ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : شنبه 22 دي 1403
شنبه 22 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 22 آبان 1390     |     کد : 28202

عادل نه مربی بوده نه بازیکن، اما قضاوت می‌کند‌/برای قلع و قمع به تبریز نیامده‌ام

سرمربی تیم تراکتورسازی گفت: مجری برنامه نود نه بازیکن بوده و نه مربی، اما خیلی راحت در مورد مشکلات فوتبالی قضاوت می‌کند.

سرمربی تیم تراکتورسازی گفت: مجری برنامه نود نه بازیکن بوده و نه مربی، اما خیلی راحت در مورد مشکلات فوتبالی قضاوت می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی فوتبال کشورمان شب گذشته موفق شد در منامه با تیم بحرین در دقایق پایانی به تساوی برسد و یک امتیاز از این مسابقه کسب کند.
از همین رو خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، گفت‌وگویی با سرمربی سابق تیم ملی و کنونی تراکتورسازی در مورد اتفاقات مختلف فوتبال انجام داده که در زیر می‌خوانیم:

فارس: با توجه به تعطیلات نیم فصل، شرایط تراکتورسازی چگونه است؟
با توجه به تعطیلی تمرینات فشار زیادی را روی بدن‌ها وارد کردیم و برای مسابقه با فولاد خوزستان آماده می‌شویم.

فارس: این تطعیلی به نفع شما شد یا ضررتان؟
ما شرایط خودمان را داریم و این تعطیلی برای بازی‌های ملی است و همه تیم‌ها این تعطیلی‌ها را پشت سر می‌گذارند.

فارس: جو تبریز چگونه است؟ پس از اعتراضات برخی تماشاگران در یکی دو مسابقه ظاهرا شرایط بهتر شده است؟
اول از همه باید بگویم که جو این‌گونه که شما می‌گویید ناآرام نبود ولی برخی‌ها حساب‌شان با مردم عادی تفاوت دارد. ما به دنبال این هستیم که در تبریز کار کنیم. من قبلا هم گفتم زمانی که احساس کنم نمی‌توانم تاثیرگذار باشم، خودم کنار می‌روم. زمانی انسان با بودنش کمک می‌کند و زمانی با نبودنش. نباید این را بگویم اما تیمی که یک مربی در آن کار می‌کند، ارث پدری‌اش نیست.
تراکتورسازی پتانسیل خوبی دارد و مطمئن باشید در نیم فصل دوم شرایط به مراتب بهتری پیدا خواهیم کرد. آنهایی که شیطنت می‌کنند به دنبال این هستند که آرامش را از تیم بگیرند یا به اهدافشان که برهم زدن شادی مردم آذربایجان است، برسند.
این افراد به دنبال منافع شخصی هستند و به فکر موفقیت تراکتورسازی نیستند.

فارس: بازی تیم ملی مقابل بحرین را تماشا کردید؟
بله بازی را دیدم، ولی فکر می‌کنم بازی خوبی نبود. امیدوار هستیم بازی به بازی بهتر شویم.

فارس: پیش از این اعلام کرده بودید تیم ملی ما هنوز با تیم‌های قدرتمند آسیا بازی نکرده و محک نخورده. آیا هنوز هم چنین نظری دارید؟
شما به‌ آمار بازی‌هایی که تیم ملی انجام داده، توجه کنید. تیم ملی ما با چه کشورهایی بازی کرده است؟

فارس: اندونزی، فلسطین و بحرین....
پس قبول کنید که هنوز با تیم‌های درجه یک بازی نکرده‌ایم اما معتقدم ما باید به تیم ملی آرامش دهیم و اجازه دهیم کادر فنی نیز در آرامش کار خود را انجام دهد. وقتی تغییرات به وجود می‌آید صد در صد فراز و نشیب وجود دارد ولی باید به فکر مرحله بعد باشیم چون عیار تیم‌ها در مرحله بعد مشخص می‌شود.

فارس: تکلیف مهدی کیانی چه شد. قصد ندارید او را ببخشید؟
بحث بخشش نیست. به این حرف من دقت کنید.کیانی بازیکن خوبی است اما باز هم تکرار می‌کنم او نیاز دارد تا فضای جدیدی را تجربه کند تا متوجه شود فوتبال به آن شکلی که او تصور می‌کند، نیست و مدل‌های دیگری دارد.
به نکته‌ای از این رفتارها اشاره می‌کنم. ظاهرا یک روزنامه یکی دو روز پیش مطلبی نوشت و این مسئله اصلا به ذهن من هم خطور نکرده بود. آنها نوشته بودند ناهنجاری‌های امسال فوتبال بیشتر به کسانی برمی‌گردد که سال گذشته در تراکتورسازی بودند. ما در حال حاضر از نظر رفتاری طرز فکر این بازیکنان را تغییر می‌دهیم. اگر آنها توانستند شرایط خود را با ما تطبیق کنند که به نفع خودشان است وگرنه بهتر است فضای جدیدی را تجربه کنند. من که نیامده‌ام اینجا همه را قلع و قمع کنم. ولی باید به عنوان بزرگ‌تر تیم منافع را در نظر بگیرم.

فارس: یعنی در گذشته در تیم تراکتورسازی زیاد روی این بازیکنان کار نشده که حالا در تیم‌های دیگر چنین رفتاری نشان می‌دهند؟
من به گذشته کاری ندارم. در حال حاضر این مشکلات وجود دارد. در سپاهان هم چنین مسائلی بود اما کاری کردیم که دو سال پیاپی به عنوان تیم خوش اخلاق لیگ انتخاب شویم.
یک مربی علاوه بر بحث فنی باید روی بحث اخلاقی هم با بازیکنانش کار کند. توضیح دادم من نمی‌دانستم چنین مطلبی نوشته شده اما دوستان تماس گرفتند و برایم مطلب را خواندند.

فارس: حال که به این نکات اشاره کردید، در مورد اتفاقاتی که پیرامون نصرتی و رضایی مطرح می‌شود، هم صحبت کنید؟
ببینید باید بگویم من مربی هم اشتباه می‌کنم اما آنهایی که روی اشتباهات قضاوت می‌کنند باید تجربه داشته باشند. به طور مثال برنامه 90 دو هفته پیش آن‌گونه رفتار می‌کند و البته هفته گذشته 180 درجه تغییر رویه می‌دهند.
در مورد آن حرکت باید بگویم که من هرگز صحنه‌ها را ندیدم ولی در همین مورد می‌گویم که این کار صد در صد اشتباه بوده و آنها باید تنبیه شوند.
فردوسی‌پور در آن برنامه از آقای حسن‌زاده(رئیس کمیته انضباطی) پرسیده که چرا حکم نمی‌دهید؟ حال معلوم نبود دو روز از قضیه گذشته یا سه روز. انسان باید بابت هر اشتباه خود تنبیه شود اما خیلی خوب است آن کسی که قضاوت می‌کند به مردم انحراف فکری ندهد و ذهن مردم را از جای دیگر به سمت دیگر نبرد. اگر مقداری فوتبالی نقد و انتقاد کنید شاید کسی ناراحت نشود، اما شخصی که نه آن فشار را تحمل کرده و نه تا به حال 90 دقیقه فحش ناموس خورده چگونه می‌تواند قضاوت کند؟
عادل فردوسی‌پور نه بازی کرده و نه مربیگری، پس هیچ کدام از این شرایط را تجربه نکرده است. باز هم می‌گویم که کار، کار اشتباهی بوده ولی بازیکنی که 90 دقیقه فحش ناموس می‌خورد چه رفتاری از خود نشان می‌دهد؟
حال شاید شخصی مثل من این همه فحش بشنود و به خاطر تجربه‌اش کاری انجام ندهد، اما برخی‌ها نمی‌توانند اینگونه رفتارها را تحمل کنند.

فارس: پس معتقدید که نباید آنها را نابود کرد؟
صد در صد همین گونه است. محمد خاکپور آن شب به حدیث خوبی اشاره کرد و بحث من این است. مثلا محمد نصرتی که این‌گونه از همه عذرخواهی می‌کند و زحمات زیادی هم برای این فوتبال کشیده نباید این همه فشار را تحمل کند. ولو اینکه کار صد در صد اشتباه است. البته همان‌گونه که گفتم من حرکات رضایی و نصرتی را ندیدم و فقط از دوستان شنیدم.

فارس: دکتر منتظری، روانشناس سابق تیم ملی و استقلال که با شما هم کار کرده، اعتقاد داشت که به جای آنکه کار فرهنگی کنیم در رختکن با بازیکنان صحبت از پاداش‌های 500 هزار تومانی می‌زنیم. شما چه نظری دارید؟
اعتقاد من هم همین است. ما از سازمان ورزش به وزارت تبدیل می شویم و اگر از وزارت هم یک پله بالاتر هم برویم، فرقی نمی‌کند. اینها دوای درد ورزش ما نیست. هر وقت قانون اساسی نوشتیم و تکلیف ورزش را روشن کردیم آن وقت می‌توانیم خوشبین باشیم.
بازیکن فوتبال 6 ماه می‌دود تمرینات طاقت‌فرسا انجام می‌دهد و کلی فحش می‌شنود آن‌وقت هنگامی که می‌خواهد پولش را بگیرد، می‌گویند نداریم.
مگر ما چه خدمتی به تماشاگرانمان می‌دهیم؟ این از وضع گرمایشی و سرمایشی استادیوم‌هایمان است. این از سرویس‌های بهداشتی ورزشگاه‌هایمان است و خدماتمان هم که همه می‌بینند. من در آلمان خیلی چیزها را دیدم. آنها برای تماشاگران مسابقه می‌گذارند و برایشان سرگرمی به وجود می‌آورد اما در اینجا فشار اقتصادی هم روی تماشاگران فوتبال وجود دارد.
وضع استقلال و پرسپولیس مشخص نیست و مدیر عاملان به جای آنکه دنبال کار فرهنگی برود، صبح تا شب باید به دنبال پول بدوند. من هم اعتقاد دارم بازیکن پول زیادی می‌گیرد ولی برنامه‌ای وجود ندارد. اگر به بازیکن حرف بزنیم می‌گوید 6 ماه است پول نگرفتم. اگر خیلی ناراحت ما هستید، برو حق ما را از باشگاه بگیر.
می‌خواهم به تجربه‌ای از حضورم در لورکوزن اشاره کنم.

فارس: بفرمایید
در آلمان شرایط این‌گونه است وقتی یک تیم می‌برد طبق جدول پاداش‌ها به حساب بازیکنان پول ریخته می‌شود اما برنامه‌ریزی طوری تعیین شده که آنها تا نیم فصل حق ندارند پول را از حساب خود بیرون بکشند اما اطمینان دارند که پول در حسابشان وجود دارد. من 4 قهرمانی با استقلال آورده‌ام اما فقط یک پاداش گرفتم. یکی از وزیر وقت رفاه طلبکارم و یکی از آقای قریب. یکی دیگر هم هنوز به من نداده‌اند.

فارس: اما شما که این پاداش‌ها را نمی‌گیرید؟
نمی‌دهند که بگیریم. همین حالا 140 میلیون بابت صعود به مرحله یک هشتم لیگ قهرمانان آسیا و پاداش قهرمانی با سپاهان طلبکار هستم. اما فعلا خبری نشده است.
داستان نقش جهان را یادتان هست؟ اینها همه دست به دست هم می‌دهند که فوتبال ما به این روز بیفتد. ما نمی‌توانیم بگوییم جوان ما مقصر است چون کار فرهنگی نکرده‌ایم. من مربی چه کار فرهنگی کرده‌ام که توقع دارم بازیکن حرکاتش کنترل شده باشد. طرح جامع آقای مهرعلیزاده در حال خاک خوردن است اما ما قانونمند نیستیم و به طرق مختلف هزینه‌های بیت‌المال را از دست می‌دهیم.
ذوب‌آهن سه روز است که تمرین نمی‌کند و شاهین بوشهر نیز چنین شرایطی دارد. چه توقعی از این فضا دارید؟ من اعتقاد دارم وقتی فضا اینگونه است شاید این گونه اتفاقات رخ ندهد اما به شکل دیگری تکرار می‌شود.

فارس: با این اشکالاتی که شما اشاره کردید، حالا حالاها ورزش ما درست نمی‌شود...
به سن و سال ما که نمی‌خورد که این ورزش درست شود. (می‌خندد) شما جوانتر هستید شاید آن روز را دیدید.

فارس: بگذریم. ظاهرا به تیم پیشکسوتان هم دعوت شده‌اید؟
البته دعوت شده‌ام. از آقای بهزادی تشکر می‌کنم ولی چون ما بالای سر تیم‌مان هستیم شاید نتوانیم در اردو شرکت کنیم.

فارس: به عنوان سؤال پایانی بپرسیم که این روزها صحبت‌های زیادی مبنی بر حضور بازیکنانی مثل آرش افشین در تراکتورسازی شنیده می‌شود. آیا چنین مسئله‌ای صحت دارد؟
فقط این را بگویم هر وقت همه چیز نهایی شد و روی ورق آمد به آن اشاره می‌کنیم. اینها شایعات است. البته تمام بازیکنانی که شما اشاره می‌کنید نفرات خوبی هستند ولی تا زمان عقد قرارداد به ما اجازه بدهید.

فارس: صحبت خاصی ندارید؟
پیشاپیش عید سعید غدیر خم را به تمام مسلمانان جهان تبریک می‌گویم چون اعتقاد دارم این عید بزرگ‌ترین عید ما شیعیان است.

گفت‌وگو از میثم رحمانی


نوشته شده در   يکشنبه 22 آبان 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode