ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 30 آذر 1404
يکشنبه 30 آذر 1404
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : چهارشنبه 25 خرداد 1390     |     کد : 20972

شوراي تقريبي الازهر در مجمعي بزرگ احيا مي‌شود

رئيس دارالتقريب مذاهب اسلامي الازهر گفت: پس از سقوط مبارك فرصت اكنون براي احياي دارالتقريب الازهر مناسب است و به‌زودي فعاليت‌هاي آن را از سرخواهيم گرفت و اين شورا را به مجمعي بزرگ تبديل مي‌كنيم.

 رئيس دارالتقريب مذاهب اسلامي الازهر گفت: پس از سقوط مبارك فرصت اكنون براي احياي دارالتقريب الازهر مناسب است و به‌زودي فعاليت‌هاي آن را از سرخواهيم گرفت و اين شورا را به مجمعي بزرگ تبديل مي‌كنيم.

به گزارش خبرگزاري فارس، چند سال پيش هنگامي كه حضرات آيات‌ تسخيري و جنتي به همراه سيدمحمد خاتمي رئيس جمهور وقت ايران به قاهره سفر كردند؛ تعدادي از علماي الازهر از جمله «محمود عاشور» نماينده سابق الازهر، «محمد الدسوقي» و «آمنه نصير» فرصت را غنيمت شمردند و «دارالتقريب مذاهب اسلامي» الازهر را كه از دهه 50 ميلادي تاسيس شده بود را مجددا فعال كردند.
رياست اين شورا را شيخ عاشور برعهده گرفت اما به‌زودي مبارك وارد شد و تمام تلاش‌هاي الازهر را نابود و اين شورا را معلق مي‌كند ولي اينك و پس از انقلاب مردمي مصر و سقوط مبارك مسئولان «دارالتقريب مذاهب اسلامي» الازهر به دنبال احياي اين شورا هستند.
شيخ محمود عاشور در گفت‌وگو با پايگاه خبري التوافق در اين باره مي‌گويد: فرصت اكنون براي احياي اين شورا مناسب است و به‌زودي فعاليت‌هاي آن را از سرخواهيم گرفت و اين شورا را به مجمعي بزرگ تبديل مي‌كنيم.
وي درباره تاريخچه اين مركز نيز مي‌گويد: «دارالتقريب مذاهب اسلامي» الازهر در دهه 50 ميلادي توسط «عبدالمجيد سليم» شيخ الازهر تأسيس شد و فعاليت‌هاي خود را تا جنگ عراق و ايران ادامه داد.
شيخ محمود عاشور تاكيد كرد: اين روزها به شدت نيازمند قرابت حقيقي بين شيعيان و اهل‌تسنن هستيم تا هر دو طرف برابر دشمنان امت اسلامي بايستند.
وي افزود: علماي الازهر معتقدند بايد نقش تلاش‌ها براي تقريب مذاهب اسلامي براي غلبه بر تفرقه و تشتت با ايجاد مجمعي بزرگ فعال شود تا بتوانيم نقش فعال و حقيقي در تقريب مذاهب اسلامي داشته باشيم.
رئيس «دارالتقريب مذاهب اسلامي» الازهر همچنين با اشاره به تعيين ساختمان مجمع و تجهيز آن گفت: قرار است در طول هفته‌هاي آينده كنگره علماي اسلامي را برگزار كنيم و به دنبال تعيين سياست‌هاي آينده مجمع هستيم كه در اين راستا از موسسه‌هاي اسلامي دعوت به عمل مي‌آوريم.
وي با رد فعاليت سياسي اين مجمع تاكيد كرد: نقش اساسي «مجمع تقريب مذاهب اسلامي الازهر» اهتمام به نقش محوري انديشه در مقام اول خواهد بود چرا كه تا وقتي شيعيان و اهل‌تسنن بر اصول مشترك خود تاكيد كنند مي‌توانند با عبور از فرعيات متحد شوند.
شيخ عاشور همچنين همچنين با اشاره به احتمال پيوستن انديشمندان بزرگ مسلمان در امور مختلف به اين مجمع گفت: عمل ما فقط در حيطه فقه نيست و مجمع داراي كميته‌هاي فرعي همچون «فقه مذاهب»، «فرق ديني» و «تاريخ اديان و مذاهب» خواهد بود و كميته اصلي كميته «تقريب» خواهد بود.
وي افزود: همچنين قرار است كتاب‌ها و نشريات متفاوت در اين مجمع منتشر شود و ديدارها و بازديدهاي متفاوت علمي بين مجامع علمي و فقهي سني و شيعه و همايش‌هاي متفاوتي درباره تقريب مذاهب اسلامي برگزار شود.


نوشته شده در   چهارشنبه 25 خرداد 1390  توسط   مدیر پرتال   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode