ترکی | فارسی | العربیة | English | اردو | Türkçe | Français | Deutsch
آخرین بروزرسانی : يکشنبه 2 دي 1403
يکشنبه 2 دي 1403
 لینک ورود به سایت
 
  جستجو در سایت
 
 لینکهای بالای آگهی متحرک سمت راست
 
 لینکهای پایین آگهی متحرک سمت راست
 
اوقات شرعی 
 
تاریخ : شنبه 1 دي 1403     |     کد : 205208

عضو مجلس خبرگان:

تکریم مادر و همسر نشانه انسانیت است

نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه، تکریم مادر و همسر را نشانه انسانیت و اخلاق خواند و گفت: احترام مرد به مادر و همسرش همواره سفارش شده است و پسر پس از ازدواج نباید از محبت مادرش بکاهد.

نماینده مردم آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه مراغه، تکریم مادر و همسر را نشانه انسانیت و اخلاق خواند و گفت: احترام مرد به مادر و همسرش همواره سفارش شده است و پسر پس از ازدواج نباید از محبت مادرش بکاهد.

به گزارش نصر، آیت‌الله محمدتقی پورمحمدی در خطبه دوم نماز جمعه این شهرستان افزود: مادران زحمات بسیاری در دوران بارداری و پس از آن متمحل می‌شوند تا فرزندشان در سلامت و آسایش بزرگ شود اما گاهی همین فرزند پس از بزرگ شدن به مادرش بی‌محلی می‌کند.
وی با بیان اینکه مردانی هم هستند که مادر ناتنی خودشان را مورد تکریم قرار می‌دهند، اضافه کرد: بهشت زیر پای مادران است و مادر حتی اگر ناتنی هم باشد، فراموش شدنی نیست.
امام جمعه مراغه با توجه به در پیش بودن سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر، بخشی از آیه ۲۳ سوره «اسراء» شامل «وَقَضی‌ رَبُّکَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً» را قرائت کرد و افزود: والدین و به ویژه مادران جایگاه والایی دارند تا جایی که خداوند در این آیه بعد از حق خودش، حقوق پدر و مادر را بیان می‌کند.
وی همچنین با اشاره به روایتی به نقل از امام صادق (ع) بیان کرد: «مردی خدمت پـیامبر اکرم (ص) رسید و پرسید: ای رسول خدا به چه کسی نیکی کنم؟ ایشان فرمودند: به مادرت، عرض کرد، بعد از او به چه کسی؟ فرمود: به مادرت، گفت: سپس به چه کسی؟ فرمود: به مادرت سـؤال کرد: سپس به چه کسی؟ فـرمود: به پـدرت».
آیت‌الله پورمحمدی احترام مرد به همسرش را هم مورد تاکید قرار داد و افزود: نظافت و آشپزی وظیفه اصلی زن نیست و اگر هم زنان کشورمان در قامت شریک زندگی، نظافت و آشپزی را بر عهده گرفته‌اند، در حقیقت بزرگواری خودشان را نشان می‌دهند؛ بر همین اساس مردان نباید توقع بیش از حد از همسرشان داشته باشند.
وی با بیان اینکه زن و مرد حقوق متقابل نسبت به هم دارند، این را هم بیان کرد: زنان هم نباید توقع بیش از حد از مردان داشته باشند و از مقایسه شرایط زندگی خودشان با دیگران بپرهیزند؛ متاسفانه توقعات برخی از زنان موجب می‌شود تا مرد برای کسب درآمد بیشتر به سمت کارهای خلاف قانون برود.
عضو مجلس خبرگان رهبری همچنین با بیان اینکه در آستانه ولادت حضرت مسیح(ع) قرار داریم، این مناسبت را به جامعه مسیحیان کشورمان تبریک گفت.
گفتنی است آیه احسان به والدین، آیه ۲۳ سوره اسراء است که پس از دعوت به توحید، انسان‌ها را به نیکی‌کردن به پدر و مادر دعوت می‌کند.
مفسران اشاره به احسان به والدین پس از توحید را نشانه اهمیت این وظیفه دانسته‌ و برخی از ایشان نیکی به پدر و مادر را واجب، و ترک آن را همچون آزار و اذیت کردن آنها، حرام دانسته‌اند.
پرهیز از کوچک‌ترین بی‌احترامی در گفتار، دوری از پرخاشگری، سخن گفتن محترمانه، تواضع همراه با محبت و کرامت و دعا برای والدین، راه‌های احسان به والدین در این آیات است.
به گفته مفسران بر اساس این آیه، تفاوتی میان پدر و مادر خوب یا بد، زنده یا مرده و مسلمان و کافر وجود ندارد؛ عده‌ای از مفسران دلیل اشاره شدن به دوران پیری در آیه را از آن جهت می‌دانند که آنها در این زمان، سخت‌ترین دوران زندگی خود را سپری کرده و نیاز به ترحم بیشتری دارند.
علامه طباطبایی مقدم شدن احسان به والدین بر سایر احکامی که در آیات بعدی آمده را دلیلی بر اهمیت این حکم می‌داند؛ در این آیه حق والدین هم‌ردیف حق خداوند شمرده شده است.
عده‌ای از مفسران در تناسب بین توحید و احسان به والدین در آیه مواردی را ذکر کرده‌اند؛ از جمله آنکه خداوند سبب حقیقی وجود انسان و والدین سبب ظاهری و معیشت آنها هستند و همان‌طور که شکر نعمت‌های خداوند به عنوان مُنْعِم حقیقی واجب است، شکر نعمت‌های مخلوقین در حق انسان نیز واجب است و هیچکس به‌اندازه والدین در حق انسان کاری نکرده و مستحق شکرگزاری نیستند.


نوشته شده در   شنبه 1 دي 1403  توسط   کاربر 1   
PDF چاپ چاپ بازگشت
نظرات شما :
Refresh
SecurityCode