در میان تمامی دوربینهای بزرگ و کوچک، حرفهای و غیرحرفهای، دیجیتال و مکانیکی که در دنیای عکاسی وجود دارند چند نمونه هستند که میتوانند با قابلیتهای خود انسان را شگفت زده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دوربینهای دیجیتال پیوسته در حال تکاملند. حسگرهای آنها بزرگتر میشود، مگاپیکسل آنها افزایش پیدا میکند و به این شکل تصاویری که تولید میکنند از کیفیت بالاتری بهره خواهند برد. با این همه پیشرفت فناوری میتواند استثناهایی را نیز در دوربینها به وجود آورد، مشابه آنچه در دوربینهای زیر میبینید:
چشماندازی به وسعت جهان
در صورتی که عکاس بخواهد تصویری پانوراما را به صورت دیجیتال خلق کند معمولا با استفاده از برنامههای فتوشاپ از تکنیک چسباندن تصاویر به یکدیگر استفاده میکند. با این همه دوربین Seitz 16X7 برای ثبت تصاویر زیبای پانوراما در کسری از ثانیه تولید شده است.
در هر تصویر بیش از 160 میلیون پیکسل جمع میشوند از این رو تمامی تصاویر به ثبت رسیده توسط دوربین به اندازهای قوی و واضح هستند که در ایجاد تصویر نهایی قابل استفاده باشند. از این رو Seitz 16X7 برای تصویربرداری از مناظر و آثار معماری و شهری دوربینی کاملا مناسب به شمار میرود.
عکاسی و تصویربرداری سه بعدی
به تازگی بیشتر فیلمها، تلویزیونها و بازیهای ویدیویی به بعد سوم قدم گذاشتهاند. اکنون عکسها نیز میتوانند خود را وارد این قلمرو کنند. دوربین FPR 3D W3 اولین دوربین عکاسی و تصویربرداری در جهان است که فیلمها و عکسهای سه بعدی با کیفیت بسیار بالا به ثبت میرساند.
استفاده از این دوربین به شکلی شگفت انگیز ساده است، تنها باید کلید شاتر را فشار داد تا جهان اطراف را در چارچوبی سه بعدی مشاهده کرده و به ثبت رساند. این دوربین همچنین از ویژگی جالب توجه دیگری برخوردار است، کاربر میتواند از یک سوژه در دو زاویه مختلف عکاسی کند سپس دوربین خود این تصاویر را ترکیب کرده و تصویری سه بعدی را از آن ارائه میکند.
دوربینی به ارزش تاریخ
شاید در نگاه اول به نظر نیاید اما دوربینی که تصویر آن را در پایین مشاهده میکنید گران قیمت ترین دوربین جهان است. پس در صورتی که تا به حال ارزش بالای دوربین را با میزان تکنولوژیهای به کار گرفته شده در آن برابر میدانستید تفکر خود را تغییر دهید.
این دوربین Leica سری صفر که در سال 1923 ساخته شده است به دلیل اهمیت تاریخی و وضعیت نمادیناش قیمتی در حدود 1.74 میلیون دلار دارد. تنها 25 نمونه از این دوربین در جهان ساخته شده است و این دوربین هفتمین نمونه و تنها نمونهای است که به زبان آلمانی بر روی آن حکاکی شده است.
دوربینی با مهندسی یک خودرو
شرکت Leica همچنان در حال ساخت مرغوبترین دوربینهای عکاسی در جهان است و دوربین M9 Titanum نیز از این موضوع مستثنی نیست. این دوربین نتیجه همکاری شرکت Leica با طراح مشهور شرکت خودروسازی آئودی، "والتر دسیلوا" است.
بدنه این دوربین از تیتانیومی به دقت مهندسی شده ساخته شده است و حاشیههای آن از چرمی پوشانده شده که معمولا در ساخت داخل برترین خودروهای آئودی به کار گرفته میشود. تنها 500 نمونه از این دوربین تولید شده که قیمت هر یک از آنها 30 هزار دلار یعنی در حدود 39 میلیون تومان است.
دوربینی برای سفرهای فضایی
ابعاد دوربین WFC3 برابر یک پیانوی کوچک است اما در صورتی که هدف عکاسی از دورافتادهترین نقاط جهان باشد به دوربینی با قدرت زوم خارقالعاده نیاز خواهد بود. WFC3 در واقع سومین نسخه از این دوربین است که طی ماموریت سال 2009 فضانوردان درون تلسکوپ هابل کار گذاشته شده است.
این دوربین میتواند از سوژههای نجومی در طیفی گسترده از طول موجهای نوری عکاسی کند و از میدان دید بسیار وسیعی نیز برخوردار است. به این شکل دانشمندان میتوانند عمیقترین نقاط جهان هستی را مشاهده کنند. تصاویر به ثبت رسیده با این دوربین در عین کاربردهای علمی که دارد از زیبایی خارقالعاده ای نیز برخوردار است.
وضوح شگفتانگیز در یک تک فریم
بالا بودن مگاپیکسل یک دوربین دیجیتال معمولا دیگر زوایای عملکرد دوربینها را از دید پنهان میکند در حالی که حسگرها، لنزها و دیگر بخشهای دوربین نیز در خلق تصویری با وضوح بالا بسیار اهمیت دارند. با این همه برای عکاسان حرفهای عکاسی عکسهایی که قرار است بر روی بیلبوردها یا برگههای گلاسه مجلات چاپ شوند با استفاده از دوربینهای معمولی دیجیتال کفایت نمیکند.
با این همه عکاسان حرفهای با افزودن ابزار دیجیتالی به پشت دوربینهای معمولی و غیردیجیتال میتوانند تک عکسهای بسیار خوبی را با بیشترین جزئیات ممکن به ثبت برسانند. در میان این ابزار Phase One IQ180 با قابلیت ثبت 80 میلیون پیکسل در جهان حرف اول را میزند.
دوربینی به اندازه یک کف دست
دوربین پنتاکس Q در حال حاضر کوچکترین دوربین عکاسی جهان است که از قابلیت تعویض لنز برخوردار است. ویژگی که به واسطه سیستم اتصالی Q که پنتاکس آن را ابداع کرده در این دوربین کوچک به وجود آمده است. حذف منظره یاب اپتیکال، جعبه آینه و حسگر AF این دوربین را به ابزاری بسیار سبک تبدیل کرده است.
ریزترین دوربین تصویربرداری
دوربین ویدیویی Medigus ریزترین دوربین تصویربرداری موجود است. این دوربین با استفاده از حسگر CMOS درونیاش تصاویر ویدیویی را با وضوح 45 هزار پیکسل به ثبت برساند.
بر اساس گزارش ان بی سی، این دوربین با هدف استفاده در عملیات پزشکی و با استفاده از موادی ساخته شده که نمیتواند به بدن انسان آسیبی وارد آورد. با وجود این ویژگیهای تحسینبرانگیز، این دوربین به گونه ای ساخته شده تا پس از یکبار استفاده پزشکی بتوان آن را به دور انداخت تا نیاز به استریل کردن آن پس از هر بار استفاده از بین برود.