هويج خرد شده به دليل آزادسازي بيشتر کاروتنوئيدها، جذب سريعتري نسبت به هويج خرد نشده دارد و لذا جهت مصرف مناسبتر است.
دکتر مسعود کيمياگر متخصص تغذيه در گفتگو با ايسنا با اشاره به مطلب فوق گفت: هويج مادهاي سرشار از کاروتنوئيدهاست که مهمترين آن بتاکاروتن است. اين ماده غذايي در داخل سلولهاي هويج موجود است و براي دسترسي آسانتر به بتاکاروتنها ميتوان از هويج پخته و خرد شده، استفاده كرد.
وي درباره خواص هويج گفت: هويج به دليل دارا بودن کاروتنوئيدهاي فراوان که قابليت تبديل به ويتامين A را دارند، منبع غني از اين ويتامين بوده و در جلوگيري از سرطان بسيار موثر است. همچنين کاروتنوئيدها سبب تقويت ارتباط بين سلولي شده و علاوه بر کاروتنوئيد، داراي مواد قندي، فيبر و اسيد فوليک نيز هست.
اين متخصص تغذيه درباره نحوه مصرف هويج اظهار كرد: بهتر است هويج در کنار چربيهايي از قبيل شير، پنير، کره، خامه و روغن به مقدار روزانه 100 تا 200 گرم مصرف شود. همچنين توصيه ميشود پوست هويج به دليل تماس مستقيم با خاک و احتمال ايجاد بيماري گرفته شود.
وي در ادامه پيرامون مصرف بيش از حد هويج گفت: مضرات ناشي از مصرف هويج نادر است اما در صورت مصرف بيش از اندازه سبب رسوب مواد رنگي زردرنگ در زير پوست شده و ايجاد زردي ميکند که البته اين زردي با يرقان متفاوت است.
کيمياگر در پايان درباره نحوه نگهداري هويج توصيه کرد: بهتر است ساقه سبز هويج تا زمان مصرف جدا نشود و در مکان خنک و مرطوب نگهداري شود. همچنين جهت استفاده طولاني مدت ميتوان هويج را در کيسه سوراخ دار به مدت دو ماه در فريزر نگهداري كرد