براساس اعلام فیفا، تیم ملی فوتبال ایران پیشرفت چشمگیری داشته است.
پایگاه اینترنتی فیفا در مقالهای نوشت: به نظر میرسد ایران با مربیگری کارلوس کیروش قادر است باردیگر دورانی را که بی چون و چرا در فوتبال آسیا حکمرانی میکرد، زنده کند.
این مربی پرتغالی از زمانی که در راس تیم ملی فوتبال ایران قرار گرفته توانسته است پیروزیهای ارزشمندی کسب کند.
این پیروزیها باعث صعود هشت پلهای ایران در ردهبندی جهانی فیفا شد و اکنون این تیم در جایگاه چهل و دوم قرار دارد.
در میان تیمهای آسیایی نیز تیم ملی ایران که مدتهاست در جایگاه چهارم قرار دارد، به شدت فاصله خود را با سه تیم اول این قاره کم کرده و در مدت یک ماه، فاصله سی و پنج پلهای خود را با ژاپن ( به عنوان تیم اول) به بیست و پنج پله رسانده است.
بدون تردید باید دلایل این پیشرفت قابل ملاحظه را در نتایج خوبی جستجو کرد که این تیم در بازیهای انتخابی جامجهانی دو هزار و چهارده برزیل مقابل حریفانش بدست آورد. پیروزی شش بر صفر تیم ملی ایران مقابل بحرین در این میان بسیار حائز اهمیت بود.
تحمیل پیروزی هفت بر صفر بر تیم ملی فلسطین چند روز قبل از دیدار با بحرین نیز نشان از توان فوقالعاده تهاجمی ایران دارد.
از سوی دیگر، پیروزی مقابل بحرین باعث شد ایرانیها جایگاه خود را در گروهی که در آن قطر و بحرین نیز به چشم میخورند، استحکام بخشند. اگر تیم ملی ایران یازدهم نوامبر نیز در منامه مقابل تیم ملی قطر به پیروزی دست یابد، گام بزرگی به سوی جام جهانی سال دو هزار و چهارده برخواهد داشت.
در ادامه این مقاله آمده است انتظار میرود ایران با پیروزی اخیر مقابل بحرین همچنان به پیشرفت خود ادامه دهد.
اکنون دیگر حضور در جامجهانی دو هزار و چهارده برزیل در ذهن بازیکنان و تماشاگران ایرانی رویا نیست. سطح بالای تیم ملی کاری کرده است که تماشگران ایرانی کاملا مجذوب بازی آن شوند. برخیها حتی براین باورند تیم ملی این استعداد را دارد پیرو نسلی طلایی باشد که سردمدار آن علی دایی بود.
این پیشرفتها همچنین مرهون زحمات کارلوس کیروش، مربی پرتغالی است که توان خود را معطوف، دادن روحیهای کاملا تهاجمی به تیم کرده است.
به گفته جواد نکونام، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران، کیروش از زمان انتصابش به عنوان مربی ایران در ماه آوریل، اطرافیانش را با خود همراه کرده است.
نکونام میگوید: ما پیشتر، بسیار بر جنبه دفاعی تیم تاکید داشتیم. کیروش از ما خواست نخست به فکر حمله باشیم.
نکونام ادامه میدهد او (کیروش) براین باور است قدرت ما قبل از هر چیز در بازی تهاجمی است.
این راهبرد باید زمینهساز پیروزیهای بیشتر باشد. وی از ما خواسته است بیشتر در محوطه جریمه حضور داشته باشیم.
سایت فیفا در ادامه مینویسد: مربی سابق رئال مادرید کارش را به عنوان سرمربی تیم ملی ایران با پیروزی قاطع پنج بر صفر در مجموع دو بازی مقابل مالدیو آغاز کرد. سپس ایران آرایش خوب تیمی خود را با پیروزی سه بر صفر مقابل اندونزی به اثبات رساند.
در ادامه تساوی یک بر یک مقابل قطر باعث بروز نگرانیهای شد که پیروزی قاطع مقابل بحرین این نگرانیها را نیز کاملا برطرف کرد.
اگرچه نشان مربی پرتغالی در نتایج اخیر به چشم میخورد، نباید مجموعهای غنی از بازیکنان مستعدی را نیز که کیروش در اختیار دارد، نادیده بگیریم. تیم ملی ایران که با آرایش چهار -چهار- سه به میدان میرود، میتواند بر مهارتهای فراوان نکونام، علی کریمی و آندرانیک تیموریان، بازیکن سابق فولهام تکیه کند.
این تیم در خط حمله نیز از بازیکنانی همچون کریم انصاری فرد ( سایپا) و جواد کاظیمان و غلامرضا رضایی ( پرسپولیس) بهره میبرد.
پایگاه اینترنتی فیفا در ادامه مینویسد تاثیر مربی جدید تیم ملی فوتبال ایران تنها محدود به جنبه تهاجمی این تیم نشده است.
تیم ایران این روزها دفاع آهنینی دارد که بازیکنانش برای حمله تردید نمیکنند. سید جلال حسینی و هادی عقیلی در بازی مقابل بحرین توانستند از سیستم جدید نهایت بهره ببرند و جزو گلزنان تیمشان باشند. بااین وصف، کیروش هنوز به دنبال استعدادهای جدید است. به نظر میرسد رضا قوچاننژاد که در بلژیک توپ میزند و اشکان دژاگه، مهاجم تیم ولفسبورگ آلمان نیز جزو گزینههای این مربی پرتغالی باشند.
ایران که غایب بزرگ جام جهانی فوتبال در آفریقایی جنوبی بود، اینگونه پیداست باردیگر عزم خود را برای کسب افتخار در سطح جهانی جزم کرده است. بازیهای مقدماتی جامجهانی سال دو هزار و چهارده برزیل میتواند به این تیم فرصت دهد جایگاه شایسته خود را دوباره بدست آورد.
کیروش که شاهد شکست ایران در مقابل کره جنوبی در مرحله یک چهارم نهایی جام ملت های آسیا در ژانویه سال دو هزار و یازده در قطر بود، میگوید شاهد بودم آنان (بازیکنان ایران) پس از این شکست چقدر غمگین بودند. این نشان میدهد چقدر کشورشان را دوست دارند. به آنان گفتم نمیخواهم دیگر شاهد اشکشان باشم و باید سخت کار کرد تا رقبایمان را در آینده به گریه بیاندازیم.