ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 13 تير 1403
چهارشنبه 13 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 25 آبان 1390     |     کد : 28368

نظر مجلس درباره ادامه همکاری با آژانس

آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌دلیل ابهامات غیرمنطقی و سیاسی زیادی که متوجه کشورمان کرده، باعث شد تا مجلس بحث بازنگری در ادامه روابط ایران با آژانس را مطرح کند.

 آخرین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران به‌دلیل ابهامات غیرمنطقی و سیاسی زیادی که متوجه کشورمان کرده، باعث شد تا مجلس بحث بازنگری در ادامه روابط ایران با آژانس را مطرح کند.

اوایل هفته جاری علی لاریجانی، رئیس مجلس گفت از آنجا که همکاری با آژانس و عدم‌همکاری با آن، تفاوتی ندارد، مجلس درباره ادامه همکاری با آژانس تصمیم‌گیری خواهد کرد. برهمین اساس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مأمور رسیدگی به این موضوع شد. روز دوشنبه کاظم جلالی سخنگوی کمیسیون با اعلام این خبر که کمیسیون امنیت ملی بررسی‌های خود را در این زمینه آغاز کرده است، گفت که این موضوع به‌طور جدی در دستور کار کمیسیون قرار دارد. در این خصوص با علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت‌وگو کردیم.

•آیا مجلس به‌دنبال قطع رابطه با آژانس است؟
نه! الفاظ و واژه‌ها در مباحث حقوقی و سیاسی حساس است. اصلاً بحث قطع رابطه با آژانس مطرح نیست. بازنگری همکاری‌ها در دستور کار هفته آینده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس قرار دارد و این هم معلول عملکرد بسیار بد یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. آمانو براساس شرح وظایفی که برعهده دارد، باید در چارچوب مقررات آژانس کار فنی، تخصصی و حقوقی خودش را انجام بدهد اما عملاً با فشار آمریکا در فضای کار سیاسی قرار گرفته است. چنین برخوردی از سوی مدیرکل برای آینده آژانس بسیار خطرناک است و موجب تضییع حقوق اعضای آژانس خواهد شد. به همین دلیل ضروری است که نحوه همکاری‌های ایران با آژانس که تاکنون به‌صورت کامل انجام شده مورد بازنگری قرار بگیرد.

•آیا این تجدیدنظر به معنای خروج از ان پی تی است؟
خیر، تجدیدنظر در همکاری با آژانس با بحث ان پی تی تفاوت دارد. ان پی تی معاهده‌ای بین‌المللی است که تعهد کشورها را برای عدم‌ساخت بمب هسته‌ای همراه دارد اما آژانس تشکیلات و سازمانی است که به تنظیم مقررات فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای کشورها می‌پردازد.

•با گزارش آمانو اگر قطعنامه‌ای علیه ایران صادر شود، چه تصمیمی در مجلس اتخاذ خواهد شد؟
سازمان ملل تاکنون قطعنامه‌های زیادی صادر کرده است. جلسه‌ای که قرار است تشکیل شود مربوط به شورای حکام است ولی در شورای امنیت نیز علیه ما قطعنامه صادر شده است ولی ما هیچ تغییری در سیاست‌هایمان ندادیم؛ چراکه معتقدیم کلیه فعالیت‌های هسته‌ای ایران در چارچوب اهداف صلح‌آمیز است. این جزو حقوق ایران است و مقررات آژانس و ان‌پی‌تی نیز نسبت به آن تصریح دارند. ما از هیچ کدام از حقوق خودمان در فعالیت‌های هسته‌ای صلح آمیز عقب‌نشینی نخواهیم کرد.

برخی معتقدند گزارش آمانو نسبت به گزارش‌های 2 سال قبل آژانس تشدید شده و همین موضوع باعث شد تا ایران دوباره درخصوص تداوم همکاری‌های هسته‌ای خود بحث تجدیدنظر را مطرح کند.
بله، آقای آمانو به مسائلی پرداختند که اساساً خارج از بازرسی‌هاست چون گزارش مدیرکل براساس بازرسی‌های آژانس انجام می‌شود و ما هم کلیه فعالیت‌هایمان شفاف و در چارچوب مقررات است ولی آمانو برخی ابهامات سال 2003 را که به آنها پاسخ داده شده، دوباره در دستور کار آژانس قرار داده و این کار غیرقابل‌قبول است.

•در جلسه روز دوشنبه کمیسیون چه تصمیمی دراین ارتباط گرفته شد؟
بازنگری در نحوه همکاری‌ها در دستور کار هفته آینده جلسه کمیسیون قرار‌گرفت.


نوشته شده در   چهارشنبه 25 آبان 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode