جام جم آنلاين: حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد، غفران برای او نیست، مگر آنکه عرفه را درک کند. هر لحظه ای از لحظات امروز برای ما گرانبهاست، به ویژه برای دعا و درخواست از خداوند. این فرصت بهترین فرصت است. پس این فرصت را از دست ندهید، به ویژه از ظهر تا هنگام غروب را که در روایات وارد شده است.
در روایتی نقل شده است که شب عرفه هر دعای خیری که انسان بکند، به اجابت می رسد و برای کسی که در شب عرفه اطاعت الهی را بکند و اعمال صالحه انجام دهد، معادل صد و هفتاد سال اطاعت و عبادت است؛ یعنی از نظر پاداش چنین چیزی به او داده می شود.
مقیّد باشید که شب عرفه مشغول به غیر عبادت نشوید! چون امشب یکی از بزرگترین فرصت هایی است که ما داریم. از غروب شب عرفه تا غروب روز عرفه زمان بسیار بزرگی است.
روایتی از زین العابدین صلوات الله علیه آمده که محدث قمی آن را نقل کرده است؛ در آن روایت آمده است که روز عرفه بود و حضرت دیدند که سائلی دارد از مردم، یعنی غیر خدا، درخواست می کند.
حضرت به او فرمود: وای بر تو! در چنین روزی از غیر خدا تقاضا و درخواست می کنی!؟ و حال آنکه امید می رود در چنین روزی فضل الهی شامل طفل هایی شود که در رحم مادر هستند. امید است که اینها خوشبخت و سعادتمند شوند.
حضرت امام جعفر صادق (ع) فرمودند: اگر کسی در ماه مبارک رمضان مورد مغفرت الهی قرار نگیرد، غفران برای او نیست، مگر آنکه عرفه را درک کند. هر لحظه ای از لحظات امروز برای ما گرانبهاست، به ویژه برای دعا و درخواست از خداوند. این فرصت بهترین فرصت است. پس این فرصت را از دست ندهید، به ویژه از ظهر تا هنگام غروب را که در روایات وارد شده است.
مي خواستم به دوستان سفارش كنم که اين چند ساعت را غنيمت بشمارید. بدانيد اگر مي خواهيد مشكلاتتان را حل كنيد که همه ما مشكل داريم بياييد اين چند ساعت را از او بخواهيد، چون امروز بُردِ دعا خيلي زياد است، به ویژه درباره ديگران اگر دعا كنيد، ما در روايت داريم که خدا چند هزار برابر به شما می دهد.
(آيت الله حاج آقا مجتبي تهراني)