دبیر علمی همایش بینالمللی محیط زیست و فرهنگ و تمدن اسلامی گفت: دغدغههای زیست محیطی و توجه به طبیعت در حوزه تفسیر قرآن در سده اخیر و قرن ۱۴ مورد توجه مفسران بوده است؛ در قرون اخیر شاهد رویکردی در تفسیر بودهایم که به طبیعت نیز توجه جدی کرده است.
نصرت نیلسازبه گزارش ایکنا، نصرت نیلساز؛ دبیر علمی همایش بینالمللی محیط زیست و فرهنگ و تمدن اسلامی، هفتم اسفندماه در اولین روز این همایش با بیان اینکه امروزه حفاظت از محیط زیست از دغدغههای جدی اندیشمندان کشورهای مختلف است، گفت: تغییر نگاه انسان به طبیعت و ایجاد فرهنگ احساس دوستی و نزدیکی با طبیعت برای حفظ محیط زیست نقش اساسی دارد لذا انجمن ایرانی مطالعات قرآنی و فرهنگ و تمدن اسلامی، همایش را در هفت محور مبتنی بر حوزههای مخلتف علوم انسانی و اسلامی ایرانی و فرهنگ و هنر و اخلاق و ادبیات و ... طراحی کرده است.
نیلساز با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ چکیده به دبیرخانه همایش ارسال شد، افزود: چکیدهها نشاندهنده تنوع موضوعی است و هفت محور همایش در قالب ۴ نشست در دو روز مورد بررسی و واکاوی قرار خواهند گرفت که ماحصل تلاش هفت ماهه جمعی از دوستان در انجمن است.
دبیر علمی این همایش تصریح کرد: دغدغههای زیست محیطی و توجه به طبیعت در حوزه تفسیر قرآن در سده اخیر و قرن ۱۴ مورد توجه مفسران بوده است؛ در قرون اخیر شاهد رویکرد علمی به تفسیر بودهایم که توجه به طبیعت توجه کرده است.
وی بیان کرد: در حوزه علوم قرآنی هم نظریه تصویرپردازی هنری در قرآن توسط سیدقطب مطرح شد و در دو کتاب التصویر الفنی فی القرآن و مشاهدالقیامه در قرآن سیدقطب بازتاب یافته است.
نیلساز ابراز امیدواری کرد که روزی برسد که نگاهی حکیمانه توام با اخلاق و انصاف به طبیعت داشته باشیم و این مسئله در ذهن همه انسانها فراگیر شود و همه به این آیه شریفه جامعه عمل بپوشاند که فرموده است: الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَىٰ جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَٰذَا بَاطِلًا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّار.