ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : چهارشنبه 13 تير 1403
چهارشنبه 13 تير 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 5 ارديبهشت 1388     |     کد : 2452

موزه ادب و عرفان اهر

ساختمان بنا شامل خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، مناره ها و غرفه های متعدد است. تاریخ بنا به درستی معلوم نیست لیکن از قرن هفتم ه.ق ساختمان بنا دارای تشکیلاتی بوده است. هرچند بعضی آن را منتسب ...

ساختمان بنا شامل خانقاه، مسجد، ایوانی بلند، مناره ها و غرفه های متعدد است. تاریخ بنا به درستی معلوم نیست لیکن از قرن هفتم ه.ق ساختمان بنا دارای تشکیلاتی بوده است. هرچند بعضی آن را منتسب به زمان شاه عباس اول می دانند ولی قدمت بعضی از قسمتها از جمله حصار سنگی مقبره و در شرقی به قبل از صفویه (ایلخانی) مربوط می شود. مشخصات دوره ایلخانی که در این بنا دیده میشود عبارتند از

1- بلندسازی ارتفاع بنا

2- تبدیل مقطع چهارضلعی به مقطع هشت ضلعی بوسیله فیلگوش ها در نقطه شروع گنبد

3- گنبد دوپوش

 

خانقاه

فضای بزرگی که زیر گنبد دوپوش قرار گرفته مقطعی مربعی شکل دارد که هر ضلع آن 20/11 متر است و ارتفاع آن 18 متر و ضخامت دیوارهایش30/1 متر می باشد و در محل به قوشخانه معروف است و در طرفین خانقاه اتاقهایی به ابعاد 60/9*30/6 متر و قرینه هم ساخته شده اند که به چینی خانه (محل نگهداری ظروف چینی) معروف است.

 

مسجد

این قسمت در شرق بقعه به ابعاد 90/6*30/9 متر واقع شده و با گچ بریها و نقاشیهایی تزئین یافته و دورتادور دیوارهایش حاوی دستخط هایی است که از میان آنها دست نوشته های شیخ بهائی، شاه عباس سوم، ابوالقاسم نباتی شناخته شده است.

 

حصار سنگی مقبره

حصار سنگی مقبره به صورت مستطیلی شکل و به طول 15/15 متر و به عرض 75/7 متر در دور صحن کشیده شده و با نقوش اسلیمی و هندسی به صورت مشبک حجاری شده است و از شاهکارهای حجاری اسلامی است. در قسمت ورودی و در سمت راست کتیبه ای با خط کوفی و با عنوان الله- محمد- علی به صورت حجاری دیده می شود.

 

معرفی موزه:

موزه ادب وعرفان، در محل خانقاه شيخ شهاب الدين محمود اهري تاسيس شده که شامل 3 سالن می باشد:

سالن اول:

در اين سالن كتاب های خطي از دوران صفويه و قاجاریه به نمايش گذاشته شده است. از دیگر آثار نفیس این سالن می توان به پارچه کتیبه دار اشاره کرد که بر روی آن قرآن را با خط ثلث، نسخ و غبار در میان نقوش هندسی و اسلیمی نوشته اند و متعلق به دوره صفویه است.

سالن دوم:

در این سالن آثار متعددی در ارتباط با عرفان به نمایش گذاشته شده است که ميتوان به انواع كشكول هاي چوبي، سفالي، فلزي و تبرزین های مرصع طلاكوب و.. اشاره كرد. از دیگر آثار نفیس این سالن در چوبی پاشنه گردان، منبت کاری و کنده کاری شده است که به قرن هشتم ه.ق مربوط میشود.

 سالن سوم:

در این سالن قطعه های خطی از خطاطان معروفی از جمله درویش عبدالمجيد طالقاني، میرآقا اهری و... به نمايش گذاشته شده است. از آثار قابل ذکر موجود در این سالن سینی مفرغی مرصع (طلاکوب) است که به قرن 6 ه.ق مربوط می شود.

 


نوشته شده در   شنبه 5 ارديبهشت 1388  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode