جام جم آنلاين: مصرف روزانه يك عدد قرص آسپيرين روشي كم هزينه و موثر براي پيشگيري از خطر لخته شدن خون و در نتيجه پيشگيري از بروز حمله قلبي در بيماران مبتلا به ديابت است.
به گزارش ايسنا، پزشكان ميگويند بيماران مبتلا به ديابت بيشتر در معرض خطر حمله قلبي قرار دارند چون خطر احتمالي لخته شدن خون در اين بيماران بيشتر است. ديابت حجم چربي خون را تغيير ميدهد.
در افراد مبتلا به اين اختلال متابوليكي، ميزان تري گليسيريد بالا رفته و کلسترول خوب در بدن كاهش پيدا ميكند. در اين بيماري سلولها حساسيت خود را نسبت به هورمون انسولين که به خروج قند از خون و ذخيره شدن آن در بافتهايي چون كبد كمك ميکند از دست ميدهند.
براساس نتايج يك مطالعه جديد، مصرف آسپيرين روشي ساده و كارآمد براي پيشگيري از خطر لخته شدن خون در اين بيماران است.
در مطالعات قبلي نيز نشان داده شده بود كه اين دارو ميتواند از بروز حمله قلبي جلوگيري كند اما در اين آزمايش، تاثير مشابه اين دارو در مبتلايان به ديابت بررسي شده و نتايج اميدواركنندهاي داشته است.
متخصصان دانشگاه آلبرتا در اين آزمايش تصريح كردند: بيماران ديابتي که بيماري قلبي نيز دارند اگر روزانه دوز بالايي از آسپيرين مصرف کنند، خطر مرگ و يا سکته مجدد در آنها تا حد زيادي کاهش مييابد. بر همين اساس مصرف 325 ميليگرم قرص آسپيرين در روز، خطر مرگ را در اين بيماران تا 23 درصد كاهش مي دهد.