غولهاي فناوري در بزرگترين نمايشگاه آيتي خاورميانه گردهم آمدند
نوآوريهاي برتر در جيتكس 2011
جام جم آنلاين: جيتكس GITEX 2011 نيز همچون سالهاي گذشته با هدف معرفي آخرين دستاوردهاي شركتهاي بزرگ فعال در زمينه فناوريهاي ديجيتالي از 9 اكتبر (17 مهر) تا 13 اكتبر (21 مهر) در امارات متحده عربي (شهر دبي) برگزار شد.
در نمايشگاه جيتكس امسال كه از آن به عنوان بزرگترين جشنواره و گردهمايي شركتهاي فعال در حوزه فناوري و توليد كالاهاي مصرفي الكترونيكي و ديجيتالي نام برده ميشود، بيش از 4000 شركت داخلي و خارجي كه در فضايي به وسعت 75 هزار مترمربع و در مركز برگزاري همايشها و نمايشگاههاي دبي برپا شده بود، شركت داشتند و ابرهاي محاسباتي، تبلتها، امنيت در فضاي سايبري، فناوريهاي ارتباطي مدرن و همچنين فناوريهاي اختصاصي براي گوشيهاي تلفن همراه از موضوعات اصلي مطرح شده در بخشهاي مختلف اين نمايشگاه بودند.
حضور پررنگ مايكروسافت در جيتكس
شايد بتوان گفت يكي از فعالترين شركتها در جيتكس امسال شركت مايكروسافت بود كه در يك طرح ابتكاري چندين غرفه را در قسمتهاي مختلف نمايشگاه به معرفي محصولات و خدمات جديد خود در بخشها و حوزههاي مختلف فناوريهاي ديجيتالي اختصاص داده بود. بخش بزرگي از فعاليتهاي مايكروسافت به معرفي ويندوز 7 اختصاص يافته بود، اما همانطور كه پيشبيني ميشد در ميان غرفههاي متعددي كه مايكروسافت در اختيار داشت، غرفهاي كه به كنسول بازي ايكسباكس و جادوي كينكت اختصاص داشت بيش از ديگر غرفههاي اين شركت با استقبال بازديدكنندگان مواجه شد، بازديدكنندگاني كه علاقهمند بودند تا از آخرين دستاوردهاي اين شركت در زمينه بازيهاي جديد طراحي شده براي كينكت مطلع شوند. فناوري مايكروسافت Surface نيز از جمله فناوريهايي بود كه غرفه آيندهنگري مايكروسافت كه با شعار آينده را ببينيد توجه بازديدكنندگان را به خود جلب ميكرد، به نمايش گذاشته شده بود.
در حقيقت Surfaceها صفحات هوشمندي هستند كه روي سطح ميز قرار ميگيرند و به گونهاي طراحي شدهاند كه شما ميتوانيد براحتي و به كمك انگشتان دست خود و بدون نياز به صفحه كليد يا ماوس كامپيوتر، تصاوير و فيلمهاي مورد نظرتان را روي آن نظارهگر باشيد. ويژگي منحصر به فرد اين صفحات هوشمند اين است كه ميتواند اجسامي كه شما روي آن قرار ميدهيد را براحتي شناسايي كرده و مشخصات مربوط به آن را روي صفحه به نمايش گذارد.
اگرچه چند سالي از عرضه اين فناوري ميگذرد، اما به دليل اين كه اين فناوري بسيار فراتر از نيازهاي كاربران امروزي و به اصطلاح جلوتر از زمان بوده است، هنوز استفاده از اين فناوري، آنطور كه بايد و شايد رواج پيدا نكرده است.
از دوربينهاي جديد سوني تا نمايشگرهاي مولتيتاچ پاناسونيك
در جيتكس امسال، سوني بيشتر فعاليتهاي خود را به معرفي دوربينهاي جديد آلفا اختصاص داده بود. در حال حاضر شركت سوني به عنوان يكي از پيشتازان منطقه در عرصه توليد دوربينهاي ديجيتالي بيش از 70 درصد سهام بازار فروش دوربينهاي ديجيتالي در خاورميانه را در اختيار دارد. اين شركت در طراحي و ساخت دوربينهاي جديد آلفا، از فناوري براي حركت آينه چشمي هنگام عكاسي بهره گرفته است و بنابراين چنين دوربيني از هرگونه حركت مكانيكي بينياز خواهد بود. با توجه به اين كه آزاد شدن چشمي در نسل جديد دوربينهاي آلفا تنها 02/0 ثانيه به طول ميانجامد ميتوان اين دوربينها را سريعترين دوربينهاي جهان به شمار آورد. علاوه بر اين، دوربينهاي جديد سوني از قابليت ضبط فيلم و فوكوس خودكار روي مناظر اطراف نيز برخوردار است.
غرفه شركت پاناسونيك نيز در نمايشگاه امسال با به نمايش گذاشتن تلويزيونهايي با نمايشگرهايي در ابعاد بسيار بزرگ مورد توجه شمار زيادي از علاقهمندان و بازديدكنندگان قرار گرفته بود. تلويزيون جديد پاناسونيك مجهز به نمايشگرهاي پلاسماي 152 اينچي هستند كه از قابليت پخش تصاوير سهبعدي نيز برخوردارند. يكي از ابتكارات شركت پاناسونيك براي جلب توجه بازديدكنندگان امكان تماشاي مسابقات فوتبال در اين تلويزيونها بود. لذت تماشاي مسابقات فوتبال در تلويزيونهاي سهبعدي، غرفه پاناسونيك را به يكي از شلوغترين و پرازدحامترين غرفهها در جيتكس امسال مبدل كرده بود. يكي از ديگر فناوريهاي جديد پاناسونيك نيز نمايشگرهاي 103 اينچي مجهز به فناوري مولتيتاچ بود. اين نمايشگرها ميتوانند به طور همزمان فرامين و دستوراتي را كه از طريق تماس انگشتان دست با سطح صفحه نمايشگر دريافت ميكنند به اجرا درآورند.
اولترابوكهاي اينتل از راه ميرسند
اگر از كاربران دنياي ديجيتال هستيد، حتما با اولترابوكها آشنا هستيد. در حقيقت اولترابوكها (Ultrabook) لپتاپهاي كوچك، سبك و در عين حال بسيار كارآمدي هستند كه شركت اينتل قصد دارد به عنوان رقيبي براي تبلتها و با توجه به نياز كاربران به دستگاههاي كامپيوتري با قابليت حمل و كاربرد آسان از آغاز سال 2012 ميلادي به بازار عرضه كند. در جيتكس امسال نيز اينتل با هدف به نمايش درآوردن و رونمايي از صنعت تخصصي خود براي ساخت اولترابوكها حضور يافته بود. مديران اين شركت بر اين باورند كه هميشه در پشت پرده اتفاقات و رويدادهاي عجيب و جالب توجه در حوزه فناوريهاي ديجيتال ميتوان ردپايي از اينتل را يافت.
نكته: در نمايشگاه جيتكس امسال كه از آن به عنوان بزرگترين جشنواره خاورميانهاي شركتهاي فعال در حوزه فناوري و توليد كالاهاي مصرفي الكترونيكي و ديجيتالي نام برده ميشود، بيش از 4000 شركت حضور داشتند
اولترابوكها به علت ضخامت بسيار كم و همچنين وزن اندكي كه دارند راحتي بيشتري را در اختيار كاربران قرار ميدهند و اينتل ويژگيهاي امنيتي را از جمله مشخصات نسل جديد كامپيوترهاي قابل حمل خود ميداند كه از آن جمله ميتوان به امكان از بين بردن اطلاعات ثبت شده در حافظه كامپيوتر از راه دور و همچنين مجهز بودن اولترابوكها به سيستم پيشرفته تشخيص هويت اشاره كرد. در طراحي و ساخت اولترابوكهاي اينتل از پردازشگرهاي كممصرف با نام رمز Haswell استفاده شده است كه ميتواند مدت زمان نگهداري شارژ در باتري اين كامپيوترها را از چند ساعت تا بيش از 10 روز در حالت نيمهفعال افزايش دهد. البته با توجه به اين كه كارايي اولترابوكها در مقايسه با تبلتها متفاوت است، نميتوان اولترابوكها را رقيبي براي تبلتها دانست. چنان كه بهرغم استقبال كاربران از تبلتها همچنان بسياري از كاربران خريد نتبوك را به تبلت ترجيح ميدهند اينتل پيشبيني كرده است در سال 2012 با عرضه نسل جديد كامپيوترهاي قابل حمل موسوم به اولترابوكها، اين كامپيوترها بتوانند بيش از 40 درصد بازار فروش كامپيوترهاي قابل حمل را از آن خود سازند.
سايه ابرهاي محاسباتي بر فناوريهاي ديجيتالي
همانطور كه ميدانيد ابرهاي محاسباتي از جمله فناوريهاي روز دنياي ديجيتال هستند كه اين روزها اغلب فناوريهاي جديد در زمينه اطلاعات و ارتباطات شبكهاي براساس آن طراحي ميشوند. در جيتكس امسال نيز ابرهاي محاسباتي از مهمترين موضوعات مطرح شده بود. نخستين سيستم ذخيرهساز شخصي شركت بوفالو كه به طور اختصاصي براي شبكههاي ارتباطي موسوم به Cloud Station يا ايستگاههاي ابرهاي محاسباتي و همچنين مجموعهاي از دستگاههاي ذخيرهسازي، بيسيم و سيستم چند رسانهاي طراحي شده است براساس فناوري پردازش ابري يا همان ابرهاي محاسباتي عمل ميكند. اين سيستم ذخيرهسازي ميتواند نقش بسيار مهمي در تسهيل فرآيند كاري سرورهاي مستقر در شبكه ابرهاي محاسباتي داشته باشد. به كمك اين سيستم كاربران ميتوانند از طريق گوشيهاي هوشمند، تبلتها يا كامپيوترهاي شخصي از هر نقطه از دنيا به دادهها و اطلاعات مورد نظر خود نظير عكس، فيلم، موسيقي و ... كه روي يك حافظه مجازي در شبكه ابرهاي محاسباتي ذخيره شده است دسترسي داشته باشند.
اما نفوذ ابرهاي محاسباتي به دنياي ديجيتال تنها محدود به سيستمهايي براي دستيابي به اطلاعات و دادههاي مورد نياز كاربران محدود نخواهد شد، بلكه اين فناوري جديد ديگر ابعاد دنياي ديجيتال را نيز تحت تاثير خود قرار داده است. شركت HP كه از جمله موفقترين و شناختهترين شركتها در زمينه طراحي و ساخت پرينتر و اسكنر در سطح دنياست در جيتكس امسال 4 چاپگر جديد ساخت اين شركت را به نمايش گذاشت.
اگرچه ميتوان مجهز بودن اين چاپگرها به فناوري سهبعدي را از جمله ويژگيهاي منحصر به فرد آنها دانست، اما از آنجا كه اين روزها اغلب شركتهاي بزرگ فناوري در تلاش هستند تا خود را با آخرين نوآوريهاي اين عرصه همگام سازند، شركت HP نيز چاپگرهاي جديد خود را براساس فناوري ابرهاي محاسباتي طراحي كرده است.
نسل جديد چاپگرهاي HP نياز به كامپيوتر و آپلود تصاوير ندارند و همين ويژگي از جمله نوآوريهاي جديد در طراحي اين چاپگرهاي جديد است. بنابراين به جاي اين كه كاربر عكس گرفته از يك شيء را آپلود كرده و سپس اطلاعات آن را به چاپگر ارسال كند، ميتواند تصوير اسكن شده شيء مورد نظر را به طور مستقيم به چاپگر ارسال كند. نسل جديد چاپگرها از برنامههاي متعددي پشتيباني ميكنند كه از آن جمله ميتوان به پشتيباني از wi-fi اشاره كرد. با استفاده از اين ويژگي كاربر از طريق سيستم wi-fi گوشي تلفن همراه خود را به طور مستقيم به چاپگر متصل كرده و تصاوير يا مدارك مورد نظر خود را چاپ ميكند. بنابراين ميتوان چاپ اشياء و همچنين چاپ الكترونيكي از راه دور را مهمترين ويژگي نسل جديد چاپگرها به شمار آورد.
منبع: gitex.com
Engadget
فرانك فراهاني جم / گروه دانش