رئيس بيستمين كنگره جامعه پزشكان متخصص داخلي ايران با اشاره به بررسيهاي اخير پژوهشگران مبني بر اين كه تلفن همراه علاوه بر عوارض شناخته شده آن مانند آسيبهاي عصبي، رواني و شنوايي، باعث انتقال ميكروبهاي مقاوم به درمان از بيمارستانها و مراكز درماني به ساير محيطهاي زندگي ميشود، خواستار ممنوعيت استفاده از تلفن همراه در اين مراكز شد.
ايرج خسرونيا كه به مناسبت برپايي كنگره سالانه انجمن متخصصان داخلي ايران سخن ميگفت، افزود: تلفن همراه گاه باعث انتقال ميكروب از يك بيمار به بيمار ديگر ميشود.
وي ادامه داد: تحقيقات اخير نشان ميدهد، علل انتقال بسياري از بيماريهاي مقاوم به درمان در بيمارستانها به ويژه در بخشهاي CCU - ICU دستان آلوده پزشكان و پرستاران به ميكروبهاي خطرناك بوده كه به دنبال معاينه يك بيمار آلوده و عفوني به بيماران ديگر منتقل ميشود.
خسرونيا يادآور شد: اين دستان آلوده علاوه بر اين كه به طور مستقيم ميكروب و ويروس را از بيماري به بيماري ديگر منتقل ميكنند، تلفنهاي همراه پزشكان و پرستاران را كه در طول روز به طور مكرر مورد استفاده قرار ميگيرند، نيز آلوده كرده، باعث انتقال ميكروب از بيمارستانها به منازل و مطبها ميشود.
وي گفت: متأسفانه 10 درصد ميكروبهاي انتقال يافته از طريق تلفن همراه از نوع ميكروبهاي مقاوم به درمان است.
وي ادامه داد: بررسيها نشان ميدهد 40 درصد تلفن همراه افراد معمولي و 75 درصد تلفن همراه پزشكان و پرستاران آلوده به ميكروبهاي مختلف بوده و 5 درصد اين ميكروبها خطرناك و بيماريزاست.
رئيس بيستمين كنگره انجمن پزشكان متخصص داخلي به پزشكان و پرستاران توصيه كرد: در موقع معاينه بيماران از تلفن همراه استفاده نكرده و بعد از معاينه و ضدعفوني كردن دستهاي خود با اين وسيله مدرن خطرناك تماس داشته باشند.
وي با اشاره به اين كه در بسياري از منازل ديده شده كه تلفن همراه به صورت اسباببازي در اختيار كودك قرار ميگيرد، نسبت به تهديد سلامت كودكان ابراز نگراني كرد و اظهار داشت: اين امر علاوه بر آثار مخرب امواج، باعث انتقال ميكروب از طريق تلفن همراه به كودكان شده و به همين سبب است كه در سالهاي اخير درمان برخي از بيماريهاي عفوني به سختي انجام گرفته و اين بيماريها به آنتيبيوتيكهاي معمولي جواب نميدهند.
سلامت نيوز