ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : سه شنبه 6 آذر 1403
سه شنبه 6 آذر 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 11 خرداد 1388     |     کد : 2880

زايوپديا:اوباما نشان داده خواهان ادامه امپراطوري آمريكاست

پايگاه اينترنتي زايوپديا در گزارشي با بررسي سياست‌هاي رئيس جمهور آمريكا در جهان بالاخص در خاورميانه و با زير سوال بردن حمايت وي از لابي‌ صهيونيسم به انتقاد از تلاش‌هاي اوباما براي ادامه امپراطوري آمريكا پرداخته است...

پايگاه اينترنتي زايوپديا در گزارشي با بررسي سياست‌هاي رئيس جمهور آمريكا در جهان بالاخص در خاورميانه و با زير سوال بردن حمايت وي از لابي‌ صهيونيسم به انتقاد از تلاش‌هاي اوباما براي ادامه امپراطوري آمريكا پرداخته است.

به گزارش فارس، در اين گزارش كه در پايگاه اينترنتي "زايوپديا " منتشر شده با طرح اين سوال كه ايا اوباما با دست خويش، خود را به شكست خواهد كشاند، نوشت: اخيرا بسياري از مردم سوال مي‌كنند كه "بحران اقتصادي جهاني براي سياستهاي امريكا در خاورميانه چه مفهومي دارد و كشورهاي خاورميانه كه از بحران اقتصادي خود در رنج هستند، بيشتر يا كمتر به سمت امريكا متمايل خواهند شد؟ " اينها سوالات ساده اي نيستند؛ اما در اينجا به اختصار در مورد نخستين فرصتهاي ما براي آنها توضيح داده شده است.

در اين مقاله آمده است: سياستهاي امريكا كه بر خاورميانه تاثير ميگذارند ممكن است طي مه هاي آتي بوجود بيايند. اصل اوليه اي كه وجود دارد، افتضاح بودن سياستهاي حال حاضر است كه ميراث دولت بوش هستند. تقريبا هر كس با هرمليتي كه در خاورميانه يا هر جاي ديگر زندگي مي‌كند، باور دارد بحران اقتصادي جاري جهاني بيشتر به علت نسخه افراطي امريكا در سرمايه داري با تاكيد بيش از حد بر خصوصي سازي و حذف قوانيني كه ممكن بود براي مردم عادي محدوديتهايي بوجود آورد ، ايجاد شده است.

به نوشته زايوپديا، حداقل احساسات گسترده شبه فرويدي در مورد دردي كه ايالات متحده در حال حاضر به آن دچار است و در سطح سياسي هيچ گونه شباهتي به آمريكا ندارد وجود دارد؛ اين سياستها به چشم مي آيند و در اصل ناشي از مستعمره نشيني و ايجاد امپراطوري توسط امريكا و اسرائيل هستند. اين سياستها به دليل پريشاني اقتصادي و نابرابري كه براي ملتها در جاي جاي جهان پديد آورده، قابل سرزنش است.

برآورد اين پايگاه اينترنتي از سياست‌‌هاي آتي اوباما حاكي است: احتمال تدوين دو سناريوي اصلي براي چگونگي سياست‌هاي امريكا در سال آينده و پس از آن وجود دارد. حتي در حال حاضر، هيچ كس به اندازه كافي در مورد اوباما نمي‌داند كه بتواند بفهمد اتفاق افتادن كدام سناريو يا گونه اي از آن محتمل است.هر چند به نظر مي‌رسد او در امورات خارجي قصد ايجاد تغييرات چنداني را ندارد.

بنا بر اين گزارش، حداقل در مورد مسئله فلسطين و اسرائيل اوباما از آغاز رقابتهاي انتخاباتي خود و پيش از انتخاب شدنش، مشخص كرده بود كه از عناصر راستگراي لابي اسرائيل به رهبري AIPAC (كميته روابط خارجي امريكا و اسرائيل) حمايت خواهد كرد. اما هنوز هم پرسشهايي در ارتباط با ميزان حمايت او وجود دارد.

ارزيابي زايوپديا حاكي است: اولين سناريو اين است كه اوباما به تازگي با تعويض در حد امكان جز به جز سياستهاي بوش، مرتكب اشتباه شده و از او انتظار مي‌رود كه برخي از لبه هاي خشن سياستهاي بوش در ارتباط با شكنجه را از ميان بردارد. اوباما جنگ در افغانستان را گسترش داده و به جنگ در عراق بيش از آنچه وعده داده بود، ادامه داده است. طبق اين سناريو، او در حد امكان به گفتگو بر سر ايران ادامه خواهد داد و از جنگ اجتناب خواهد ورزيد.

او همچنين تلاش خواهد كرد كه به حمايت از دولت غيرنظامي پاكستان ادامه دهد اما اگر پاكستان به حمايت خود از افغانستان و سياستهايش در مورد ايران ادامه دهد، به طور جدي به يك حكومت استبدادي نظامي در آن كشور رو خواهد آورد.

در اين گزارش تصريح شده است: اين سناريو اول است. با وجود اين كه حمايت از ايجاد امپراطوري و مستعمره نشيني آنرا نامطلوب جلوه مي‌دهد، اما حداقل اوباما را از درگير شدن در يك جنگ جدي حفظ خواهد كرد. سناريوي دوم كه بيشتر بر قدرت نظامي مبتي است، بدتر است و احتمالا شامل جنگهاي بيشتري خواهد بود. اما نشانگر اين است كه سياستهاي اوباما در خاورميانه در ماههاي باقيمانده از سال 2009 به چه صورت خواهد بود.

زايوپديا افزود: اوباما در حال حاضر با مشكلات اقتصادي داخلي بيش از آنچه در طول رقابتهاي انتخاباتي اش فكر مي‌كرد و امكان دارد به آن سرعت اتفاق بيافتد، درگير است. اما او همچنين در ميان مسائل ديگري كه راه حل مشكلات اقتصادي ايالات متحده در پيش رو دارد، با مجموعه هاي نظامي-صنعتي طرف است كه در حال حاضر هزينه هاي نظامي بيش از هميشه و نيز سياستهاي خارجي تهاجمي تري را به او تحميل مي‌كنند. اوباما علاوه بر آن با دولت اسرائيل زير نظر بنجامين نتانياهو مواجه است كه حتي از دولت قبلي هم راستگراتر است و توسط لابي اسرائيل به رهبري ايپك حمايت مي‌شود.

در اين گزارش تاكيد شده است: اين بخش از لابي اسرائيل حتما قدرتمندترين ابزار مجموعه هاي صنعتي- نظامي در حمايت از جنگهاي بيشتر و سياستهاي تهاجمي تر امريكا در خاور ميانه است. اوباما حمايت خود از لابي صهيونيستها را در طول رقابتهاي انتخاباتي اش نشان داده و اخيرا نيز كاري براي مقابله با اقدام موفقيت آميز آن در مورد چارلز فريمن، كانديداي مناسب براي يكي از پستهاي عالي رتبه اطلاعاتي كه لابي اسرائيل به او تهمت ضداسرائيلي زد، انجام نداده است.

در اين گزارش با انتقاد از حمايت بي‌چون و چراي آمريكايي‌ها از اسرائيل آمده است: از آنجا كه بيشتر راي دهندگان امريكايي بدون اين كه زياد فكر كنند از اسرائيل حمايت مي‌كنند، حركت غيرنظام‌مند صلح و عدالت در امريكا در مقابل مجموعه صنعتي- نظالمي و يا لابي راستگراي اسرائيل موفقيت چنداني نيافته است.

اين پايگاه اينترنتي نوشت: اوباما تاكنون آشكارا نشان داده است كه نميخواهد آن رهبر امريكايي باشد كه امپراطوري را از دست مي‌دهد. در كل، بيشتر دولتهاي اروپايي، بيشتر دولتهاي عرب و همچنين دولت ژاپن با او مقابله نخواهند كرد. افكار عمومي در اين كشورها، برعكس دولتهايشان، تقريبا به شدت مخالف سياستهاي امپراطوري ايالات متحده است.

در انتهاي اين گزارش ارزيابي شده است: در نتيجه اگر سناريوي دوم به وقوع بپيوندد نتيجه اين خواهد بود كه ما با دوره اي پرخطر در تاريخ جهان روبرو هستيم. نيروهاي امريكا و اسرائيل ميخواهند برخورد تمدن‌ها پيش‌ آورند و مطمئنا بر ضد جنگهاي آينده كاري انجام نخواهند داد.

 


نوشته شده در   دوشنبه 11 خرداد 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode