محققان معتقدند: رژيم غذايي روزانه نقش مهمي در پيشگيري، بروز و درمان انواع سرطانها ايفا مي کند.
نتايج اين پژوهش كه توسط مريم چنگيزي متخصص بهداشت خانواده با هدف بررسي ميزان آگاهي دانش آموزان دختر مقطع سوم متوسطه در خصوص تغذيه مناسب و نقش آن در پيشگيري از سرطان انجام شد، نشان ميدهد بر خلاف تصور عموم تغذيه تأثير مستقيمي در بروز، درمان و پيشگيري انواع سرطان دارد به نحوي كه يک سوم سرطانهايي که منجر به مرگ ميشود با آنچه مي خوريم در ارتباط است.
بر اساس اين پژوهش تحول در عادت غذايي مردم، افزايش مصرف غذاهاي آماده، ارث و عوامل محيطي از عوامل مهم افزايش سرطان در جوامع است.
گفتني است، اضافه وزن و کم تحرکي باعث ايجاد تغييرات هورموني و متابوليکي در بدن مي شود و اين تغيير احتمال بروز انواع سرطان را افزايش مي دهد.
نتايج نهايي اين مطالعه حاکي است آموزش و ارتقاي آگاهي دانش آموزان از يک سو موجب افزايش دانش نوجوان شده و از سوي ديگر موجب انتقال آگاهي به ديگر اعضاي خانواده مي شود.
محققان توصيه مي کنند با آموزش، اصلاح عادات و تغيير الگوهاي غذايي مي توان خطر ابتلا به انواع سرطانها را در آينده کاهش داد.