ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : جمعه 5 مرداد 1403
جمعه 5 مرداد 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : يکشنبه 1 آبان 1390     |     کد : 27214

یکشنبه 1 آبان 26 ذي القعده 23 اکتبر

آخرین حج پیامبر(ص) (جحة الوداع) در سال 10 هجري قمري...

آخرین حج پیامبر(ص) (جحة الوداع) در سال 10 هجري قمري
حضرت محمد (ص) در سال 10 هجري قمري به قصد زيارت خانه خدا به اتفاق هزاران تن از مسلمانان و ياران نزديكشان از مدينه عازم مكه معظمه شدند. حضرت ختمي مرتبت بعد از هجرت چند بار قصد زيارت كعبه را كردند اما فقط دو بار موفق به اجراي مناسك حج شدند. رسول گرامي اسلام بعد از اداي فريضه حج، در روز چهاردهم ذيحجه آخرين بار خانه كعبه را زيارت كردند و سپس به قصد مدينه منوره از مكه خارج شدند. حضرت محمد (ص) در ميان راه در محل غدير خم پس از نزول آيه شصت و هفت از سوره مباركه مائده مولاي متقيان علي (ع) را به جانشيني خود برگزيدند. گفتني است كه آخرين سفر حج حضرت محمد (ص) در تاريخ به حجة الوداع شهرت دارد.

ولادت محمد بن ابي بكر در سال دهم هجري قمري
محمد بن ابي بكر، از ياران وفادار و فداكار امام علي بن ابي طالب(ع) بود.
وي، در سفر معنوي و روحاني حجه الوداع، كه پيامبر اكرم(ص) و اكثر اصحاب و پيروان آن حضرت،در سال دهم قمري از مدينه منوره و ساير نواحي اسلامي عازم مكه معظمه شده بودند، در سرزمين "ذوالحليفه"، يا "شجره" كه بين راه مدينه و مكه و يكي از "ميقات" پنجگانه است، در چند روز مانده به پايان ماه ذي قعده، از بانوي شريف و گرانقدري بنام "اسماء بنت عميس" ديده به جهان گشود.
علامه مجلسي، در اين باره گفت: اسماء بنت عميس در مكاني به نام "بيدا" و چهار روز مانده به آخر ذي قعده و در سفر حجه الوداع، محمد بن ابي بكر را به دنيا آورد.
گفتني است كه اسماء بنت عميس از زنان سابق الايمان بود و در سال هاي نخست ظهور اسلام، به پيامبر خدا(ص) ايمان آورد و به همراه همسر دلير و فداكارش حضرت جعفر بن ابي طالب(ع)، معرف به جعفر طيار، به حبشه هجرت كرد و پس از هجرت پيامبر(ص) به مدينه و تشكيل حكومت اسلامي، آنان نيز به مدينه هجرت كردند.
در سال هشتم قمري، جعفر بن ابي طالب(ع) در رأس سه هزار رزمنده سپاه اسلام در جنگ با روميان متجاوز، در مكاني به نام "موته" شركت كرد و در اين جنگ نابرابر، بسيار ايستادگي كرد، تا اين كه دو دستش قطع شد و مظلومانه به شهادت رسيد. بر اساس حديث صحيحي از پيامبر اسلام(ص)، خداوند سبحان به جاي دو دست بريده او در جنگ موته، دو بال در بهشت به او عنايت مي كند تا با آن ها به هر كجا كه خواهد، پرواز كند. بدين جهت از آن زمان به "جعفر طيار" معروف گرديد.
اسماء بنت عميس، پس از شهادت جعفر طيار، با ابوبكر بن ابي قحافه ازدواج كرد و محمد بن ابي بكر را به دنيا آورد. پس از مرگ ابوبكر در جمادي الآخر سال سيزدهم قمري، با امام علي بن ابي طالب(ع) ازدواج كرد و از آن زمان، محمد بن ابي بكر را به همراه خويش به خانه امام علي(ع) برد و از تربيت علوي و روحيه ستم ستيزي، وي را بهره مند نمود.
محمد بن ابي بكر در مبارزه با تبعيضات و ستم گري هاي عثمان [خليفه سوم راشدين] و عاملان او، به ويژه با عامل او در مصر، يعني عبدالله بن سعد بن ابي سرح، بسيار ساعي بود. هم چنين در راه ايجاد و استمرار حكومت عدالت گستر حضرت علي(ع)، بسيار جان فشاني كرد و در جنگ جمل در حمايت از آن حضرت، درست روبروي خواهر خويش عايشه بنت ابي بكر قرار گرفت.
امام علي(ع)، پس از پايان جنگ جمل، وي را به حكومت مصر منصوب كرد و طي نامه اي به اهالي مصر و خود محمد بن ابي بكر سفارش هاي ارزنده و آموزنده اي نمود.
محمد بن ابي بكر، پس از استقرار در مصر، با شايستگي تمام و وفاداري به آرمان هاي مقدس علوي، بر روش مولايش اميرمومنان(ع) حكومت كرد و با مخالفانش مبارزه نمود و سرانجام، در سال 38 قمري، در هجوم سراسري سپاهيان شام به فرماندهي عمرو بن عاص، به دست معاويه بن حديج به طرز فجيعي به شهادت رسيد.
امام علي(ع) در شهادت وي بسيار متأثر و اندوهگين شد.

تولد«سعدالدين مسعود بن هروي خراساني» در سال 722 هجري قمري
«سعدالدين مسعود بن هروي خراساني» مشهور به علامه تَفتازاني فقيه و اديب ايراني در سال 722 هجري قمري متولد شد. او آثار متعددي دارد اما از معروفترين آنها« ارشادالهادي؛ تهذيب المنطق؛ و شرح الكشاف» را مي‏توان نام برد. علامه تفتازاني در شهر سمرقند به خاك سپرده شده است.

شهادت آيت الله حاج سيد مصطفي خميني در سال 1356 هجري شمسي
آيت الله حاج آقا مصطفي خميني فرزند برومند امام خميني(ره) در سال 1356 هجري شمسي در منزل خويش توسط عوامل ساواك به شهادت رسيد و مردم ايران را كه در تدارك برگزاري جشن‎هاي ميلاد امام رضا(ع) بودند؛ عزادار ساخت. حاج آقا مصطفي در شهر مقدّس قم زاده شد و بعد از اتمام دروس ابتدايي در حوزه علميه قم به فراگيري علوم اسلامي از محضر اساتيدي چون آيات عظام صدوقي و محمد جواد اصفهاني بهره جست. به دنبال آن سطوح عاليه را نزد مرحوم آيت الله بروجردي، امام خميني(ره) و علامه طباطبايي آموخت. شهيد مصطفي خميني به سبب هوش سرشار و ذوق بي‎حدّ خود در فراگيري علوم اسلامي در 27سالگي به درجه اجتهاد رسيد و از آن هنگام به مدت 10سال درحوزه نجف تدريس كرد. در سال1343 شمسي در پي تبعيد حضرت امام به تركيه وي دستگير و زنداني شد. سپس به تركيه و عراق تبعيد گرديد و از آن تاريخ هميشه در كنار حضرت امام قرارداشت. سرانجام در سال1356 شمسي توسط مزدور ساواك به طرز مرموزي به شهادت رسيد. گفتني است شهادت حاج آقا مصطفي خميني از عوامل بسيار مؤثر در بيداري ملت مسلمان و مبارز ايران و گسترش دامنه انقلاب اسلامي بود.

برپایی تظاهرات با شكوه فلسطینی ها عليه رژيم ستمشاهي پهلوي در سال1357هجري شمسي
مردم مسلمان و مبارز فلسطيني در سال1357هجري شمسي تظاهرات با شكوهي عليه رژيم ستمشاهي پهلوي برپا كردند. اين تظاهرات به نشانه ابراز همدردي و اعلام حمايت از مردم انقلابي ايران انجام شد. اين امر از يك سو در تقويت روحيه مردم مبارز و مسلمان ايران تأثير بسزايي داشت، و از ديگر سوي نداي انقلاب اسلامي ايران را به گوش جهانيان رساند.

روز آمار و برنامه ريزي‎
تحليل وضعيت موجود و پيش بيني وضعيت آينده در بخشهاي مختلف اقتصادي مستلزم وجود داده‌هاي آماري دقيق، جامع و به روز است. بنابراين آمار و اطلاعات يكي از عوامل مؤثر و ضروري براي برنامه‌ريزي، ارزيابي عملكردها و تصميم‌گيري در سطوح مختلف مديريت بوده و سياستگزاران، برنامه‌ريزان و كارشناسان براي تدوين راهبردها، سياستگزاري و تعيين خط مشي، برنامه‌ريزي، نظارت، هماهنگي و هدايت برنامه‌ها و نيز فعالان اقتصادي و تجار در فرآيند ارتقاء جايگاه كشور در بازار جهاني به داده‌هاي آماري نياز دارند.
آمار و اطلاعات پايه و اساس هر تحقيق، پژوهش، تصميم گيري، برنامه ريزي و سياستگزاري است. به همين جهت سياستگزاران، برنامه ريزان و كارشناسان براي تدوين برنامه‌ها، سياستگزاري‌ها و تصميم گيري‌ها به داده‌هاي آماري ويژه اي نياز دارند كه براساس آنها تحليل‌هاي خرد و كلان خود را شكل دهند. برخي فعالان اقتصادي به داده‌هاي آماري صنعت يا بازار خاصي توجه دارند، حال آنكه برخي ديگر علاوه بر آمارهاي موردي به داده‌هاي آماري متغيرهاي كلان اقتصادي توجه مي‌كنند. همچنين پژوهشگران به طيف گسترده‌اي از داده‌هاي آماري نياز دارند. استفاده از اين ابزار اساسي و مطمئن به نحوي مورد توجه قرار گرفته كه ميزان توسعه‌يافتگي كشورها ارتباط تنگاتنگي با حجم و كيفيت آمار و اطلاعات توليد شده توسط آنها دارد. تهيه و توليد اطلاعات آماري صحيح و ارايه بهنگام آن به منظور رفع نيازهاي آماري جامعه به ويژه برنامه‌هاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور و همچنين تغذيه پايگاه اطلاعات آماري از جمله مهمترين هدف هاي نظام آماري كشور مي‌باشد.

رسميت يافتن كشورعربستان سعودي در سال 1932ميلادي
كشورعربستان سعودي در سال 1932ميلادي رسميت يافت و ابن سعود بطوررسمي پادشاه عربستان شد. درجنگ جهاني اول سعودي ها با انگلستان روابط دوستي برقراركردند و پس از جنگ با جدايي ضمايم عثماني ازاين امپراتوري، عربستان نيزمستقل شد و درجنگي كه ميان عبدالعزيز ابن سعود و حسين شريف مكه روي داد؛ ابن سعود به پيروزي رسيد و حجازجزئي از قلمرو وي شد. سرانجام درسال1351هجري قمري عبدالعزيز عنوان سلطان عربستان را گرفت و كشورعربستان سعودي بطوررسمي تشكيل شد. عربستان سعودي درجنوب غربي آسيا درميان خليج فارس و درياي عمان واقع است.

درگذشت زيگموند فرويد پدرطب رواني در سال1939ميلادي
زيگموند فرويد پزشك معروف اتريشي و مشهوربه پدرطب رواني در سال1939ميلادي در83 سالگي درلندن درگذشت. فرويد بنيانگذار علم جديد پِسيك آناليز يا پژوهش درضميرپنهان آدمي و به عبارتي روانكاوي است. فرويد نخستين كسي است كه قواعد و شيوه هاي پژوهش درضميرپنهان آدمي را شناخت و كشف كرد. اصول كشف شده به همت فرويد علاوه بر روانشناسي درهنر و ادبيات هم اثر گذاشت. گفتني است كه فرويد درچك و اسلواكي متولد شد اما بعد با خانواده اش به اتريش مهاجرت كرد و دروين ساكن شد؛ ازاين رو همه او را اتريشي مي دانند. تعبيررؤياها و مقدمه اي برروانكاوي ازآثارمشهور فرويد محسوب مي شوند. 


نوشته شده در   يکشنبه 1 آبان 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode