ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : دوشنبه 13 تير 1390     |     کد : 21767

خشم پاكستان‌ازمذاكرات آمريكا - طالبان

«افشاي مذاكرات طالبان ـ آمريكا بدون حضور پاكستان موجب انتقاد اين كشور و درخواست دولت اسلام آباد مبني بر حضور در مذاكره با اين گروه افراطگراي مسلح شده است.»

جام جم آنلاين: «افشاي مذاكرات طالبان ـ آمريكا بدون حضور پاكستان موجب انتقاد اين كشور و درخواست دولت اسلام آباد مبني بر حضور در مذاكره با اين گروه افراطگراي مسلح شده است.»
به گزارش ايسنا، هفته نامه تايم در تحليل روند مذاكرات طالبان ـ واشنگتن و احتمال اقدام خرابكارانه پاكستان نوشت:

«آغاز مذاكرات آمريكا با طالبان را رابرت گيتس، وزير دفاع سابق آمريكا حدود دو هفته پيش اعلام كرد. توافق سياسي با طالبان مهمترين مساله در تضمين خروج آمريكا از افغانستان محسوب مي‌شود. مقامات آمريكا اعلام كرده‌اند كه تصور اين مساله كه پس از خروج آمريكا در سال 2014 نيروهاي امنيتي افغان قادر به كنترل اوضاع هستند، توهمي بيش نيست.

گيتس همچنين گفت كه مذاكره با طالبان در "مراحل اوليه" است. افشاي اين اطلاعات از سوي يك روزنامه نگار پاكستاني احتمالا روند مذاكرات را با مشكل مواجه خواهد كرد و احتمال دارد كه خشم القاعده و ساير گروه‌هاي شبه نظامي را برانگيزد و آنها را به خرابكاري در روند سازش سياسي ترغيب كند.

احمد رشيد، روزنامه‌نگار افشاگر پاكستاني، در گزارش خود نوشت: تا زماني كه جنگ داخلي در افغانستان پايان نيابد، حتي خروج نيروهاي خارجي و انتقال مسئوليت‌هاي امنيتي به نيروهاي افغان نيز نمي‌تواند موجب برقراري ثبات در افغانستان، پاكستان و ساير كشورهاي منطقه شود.

مقامات غربي به اين روزنامه نگار گفتند كه اولين ديدار رودرروي مقامات آمريكايي و طالبان نوامبر سال گذشته در آلمان بود كه با ميانجي‌گري آلمان و قطر برگزار شد. دور دوم نشست‌ها در ماه فوريه در دوحه و دور سوم ماه گذشته در آلمان برگزار شد. در هر سه نشست اعضاي ثابتي شركت كردند و قدم اول آنها ايجاد اعتماد و تسهيل مسافرت مقامات طالبان بود. مقامات غربي ابراز اميدواري كردند كه طالبان رسما در نشست دسامبر بُن در آلمان شركت كند و اين در حالي است كه مقامات طالبان هنوز پاسخي به اين درخواست نداده‌اند.

اين روزنامه نگار در ادامه گزارش خود نوشت: طبق اعلام آمريكا، دولت افغانستان در روند مذاكرات پيش‌رو خواهد بود و گزارش هر نشست به طور كامل در اختيار حامد كرزاي، رئيس جمهوري افغانستان قرار گرفته است و كرزاي به خواست طالبان براي برگزاري نشست جداگانه و مذاكره با آمريكايي‌ها احترام مي‌گذارد و به مذاكرات خود با آنها ادامه مي‌دهد.

افشاي اين مذاكرات با واكنش شديد پاكستان مواجه شد و دولت پاكستان علت واكنش‌ خود را كنار گذاشتن اسلام آباد از مذاكرات اعلام كرد.

يكي از دلايلي كه به پنهان كردن ماهيت مذاكرات منجر شد، اين بود كه گمان مي‌رود پاكستان سال‌هاست كه به پناهگاه طالبان افغانستان تبديل شده و از آنها حمايت مي‌كند.

پاكستان علنا اعلام كرد كه در ميز مذاكره بايد جايگاه ويژه‌اي داشته باشد، درغير اين صورت نقش اين كشور در مبارزه با تروريسم زير سوال مي‌رود.

مقامات اطلاعاتي پاكستان اظهار كردند، دستگيري عوامل طالبان نشان مي‌دهد كه اين كشور پناهگاه تروريست‌ها نيست و هرگز با آنها وارد معامله نمي‌شود.

آنچه در اين ميان قابل توجه است، اين است كه در انفجار هتل كابل در هفته گذشته كه جان تعدادي از غير نظاميان را گرفت، ناتو شبكه حقاني را عامل اين اقدام معرفي كرد ولي از آنجايي كه اين گروه با سرويس اطلاعات و جاسوسي پاكستان رابطه نزديكي دارد، مقصر قلمداد كردن آنها با واكنش شديد سرويس اطلاعات و جاسوسي پاكستان رو به رو شد.

مقامات آمريكايي اعلام كردند كه چنانچه پاكستان مي‌خواهد در روند مذاكرات جايگاهي داشته باشد، بايد شرايط اوليه آن را كه شامل قطع ارتباط با گروه‌ها و شبكه‌هاي تروريستي مي‌باشد، مهيا كند.

روابط دو كشور آمريكا و پاكستان در 50 سال گذشته با پستي و بلندي‌ها و نيز بي‌اعتمادي‌هاي بسياري روبرو بوده است، اما آنها همچنان متحد هستند.»


نوشته شده در   دوشنبه 13 تير 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode