک کند تا مشکلات را از زوایای متفاوتی بررسی کنند و دید خود را نسبت به موضوع گسترده تر کنند".